Mirku usunęłam kilka postów, nie tylko twój. Twój usunęłam, bo odnosił się do postów, które usunęłam i nie miałoby sensu gdybym go zostawiła.
danut pisze:Człowiek ma ponieść odpowiedzialność odnośnie swoich czynów. Dlaczego mamy go od tego zwalniać?
Człowiek idzie do więzienia, gdy narazi inną osobę na szkodę (okradnie, zrani, zabije). Powiedź mi jak aborcja może zaszkodzić komukolwiek poza samą kobietą?
danut pisze:Popieram Mirka bo i mój post został skasowany by ukryć posty Nataszy, które dokładnie opowiadały się za wolnością do wszelkiego zła, wymagały od nas zamknięcie się w ciszy i wyrażenia szacunku do takich charakterów, pochylenia pzred nimi głowy by pozostawić im wolność działania
Trochę to to niesprawiedliwe, bo usunęłam tylko prywatne przytyki i odpowiedzi do nich (twoje, Nataszy i Mirka). Nie mam zamiaru więcej tolerować osobistych podjazdów i wojenek, nie na tym forum i nie na tym wątku. Do waszych poglądów nie mam nic i ich nie usuwam.
danut pisze:No to zlikwidujmy wszystkie organy ścigania, więzienia, ośrodki wychowawcze dla małoletnich, pozwólmy im na swobodę działania, wypośćmy na ulicę, niech się bawią w szkołach, zakładach pracy, itd. demoralizują resztę społeczeństwa i rządzą nim a my chowajmy się cicho siedząc i patrząc na to ze strachem ze swoich nor.
Odpowiem ci słowami mojej siostry. Dość dawno temu ona poroniła płód. I teraz się zastanawia, że gdyby zaostrzono prawo aborcyjne, to ona musiałaby się spowiadać prokuratorowi ze swojego poronienia. Musiałaby udowodnić, że nie przyłożyła do tego ręki by nie pójść do więzienia. A jeśli nie dałaby rady tego udowodnić? Poroniłaby i jeszcze, w nagrodę, posadzono by ją do więzienia za podejrzenie nielegalnego usunięcia ciąży. Czy to byłoby sprawiedliwe? I, proszę, nie piszcie, że lekarze udowodniliby, że było to poronienie naturalne. BO ONI W WIĘKSZOŚCI PRZYPADKÓ NIE SĄ W STANIE TEGO UDOWODNIĆ. Tak samo, jak nie wiedzieli dlaczego moja siostra poroniła. Zresztą moja mama też poroniła...
Krzysztoff pisze:Ja jestem absolutnym przeciwnikiem aborcji ale nie wierzę że da się nauczyć człowieka miłości groźbą więzienia. Może do więzienia powinni iść ci mężczyźni którzy opuszczają matki rodzące niepełnosprawne dzieci ? Może urzędnicy którzy nie udzielają wsparcia ? Może powinny być prowadzone akcje edukacyjne, system wsparcia ze strony państwa, podwyższony zasiłek pielęgnacyjny ?
Popieram. Nie można zmuszać do bohaterstwa, jak już ktoś to ładnie powiedział.
Mirek pisze:I te słowa Jezusa pokazują, że nawet gwałt jest oczyszczeniem poprzednich wcieleń.
Zlituj się Mirek. Kobieta zgwałcona ma być wdzięczna za gwałt, bo to oczyszcza????? A może sam się weźmiesz za gwałty by oczyścić te biedne dusze??? CO TY PISZESZ????