Uniwersytet spirytystyczny

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Uniwersytet spirytystyczny

Postautor: konrad » 28 gru 2010, 12:46

Potwierdzam - pierwszy czat odbędzie się jutro, 29 grudnia o 21:00.

Adres czatu: http://www.globallivetalk.com/Uniwersytet.html

Możecie sprawdzić, czy wszystko Wam działa już teraz. Oto trzy proste kroki, które trzeba wykonać:

1) Po kliknięciu na adres wejdziecie do pokoju. Możliwe, że Wasza przeglądarka poprosi Was o zainstalowanie Flash Playera - klikamy, że się zgadzamy. Sama instalacja trwa minutę. Zazwyczaj ten Flash Player jest już zainstalowany.

2) Po wejściu do pokoju, pojawia się okienko z prośbą o akceptację dostępu do mikrofonu i kamerki. Kamerki zablokowałem, bo do tego, by ich używać potrzeba bardzo dobrego połączenia internetowego. Na czacie będzie można używać mikrofonu. Jeśli chcemy używać mikrofonu, klikamy zielony guziczek. Jeśli chcemy tylko słuchać i pisać, naciskamy czerwony guziczek. Niezależnie od tego, co wybraliśmy, pisać na czacie będzie można zawsze (no chyba że to zablokuję hehe)

3) Pojawia się okienko logowania. W polu Imię i Nazwisko wpisujemy nasz nick. Uwaga: okienko logowania może się pojawić w innym języku, ale ten możemy zmienić bardzo szybko później. Nie trzeba wpisywać żadnego hasła.

4) Po wejściu na czat, możemy sobie klikać i eksperymentować. Flaga w górnym menu oznacza język, którego używamy. Można go sobie zmienić.

Gdyby były jakieś problemy, dajcie znać.

PS. Zauważyłem, że na czacie nie wyświetlają się polskie znaki, gdy używamy innej przeglądarki niż Internet Explorer.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 28 gru 2010, 13:18

Wszystko działa bez zarzutu, oprócz tych polskich znaków jak mówiłeś, no ale to da się przeżyć :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 28 gru 2010, 13:57

Przetestowalam,mysle,że powinno być OK,chyba ze mnie jakaś panika techniczna zeżre,co mi sie czasem hehe przydarza. :oops:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Sebastian » 28 gru 2010, 14:41

Również już przetestowałem :D No szkoda trochę, że nie ma polskich znaków ale się przeżyje :)

Witamy w sali wykładowej Uniwersytetu spirytystycznego.
Wow :D
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 28 gru 2010, 15:21

Jak ktoś tęskni za polskimi znakami, zawsze można użyć Internet Explorera. Tam to działa :)

I jeszcze jedna informacja - limit osób na czacie to 50, więc jeśli będzie większe zainteresowanie, zrobimy dwie tury czatu. Nie sądzę jednak, by było aż takie zainteresowanie :)

Podobnie z samymi wykładami. Gdyby się okazało, że chętnych jest dużo, lepiej będzie zrobić dwie grupy studentów US (Uniwersytetu Spirytystycznego).

Ale jeszcze zobaczymy. Na razie na Facebooku jest 28 chętnych, by wziąć udział w czacie, ale pewnie z tego pojawi się ok. połowa.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: sigma » 28 gru 2010, 15:26

Działa. Odbyłem właśnie próbną konwersację z Melys :).

ps.: Gdyby były jakieś pliki audio do pobrania to można by sprawdzić funkcję audio. Ale pewnie ta funkcja też działa :).
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: Melys » 28 gru 2010, 15:30

sigma pisze: Odbyłem właśnie próbną konwersację z Melys :).

potwierdzam, nie zaprzeczam

wszystko u mnie działa, jak będę was słyszeć to już totalny raj.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 28 gru 2010, 15:35

sigma pisze:Działa. Odbyłem właśnie próbną konwersację z Melys :).

ps.: Gdyby były jakieś pliki audio do pobrania to można by sprawdzić funkcję audio. Ale pewnie ta funkcja też działa :).

Funkcja audio powinna działać, bo sprawdzałem ją z c87 jakiś czas temu. Włączyłem mikrofon i stuknąłem w stół, że się biedak wystraszył i do dziś nie może dojść do siebie.

Sprawdziłem też wczoraj funkcję nagrywania - działa jako tako, bo po prostu jest to nagranie tego, co się dzieje u mnie na komputerze i plik nagrywa się na moim dysku, ale lepsze to niż nic. Przetestujemy to też jutro.

Jeśli chcecie, możecie też przetestować mikrofon - wystarczy zaakceptować używanie mikrofonu, a potem kliknąć na przycisk "Mów teraz" i go przytrzymać. Można wtedy mówić i powinno wszystko działać.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ewa Fortuna » 28 gru 2010, 15:41

U mnie tez ok ;)
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: konrad » 28 gru 2010, 15:59

Proponuję w ogóle, żeby forumowicze podłączyli się kilka minut wcześniej, bo nie chciałbym, żeby dla kogoś miejsca nie wystarczyło :) Na czacie może być jednocześnie 50 osób.

Jeśli taka formuła się spodoba, myślę, że z czasem możemy organizować tam też rozmaite wykłady niekoniecznie związane z samym programem kursu. Np. wykłady na temat historii spirytyzmu (te poprowadzić mógłby C87) albo takie bardziej związane z tym, jak spirytyzm wykorzystywać w życiu (coś w stylu felietonów Paulinho z kwartalnika). Myślę, że to nie jest zły pomysł.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce