nie jadłam nie piłam płaczę, módlcie się za mnie błagam

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: nie jadłam nie piłam płaczę, módlcie się za mnie błagam

Postautor: Mirek » 27 gru 2014, 12:00

Przede wszystkim trzeba pracować nad sobą, a nie wszystko i wszystkich obwiniać za swoje niepowodzenia.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Arronax » 27 gru 2014, 12:07

Pracować prawda, ale wiele prób jest niezależnych od nas i przychodzi z zewnątrz a naturalnym odruchem człowieka jest poddanie się lub bunt. Trzeba właśnie to wypośrodkować i przyjmować z pokorą ale i być silnym i nie dawać się w takich sytuacjach. Co jest bardzo trudne, a jedno życie jest za krótkie żeby się tego nauczyć ;) .
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: gaba75 » 27 gru 2014, 16:51

Mirku, czy Ty aby nie jesteś za bardzo zarozumiały? Przydałaby Ci sie jakaś dobra lekcja życiowa bys zrozumiał innych i poczuł choc trochę empatii. Mimo wszystko-znasz ten wiersz św Teresy-więc mimo wszystko dziękuje że jestes.

Arronax, dzięki wielkie, pizdrawiam i zyczę wsxystkiego dobrego
gaba75

Poprzednia

Wróć do Spirytyzm w Polsce