Spirytyzm dla początkujących - blog

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: Spirytyzm dla początkujących - blog

Postautor: cthulhu87 » 01 lis 2012, 02:52

"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 02 lis 2012, 15:09

Fajny blog...artykuly sa pisane stylem jasnym i przejrzystym...widac, ze autor ma spora wiedze z zakresu historii i filozofii..i co mi sie podoba styl nie jest nadety. Dzis czytalam artykol o reinkarnacji...i usmialam sie z tego kota co swoim wygladem przypomina Hitlera...he he...biedny kotek...ale spojrzenie tez mial takie niedobre...ha ha.

Apropos mozliwosci wcielania sie w zwierzeta...otoz oswieceni mowia, ze jak sie juz osiagnie stan ludzki to dusza raczej nie cofa sie do stanu zwierzat. To moze sie stac tylko w wyjatkowych okolicznosciach. W kazdym razie jest to mozliwe choc na ogol nie zdarza sie. Np wyjatkowy okrutnik czy lubiezca moze sie na powrot wcielic w cialo zwierzecia.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 02 lis 2012, 15:11

O tym wcielaniu sie do ciala zwierzat najwiecej wrzeszcza Krysznowcy...ale ja watpie aby oni mieli dostep do prawdziwej wiedzy.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 02 lis 2012, 17:35

Tak, czytałam ostatnio książkę byłej gwiazdy rocka, Johna Richardsona, który jest wyznawcą Kryszny a zarazem healerem prowadzącym sesje hipnozy reinkarnacyjnej, który utrzymuje, że jedna z jego pacjentek była w jednym z wcieleń czarnym koniem, choć w poprzedniej inkarnacji była człowiekiem.
Hmmm.... :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 02 lis 2012, 18:56

Nikita, dziękuję za zainteresowanie i miłe słowa, to bardzo mobilizuje do pracy nad blogiem :).
Co do reinkarnacji zwierząt - wiadomo, że 100% pewności nie ma, ale moim zadaniem jest jednak przedstawiać stanowisko spirytyzmu, chociaż staram się też pokazywać czasami, że na pewne zagadnienia ludzie zapatrują się rozmaicie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 02 lis 2012, 20:18

oczywiscie...ja to napisalam bo na blogu napisales, ze w odroznieniu od hinduizmu spirytyzm rozni sie tym, ze nie wierzy sie aby dusza mogla sie cofnac do stanu zwierzat. Otoz hinduizm takze tak uwaza ...to tylko krysznowcy ciagle strasza , ze mozna sie odrodzic w ciele komara...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 02 lis 2012, 20:59

Nikita pisze:ze w odroznieniu od hinduizmu spirytyzm rozni sie tym, ze nie wierzy sie aby dusza mogla sie cofnac do stanu zwierzat. Otoz hinduizm takze tak uwaza ...to tylko krysznowcy ciagle strasza , ze mozna sie odrodzic w ciele komara...

Dzięki za sprostowanie :). A buddyści?
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Dobek » 03 lis 2012, 14:35

W buddyjskiej wersji reinkarnacji, jak najbardziej można odrodzić się jako zwierzę. Poza tym, jest też wiele opowiastek o działalności Buddy we wcieleniu zwierzęcym :)
Dobek

Postautor: Nikita » 07 lis 2012, 21:40

Dalaj Lama mowi, ze raczej sie nie wcielamy w zwierzeta gdy juz osiagniemy forme ludzka...tylko w wyjatkowych sytuacjach...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 07 lis 2012, 21:47

Dalaj lama ciekawie mowi o roznych rzeczach...bardzo lubie go sluchac bo jest taki swiety a zarazem ludzki... : http://www.youtube.com/watch?v=dXbKQcoL ... re=related
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Internecie