Uniwersytet spirytystyczny

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Uniwersytet spirytystyczny

Postautor: atalia » 05 sty 2011, 13:41

Moich dwóch kumpli z netu,a sa to osoby po stracie też dotrwało do końca i myśle,ze zagoszczą tu na stałe.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 05 sty 2011, 15:00

Dzięki wszystkim za dużo pozytywnych słów. Jest jeszcze dużo do poprawienia. Przede wszystkim musi mi się udać w końcu nagrać wykłady :D Bez tego ani rusz.

Następne spotkanie już za tydzień, a potem ferie :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: sigma » 05 sty 2011, 15:31

konrad pisze: ... Przede wszystkim musi mi się udać w końcu nagrać wykłady ...

Można przecież nagrywać dwutorowo: na dyktafon w formie zwykłego nagrania dźwiękowego i w jakiś inny sposób wykorzystując sygnał sprzętowy. Dyktafon stoi obok, zasilany jest i pracuje zupełnie niezależnie od reszty sprzętu.
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: methyl » 05 sty 2011, 15:37

No i żeby było troszeczkę głośniej bo ja już wszystko miałem podgłoszone programowo na maxa i momentami to ciężko było.
Z drugiej strony to modlę się o to, żeby tylko w środę żadne spotkanie nie wypadło, bo wtedy jestem do późna w pracy i szkoda by mi było opuszczać wykłady. 8-)
He he, czuję się znowu jak studenciak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: konrad » 05 sty 2011, 22:22

sigma pisze:Można przecież nagrywać dwutorowo: na dyktafon w formie zwykłego nagrania dźwiękowego i w jakiś inny sposób wykorzystując sygnał sprzętowy. Dyktafon stoi obok, zasilany jest i pracuje zupełnie niezależnie od reszty sprzętu.

Też właśnie myślałem o takim rozwiązaniu. Myślę, że będzie chyba najlepsze. Zawsze jak jeden sposób zawiedzie, to będzie drugi działał. :) Tak też myślę sigmo, że jak chcesz, możemy się umówić w wolnej chwili na czacie, żebyś przetestował mówienie przez mikrofon, bo ewidentnie coś Tobie nie działa. Atalia powiedziała nam kiedyś "halo" i wszyscy słyszeli, więc myślę, że może to albo być u Ciebie problem z konfiguracją mikrofonu albo z konfiguracją przeglądarki...

methyl pisze:No i żeby było troszeczkę głośniej bo ja już wszystko miałem podgłoszone programowo na maxa i momentami to ciężko było.

Postaram się :)

methyl pisze:Z drugiej strony to modlę się o to, żeby tylko w środę żadne spotkanie nie wypadło, bo wtedy jestem do późna w pracy i szkoda by mi było opuszczać wykłady. 8-)

Raczej wykładów nie będzie już w środy, bo te mamy zarezerwowane na nasze spotkania na żywo w Warszawie. Myślę, że wtorek to ogólnie dobry dzień, ale oczywiście będziemy robić czaty raz na dwa tygodnie, żeby nie stały się one dla ludzi uciążliwe. No chyba że ludziom tak się spodoba, że będą chcieli częściej :)

methyl pisze:He he, czuję się znowu jak studenciak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

W końcu studentem uniwersytetu spirytystycznego się stałeś :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ewa Fortuna » 06 sty 2011, 10:53

methyl pisze:No i żeby było troszeczkę głośniej bo ja już wszystko miałem podgłoszone programowo na maxa i momentami to ciężko było.

Podepnij słuchawki.Ja mam ten sam problem,bo mam beznadziejne glosniki w laptopie,wiec w sluchawkach słucham. ;)
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: Rafał » 06 sty 2011, 12:37

Ja na głośnikach miałem dobry dźwięk, zaś na słuchawkach miałem strasznie cicho. :)
Rafał

Postautor: Voldo » 06 sty 2011, 14:02

Ja tam ogólnie mógłbym głośność tak ustawić, że by cały blok słyszał wykład Konrada ;)
Bo miałem 9/30 skalę głośności.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Melys » 06 sty 2011, 18:01

U mnie wszystko cudownie działa / choć miałam opinie że mój laptop to istne próchno /
Głos ok, obraz też - super że coś takiego jak US powstało.
Super Konrad że ci się chce.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 06 sty 2011, 18:51

Ja korzystam z kompa stacjonarnego-lubię takie cieżkie,solidne maszyny.
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce