Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Mirek » 06 lis 2016, 19:02

Nataszo gdybyś miała niepełnosprawne dziecko i opiekowałabyś się nim przez całe jego życie nigdy by Ci do głowy nie przyszło aby kiedykolwiek dokonać aborcji.
Jak ktoś nie wierzy Boga tak jak Ty to stawia wyżej uciechy cielesne niż miłość do takiego dziecka. Danut ma rację.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 06 lis 2016, 19:08

danut pisze:
Xsenia pisze:Oczywiście, że kobieta powinna uzgodnić swoje decyzje z ojcem dziecka. Ale ostateczną decyzję i tak powinna podejmować ona.

Zatem to zdanie należy wyrzucić do kosza "przekraczanie jej wolności jest naruszaniem jej niezależności" Nataszo. Nie żyje się tylko dla siebie, nie wokół jednostki ma kręcić się świat, a ona ma z nim współgrać i nie może naciągać praw innych pod siebie, nigdy nie masz pełnej niezależności od niczego i nikogo, jesteś częścią całości, a gdy zaczniesz się wyłamywać z tego systemu, to działasz na jego szkodę, tu i w każdej innej czasoprzestrzeni.

czyżby? idąc za twoim uproszczeniem sprawy to powiedz głośno i wyraźnie na pytanie TAK CZY NIE dla przypadku gdy ojcem dziecka jest GWAŁCICIEL kobieta bądź zgwałcona dziewczynka ma pytać ojca dziecka o zgodę?

[MODERACJA]
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lis 2016, 19:15

Natasza pisze:
danut pisze:
Xsenia pisze:Oczywiście, że kobieta powinna uzgodnić swoje decyzje z ojcem dziecka. Ale ostateczną decyzję i tak powinna podejmować ona.

Zatem to zdanie należy wyrzucić do kosza "przekraczanie jej wolności jest naruszaniem jej niezależności" Nataszo. Nie żyje się tylko dla siebie, nie wokół jednostki ma kręcić się świat, a ona ma z nim współgrać i nie może naciągać praw innych pod siebie, nigdy nie masz pełnej niezależności od niczego i nikogo, jesteś częścią całości, a gdy zaczniesz się wyłamywać z tego systemu, to działasz na jego szkodę, tu i w każdej innej czasoprzestrzeni.

czyżby? idąc za twoim uproszczeniem sprawy to powiedz głośno i wyraźnie na pytanie TAK CZY NIE dla przypadku gdy ojcem dziecka jest GWAŁCICIEL kobieta bądź zgwałcona dziewczynka ma pytać ojca dziecka o zgodę?

Dlaczego ja mam się w tym przypadku wypowiadać za tak, lub nie, dlaczego najgłośniej krzyczą kobiety niezgwałcone domagając się dla siebie aprobaty dla swoich niecnych czynów zupełnie z tym nie związanych. Tym kobietom zgwałconym ten wybór powinno się zostawić kwestii osobistej i opowiedziałam się za tym w podsumowaniu książki.
danut

Postautor: Xsenia » 06 lis 2016, 20:07

MODERACJA: prosiłabym jednak o wzajemny szacunek dla poglądów innych ludzi.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: neuron » 06 lis 2016, 20:13

Xsenia pisze:MODERACJA: prosiłabym jednak o wzajemny szacunek dla poglądów innych ludzi.

Xsenia ......+ 5 do mocy dla Ciebie ........ za czujność ;)
[MODERACJA: post nie na temat ;) ]
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Xsenia » 06 lis 2016, 20:19

Mirek pisze:Nataszo gdybyś miała niepełnosprawne dziecko i opiekowałabyś się nim przez całe jego życie nigdy by Ci do głowy nie przyszło aby kiedykolwiek dokonać aborcji.

Oj przyszłoby przyszło. Gdyby nagle okazało się, że jest się śmiertelnie chorym i nie ma nikogo do opieki nad tym niepełnosprawnym dzieckiem. Bo co potem? Opieka państwa? Przecież każdy wie jak ona wygląda. Prywatna opieka? Którą rodzinę z niepełnosprawnym dzieckiem na to stać? Opieka najbliższej rodziny, ciotek, kuzynów? A ile osób się na takie rozwiązanie zgodzi?
Fajnie jak się myśli "urodzę to niepełnosprawne dziecko, będę bohaterką", tyle że nikt nie myśli co będzie potem.

danut pisze:dlaczego najgłośniej krzyczą kobiety niezgwałcone domagając się dla siebie aprobaty dla swoich niecnych czynów zupełnie z tym nie związanych. Tym kobietom zgwałconym ten wybór powinno się zostawić kwestii osobistej

Najgłośniej krzyczą kobiety, które są za wolnym wyborem. I nie chodzi tu tylko o aborcję, ale o każdy wybór, który powinien być w gestii jednostki, a nie całego społeczeństwa. A skoro piszesz, że zgwałcone kobiety powinny mieć wybór, czy dokonać aborcji, to dlaczego tego wyboru nie mogą mieć kobiety z ciążą z dzieckiem niepełnosprawnym? Jedne kobiety mogą mieć wybór, inne nie?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 06 lis 2016, 20:26

Xsenia pisze:MODERACJA: prosiłabym jednak o wzajemny szacunek dla poglądów innych ludzi.

Prosi o szacunek do morderstwa, bo czegoś tu nie rozumien, że mój post skasowałaś, pokazując, że masz większy szacunek do gwałciciela niż poczętego dziecka.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 06 lis 2016, 20:29

Tego wyboru nie powinny mieć kobiety nie myślące, nieodpowiedzialne, nie potrafiące zadbać o to by nie zajść w niechcianą ciąże, szafujące cudzym życiem i traktujący aborcje jakby nic się nie stało bo to tylko jedyny środek antykoncepcyjny im znany. "Twoja wolność zaczyna się tam, gdzie kończy się wolność drugiego człowieka" - nie idźmy za tym hasłem. Człowiek ma ponieść odpowiedzialność odnośnie swoich czynów. Dlaczego mamy go od tego zwalniać?
Popieram Mirka bo i mój post został skasowany by ukryć posty Nataszy, które dokładnie opowiadały się za wolnością do wszelkiego zła, wymagały od nas zamknięcie się w ciszy i wyrażenia szacunku do takich charakterów, pochylenia pzred nimi głowy by pozostawić im wolność działania. No to zlikwidujmy wszystkie organy ścigania, więzienia, ośrodki wychowawcze dla małoletnich, pozwólmy im na swobodę działania, wypośćmy na ulicę, niech się bawią w szkołach, zakładach pracy, itd. demoralizują resztę społeczeństwa i rządzą nim a my chowajmy się cicho siedząc i patrząc na to ze strachem ze swoich nor.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2016, 20:41 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Pablo diaz » 06 lis 2016, 20:40

Rozważając problem aborcji,gdy ciąża jest wynikiem czynu przemocy fiycznej,należy podkreślić,że istnieją czyny,które
nie zostały zaplanowane przez duchowość wyższą.Każdy z nas przynosi doświadczenia z przeszłości,które przekaładają się na materiał energetyczny i nieustannie promieniuje z wnętrza na powierzchnie.
Tak jest również z ofiarą,która choć w dzisiejszym wcieleniu przedstawia się już inaczej niż w poprzednim to przynosi
głębokie ślady agresywnych aktów wyrządząnym przeciwko braciom.Wobec uniwersalnych praw wibracji,agresor ze swoją patologiczną nierównowagą wchodzi w tą samą częstotliwość ,co jego ofiara.Należy wiedzieć,że brutalne akty nie są zaplanowane,ani w żadnym wypadku uzasadnione.Jednak przestępstwa istnieją ,dobre duchy zawsze do maksimum ze złego wyniku pragną ,aby wyszło coś dobrego.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 06 lis 2016, 21:02

Ludzie troszeczkę mniej emocji w tej dyskusji proszę

Pablo diaz pisze:Działanie osób ,które pragną zaostrzenia prawa aborcyjnego działa jak reklama ,która wpływa na świadomość człowieka.To kolejna malutka operacja w świecie istot ludzkich ,które dojrzewają ,aby wziążć odpowiedzialności za to ,co tworzą.
Bez takich kampanii człowieczeństwo w tym aspekcie stało by w miejscu .
W krajach wysokorozwiniętych Dania,Norwegia masowo abortowane są dzieci u których orzeczono , płód z zespołem downa.
Norweskie Ministerstwo Zdrowia postanowiło, że kobiety, które są w bliźniaczej ciąży, niezależnie od swojego obywatelstwa, mogą dokonać aborcji na wybranym płodzie, nawet jeśli nie ma takich wskazań medycznych.

Przemo, jeżeli to ma być reklama- to moim zdaniem wygląda to jak anty-reklama. Kto wie czy właśnie za kilka lat nie będzie głosowana inna ustawa - ułatwiająca aborcję?

Ja jestem absolutnym przeciwnikiem aborcji ale nie wierzę że da się nauczyć człowieka miłości groźbą więzienia. Może do więzienia powinni iść ci mężczyźni którzy opuszczają matki rodzące niepełnosprawne dzieci ? Może urzędnicy którzy nie udzielają wsparcia ? Może powinny być prowadzone akcje edukacyjne, system wsparcia ze strony państwa, podwyższony zasiłek pielęgnacyjny ?

Pablo diaz pisze:Czy sytuacja materialna jest kluczem,aby kobiety zaprzestały abortować ?Nie.To chwilowa niesprawność człowieczeństwa spowodowana brakiem miłości .Miłość w hierarchii wartości to najwyższe uczucie ,które stawiać powinno ludzkie istnienie
najwyżej.I to nie spirytyzm do tego się przyczyni ,a wartosci moralne istot ludzkich.

No właśnie, tylko wzrost moralności może spowodować zaprzestanie aborcji a tego nie wymusi żadne prawo, żadne więzienie.
Więc zamiast epatować zdjęciami zmasakrowanych płodów może lepiej rozmawiać o życiu takich rodzin z niepełnosprawnymi dziećmi, ile jest w nich miłości, trudu ale też takiego zwykłego życia.

pozdro
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne