autor: Konrado73 » 29 wrz 2016, 20:06
Pawełek ,Pablo , i tu jest problem , ja wiem , że jesteś bardzo dobrym człowiekiem i pomagasz wielu ludziom . Na pewno wiesz , co mnie spotkało i jeżeli być może Patryś zrobił , to umyślnie , i według Ciebie ma się odrodzić w niepełnosprawnym ciele , a ja znowu mam być jego rodzicem , to dla kogo ma być to kara , bo wybacz ale nie mogę sobie wyobrazić , że moje dziecko cierpi a ja nie mogę nic z tym zrobić , pisałeś mi kiedyś , że to wspaniałe uczucie mieć takie dziecko , tylko nie wiesz co by było , gdyby takie dziecko straciło nie daj Boże Ciebie lub żonę . I ponawiam pytanie , gdzie jest ten miłosierny Bóg i ta sprawiedliwość .Kilka postów wcześniej pisałeś o konsekwencji takiego czynu , że może trwać nawet wieki i przypomniało mi się , jak wrzuciłeś tekst Chico , który rzekomo pisał o Hitlerze , że ma być odizolowany przez 10 wieków na Plutonie , wybacz tu kilka wieków tam dziesięć , ale skala okrucieństwa jest tak ogromna , a konsekwencje podobne . Powiem Ci szczerze , że takiego Boga , to ja nie chcę . I mam ogromną nadzieję , że Bóg jednak jest miłością . A co do tego , że dawal znaki , że życie po tamtej stronie istnieje , no cóż mógłbym przytaczać fragmenty Biblii , które jednak sugerują , że te kontakty jednak były zakazane , ale nie o to chodzi , bo wiem , że tak jest .I co ma być dla mnie wykładnią , Kardec , który nawet bał się swoje dzieła sygnować własnym nazwiskiem , czy Pismo Święte , które było przepisywane tysiące razy . Pablo nie zrozum mnie źle , ja mocno wierzę , że będzie mi dane być tatą Patryczka , jeszcze raz i że dane mi będzie naprawić swoje błędy, ale na prawach miłości , a nie terroru i zastraszania konsekwencjami czynu , mojego lub Synka .Pozdrawiam .