Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Pablo diaz » 06 lis 2016, 21:06

Warto uzupełnić postawę spirytyzmu,która jasno przedstawia,że istota ludzka jest niezależna,działa za pośrednictwem wolnej woli,czy to poprzez czynienie dobra lub zła.
Duch musi czynić postęp za pomocą impulsu własnej woli,nigdy poprzez naciski.Dobro lub zło praktykowane są w oparciu o własną wolę.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 06 lis 2016, 21:17

Krzysztoff pisze:
Może do więzienia powinni iść ci mężczyźni którzy opuszczają matki rodzące niepełnosprawne dzieci ? Może urzędnicy którzy nie udzielają wsparcia ?

pozdro

Więżienie człowieka to prymitywna forma ,,edukacji,, na tej planecie .

Zgwałcone kobiety ,samotne matki,ojcowie itp, itd to duchy ,który spałacją dług ,zgodnie ze słowami Jezusa
,,Nie wyjdziesz stamtąd, aż zwrócisz ostatni grosz,,.

Również pozdrawiam.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 06 lis 2016, 21:43

I te słowa Jezusa pokazują, że nawet gwałt jest oczyszczeniem poprzednich wcieleń. Dlatego poczętę dziecko w takich okolicznościach ma odegrać swoją rolę w życi tej kobiety. Nie zrozumienie tego faktu powoduje nie przejścia próby przez tą kobietę.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2016, 21:50 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 06 lis 2016, 21:49

Mirku usunęłam kilka postów, nie tylko twój. Twój usunęłam, bo odnosił się do postów, które usunęłam i nie miałoby sensu gdybym go zostawiła.

danut pisze:Człowiek ma ponieść odpowiedzialność odnośnie swoich czynów. Dlaczego mamy go od tego zwalniać?

Człowiek idzie do więzienia, gdy narazi inną osobę na szkodę (okradnie, zrani, zabije). Powiedź mi jak aborcja może zaszkodzić komukolwiek poza samą kobietą?

danut pisze:Popieram Mirka bo i mój post został skasowany by ukryć posty Nataszy, które dokładnie opowiadały się za wolnością do wszelkiego zła, wymagały od nas zamknięcie się w ciszy i wyrażenia szacunku do takich charakterów, pochylenia pzred nimi głowy by pozostawić im wolność działania

Trochę to to niesprawiedliwe, bo usunęłam tylko prywatne przytyki i odpowiedzi do nich (twoje, Nataszy i Mirka). Nie mam zamiaru więcej tolerować osobistych podjazdów i wojenek, nie na tym forum i nie na tym wątku. Do waszych poglądów nie mam nic i ich nie usuwam.

danut pisze:No to zlikwidujmy wszystkie organy ścigania, więzienia, ośrodki wychowawcze dla małoletnich, pozwólmy im na swobodę działania, wypośćmy na ulicę, niech się bawią w szkołach, zakładach pracy, itd. demoralizują resztę społeczeństwa i rządzą nim a my chowajmy się cicho siedząc i patrząc na to ze strachem ze swoich nor.

Odpowiem ci słowami mojej siostry. Dość dawno temu ona poroniła płód. I teraz się zastanawia, że gdyby zaostrzono prawo aborcyjne, to ona musiałaby się spowiadać prokuratorowi ze swojego poronienia. Musiałaby udowodnić, że nie przyłożyła do tego ręki by nie pójść do więzienia. A jeśli nie dałaby rady tego udowodnić? Poroniłaby i jeszcze, w nagrodę, posadzono by ją do więzienia za podejrzenie nielegalnego usunięcia ciąży. Czy to byłoby sprawiedliwe? I, proszę, nie piszcie, że lekarze udowodniliby, że było to poronienie naturalne. BO ONI W WIĘKSZOŚCI PRZYPADKÓ NIE SĄ W STANIE TEGO UDOWODNIĆ. Tak samo, jak nie wiedzieli dlaczego moja siostra poroniła. Zresztą moja mama też poroniła...

Krzysztoff pisze:Ja jestem absolutnym przeciwnikiem aborcji ale nie wierzę że da się nauczyć człowieka miłości groźbą więzienia. Może do więzienia powinni iść ci mężczyźni którzy opuszczają matki rodzące niepełnosprawne dzieci ? Może urzędnicy którzy nie udzielają wsparcia ? Może powinny być prowadzone akcje edukacyjne, system wsparcia ze strony państwa, podwyższony zasiłek pielęgnacyjny ?

Popieram. Nie można zmuszać do bohaterstwa, jak już ktoś to ładnie powiedział.

Mirek pisze:I te słowa Jezusa pokazują, że nawet gwałt jest oczyszczeniem poprzednich wcieleń.

Zlituj się Mirek. Kobieta zgwałcona ma być wdzięczna za gwałt, bo to oczyszcza????? A może sam się weźmiesz za gwałty by oczyścić te biedne dusze??? CO TY PISZESZ????
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 06 lis 2016, 22:12

Xseniu, skąd wiesz kim była zgwałcona kobieta w poprzednim życiu? Może ta kobieta była facetem, który gwałcił i mordował? Dlatego tak, a nie inaczej uważam.
Poronienia, to nie aborcja.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 06 lis 2016, 22:19

W Indiach w ten sposób oczyszczane są średnio co 3 minuty dziewczynki i ich siostry i matki przez panów, robi sie to oczyszczanie w pojedynkę lub grupowo . Chłopie ogarnij sie twoje brednie są obrzydliwa obleśna wzgarda dla kobiet
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lis 2016, 22:21

Jest tak wiele prób umoralniania społeczeństw, ale niestety wszystkie nie spełniają dostatecznie swojego zadania. Zło jest tak podstępne, tak przebiegłe i silne, że nie tylko nauczyło się je omijać, ale za ich pomocą nauczyło się wytwarzać następne zła. Ma również zdolność rozprzestrzeniania się i zarażania.
"Ja jestem absolutnym przeciwnikiem aborcji, ale nie wierzę, że da się nauczyć człowieka miłości groźbą więzienia" - Jego pewnie nie, ale przynajmniej może inni wiedząc o tym powstrzymają się przed takim czynem, choćby tylko przez logikę i wybór lepszej drogi, by tę karę ominąć. Co by było gdyby nie działało prawo w takich sprawach jak kradzieże, mordy, gwałty, molestowania? Zabójstwo noworodka, czy jego pobicie bulwersuje większość społeczeństwa a dlaczego płodu nie, choć jest on tak samo bezbronny? Może przez brak wiedzy, edukacji o tym czym jest życie, skąd i kiedy bierze ono początek?
" Może lepiej rozmawiać o życiu takich rodzin z niepełnosprawnymi dziećmi, ile jest w nich miłości, trudu ale też takiego zwykłego życia." - może zacząć od odpowiedzi sobie na pytanie po co żyjemy, czy po to by szaleć, bawić się i śmiać, patrzeć tylko na swoje wygody, bo to nazywamy szczęściem, czy po to by obdarowywać innych wszystkim tym co my możemy dla nich zrobić? Ile radości prawdziwej może dać spełnienie się w jak najtrudniejszym zadaniu i satysfakcji z tego, gdy je się dobrze, sprawiedliwie i z uczuciem wykona niczym złym się przy tym nie plamiąc?

"Należy wiedzieć,że brutalne akty nie są zaplanowane,ani w żadnym wypadku uzasadnione.Jednak przestępstwa istnieją ,dobre duchy zawsze do maksimum ze złego wyniku pragną ,aby wyszło coś dobrego."

Brutalne czyny, ataki, zachowania przedostają się w plany życia i nigdy nie są one zamierzone przez ten żywy dla niego plan, zło nauczyło się wytwarzać takie zdarzenia i atakując Boga wprowadzać je w nasze życia jak wirusy - powinniśmy nauczyć się wreszcie przed nimi samoobrony. Robi to również głębsza rzeczywistość, w której świadomości widzą to wszystko, dlatego "duchy" stamtąd przychodzą z pomocą osobie zaatakowanej, pokrzywdzonej wybierając drogę , w której tego wirusa przekształcą w zdarzenie w efekcie dobre. Tu konkretnie dzięki tej( przyszłej matki) postawie, dzięki uratowaniu takiego życia i poświęceniu się dla niego okaże się, że ta osoba uniknie jeszcze gorszych następstw, które przyczepiłyby się do niej w postaci nieprzewidzianych zdarzeń wraz z wykonaniem czynu aborcji, bo zło zawsze łączy się z jeszcze gorszym złem, nie odpuszcza, szuka tego połączenia z daną osobą, czy to tu czy odszukuje ją, lub wciąga w coraz gorszą rzeczywistość choćby po śmierci. Ten kto ma przyjść na ten świat i tak przyjdzie przydzielona mu zostanie inna matka i warto byłoby to wiedzieć która, by móc potem sobie porównać jej życie ze swoim życiem, jej alternatywne rzeczywistości z tymi, do której tej drugiej klucze będą odebrane. Ja jakoś się o tym dowiedziałam, ale nawet gdy napiszę, to nie uwierzycie i zaraz będą głosy, ze się przechwalam, ze nic nie wiem. Ja wiem, a chcący to też wiedzieć niech próbują jakoś to sami ogarnąć.
danut

Postautor: danut » 06 lis 2016, 22:32

Xsenia pisze:

danut pisze:No to zlikwidujmy wszystkie organy ścigania, więzienia, ośrodki wychowawcze dla małoletnich, pozwólmy im na swobodę działania, wypośćmy na ulicę, niech się bawią w szkołach, zakładach pracy, itd. demoralizują resztę społeczeństwa i rządzą nim a my chowajmy się cicho siedząc i patrząc na to ze strachem ze swoich nor.

Odpowiem ci słowami mojej siostry. Dość dawno temu ona poroniła płód. I teraz się zastanawia, że gdyby zaostrzono prawo aborcyjne, to ona musiałaby się spowiadać prokuratorowi ze swojego poronienia. Musiałaby udowodnić, że nie przyłożyła do tego ręki by nie pójść do więzienia. A jeśli nie dałaby rady tego udowodnić? Poroniłaby i jeszcze, w nagrodę, posadzono by ją do więzienia za podejrzenie nielegalnego usunięcia ciąży. Czy to byłoby sprawiedliwe? I, proszę, nie piszcie, że lekarze udowodniliby, że było to poronienie naturalne. BO ONI W WIĘKSZOŚCI PRZYPADKÓ NIE SĄ W STANIE TEGO UDOWODNIĆ. Tak samo, jak nie wiedzieli dlaczego moja siostra poroniła. Zresztą moja mama też poroniła...

Jak to nie da się udowodnić tego czy poroniła, a czy usunęła ciążę? Przecież teraz mamy zakaz dokonywania aborcji a w szpitalach dużo kobiet spotykają takie przykre rzeczy jak piszesz i medycy doskonale sobie radzą z udokumentowaniem takich przypadków, nie uważasz, ze to jest jakiś lęk bezpodstawny i na zapas. Podejście takie o jakim napisałam powinno być piętnowane, przez edukacje, a w przypadkach drastycznych karane jak inne zabójstwo w naszym prawie, do każdego mamy też okoliczności łagodzące i sprawy są rozpatrywane pod każdym katem. Uwierz, ze widziałam rzeczy za komuny takie ze włos sie na głowie jeżył nie dopuszczajmy do powtórki z ich rozrywki, do takiego podejścia do sprawy. Tu nikt nie jest za karaniem za niewinność.
danut

Postautor: Mirek » 06 lis 2016, 22:37

Danut nie rozumiem Cię. Najpierw wyśmiewasz Łazariewa, a teraz piszesz w podobny sposób jak on ;-) Może warto by go lepiej poznać? :-)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 06 lis 2016, 22:57

Mirek pisze:Danut nie rozumiem Cię. Najpierw wyśmiewasz Łazariewa, a teraz piszesz w podobny sposób jak on ;-) Może warto by go lepiej poznać? :-)

Podobnie nie znaczy nigdy, że to jest takie samo. :) Ja odnoszę się zwykle do konkretnej treści, a jeśli on gdzieś pisze jak teraz ja to pewnie się z nim zgadzam w tej akurat kwestii. Na temat aborcji usłyszałam też dużo od żołnierza, objaśnił mi jedną rzecz przy przepowiedni o urodzeniu córki, mnie, jako tej drugiej kobiecie, która nie zabija.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne