Zlot sympatyków spirytyzmu

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Zlot sympatyków spirytyzmu

Postautor: Zbyszek » 23 cze 2011, 22:22

Dobry termin, gdyż będę w tym okresie w Polsce, ale czy będę mógł uczestniczyć w spotkaniu to inna sprawa.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: qwerty » 23 cze 2011, 23:16

Super!
Ostatni weekend lipca, każdy termin mi odpowiada tylko nie 5-7 sierpnia. Można byłoby pomyśleć o miejscu bardziej centralnym ale ja i tak przyjadę gdziekolwiek by to nie było...
Zobaczymy jak wypowiedzą się inni.
qwerty

Postautor: Ouija-Expert » 24 cze 2011, 00:10

w "borneo" zdarzyło mi się być kilka razy :) całkiem niedaleko jest fajne miejsce. nie wiem czy słyszeliście o kłominie ? opuszczone miasto - widmo. niegdyś stacjonowały tam wojska radzieckie i istniało tam miasteczko dla żołnierzy i ich rodzin. sklepy, szkoły, kina, szpitale. bodajże w 94 wszyscy zostali zmuszeni do opuszczenia granic naszego kraju, toteż miasto poprostu zostawili. teraz wygląda to tak :

http://polskajestfajna.wp.pl/gid,102370 ... leria.html

polecam!

jednak fakt faktem wolałbym coś bardziej po środku. i termin... może na połowę sierpnia albo początek września ? co wy na to ? :)
Ouija-Expert

Postautor: nataliajagoda » 24 cze 2011, 09:27

Ja również jestem za...
proponuje natomiast jakieś wieksze miasto np Warszawa.
Podejrzewam że nie moglabym zostac dluzej niz na 1 dzien...
nataliajagoda

Postautor: konrad » 24 cze 2011, 09:46

Jeśli chodzi o mnie, to poza weekendami niestety ciężko będzie mi się gdzieś wybrać, zwłaszcza że chciałbym na to spotkanie zabrać żonę i dzieciaki (w ogóle gdyby się okazało, że dzieci jest więcej, można przy okazji zorganizować im jakieś zajęcia - tak to wygląda na zagranicznych spotkaniach; rodzice sobie uczestniczą w wykładach, rozmawiają, a grupka osób zajmuje się dzieciakami, uczy ich np. jakichś piosenek, które te potem na koniec prezentują itp.)

A jeśli spotkanie miałoby odbyć się w weekend, to poza Warszawą, pasowałyby mi miasta, do których można dotrzeć w góra trzy godziny pociągiem np. Kraków. Z tego, co się orientuję, poza atalią, wiele osób zainteresowanych spotkaniem jest właśnie z Krakowa i okolic. Myślę, że przyjechałoby wtedy też kilka osób z Oświęcimia. Ludziom z Wrocławia też byłoby bliżej, a tam jest przecież spora grupa :)

Co Wy na to?

Co do planu spotkania, myślę, że fajnie byłoby zorganizować mini-konferencję z kilkoma wykładami, które wspólnymi siłami byśmy wszyscy poprowadzili. Sądzę, że na pewno wykład poprowadziłby LF. Ja również taki mógłbym poprowadzić. Może atalię da się namówić (była nauczycielką, więc mówienie do grupy rozwydrzonych ludzi nie będzie dla niej problemem :D). Mogę namówić też na wyjazd znajomych Brazylijczyków z Warszawy. Może udałoby się ściągnąć też Auziera z Pragi, który mógłby opowiedzieć o fluidoterapii itp.

Myślę, że byłoby dużo łatwiej logistycznie zorganizować takie spotkanie w Krakowie. Co Wy na to? Pierwszy kongres polskich spirytystów Kraków 2011 :)? Może 6-7 sierpnia?
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: nataliajagoda » 24 cze 2011, 10:03

Jestem bardzo za :) kwestia zaplanowania jak dla mnie. Kraków odpowiada i termin również.
nataliajagoda

Postautor: oran » 24 cze 2011, 11:42

Tak,6-7 sierpień to sporo czasu i każdy mógłby zaplanować,dodatkowo okolice Krakowa też wydaje się dobrym miejscem a choćby z powodu ściągnięcia tego Auziera z Pragi.
Bardzo dobry pomysł Konradzie.
Pozdrawiam. :)
oran

Postautor: dlaczego » 24 cze 2011, 15:39

To ja się zapisuję na takie spotkanie, w okolice Krakowa będę miał o wiele bliżej, ale tam gdzie proponuje Atalia również mogę pojechać - termin mi odpowiada.
dlaczego

Postautor: Wergiliusz » 24 cze 2011, 16:18

Kraków to zdecydowanie bardzo dobre miejsce i również wziąłbym w tym udział ale niestety data jest trochę niefortunna. Oczywiście nie nalegam aby ją zmieniać tylko dlatego że jednej osobie nie pasuje, jednak jakby dało się to przesunąć chociaż o kilka dni do przodu byłbym wdzięczny.
Wergiliusz

Postautor: qwerty » 24 cze 2011, 16:38

Jak napisałam, przyjadę wszędzie, Kraków jest dla mnie na "rzut beretem", ale gdyby miało to być 6-7 sierpnia, to z trudem, po nieprzespanej nocy, ale jakoś dotrę na 7 sierpnia. Może jakiś inny weekend?
Ale gdyby wszystkim pasował 6-7 sierpnia to absolutnie nie sugerujcie się tu jedna osobą.

Z chęcią też pomogę zawsze gdy pomoc bedzie potrzebna.
qwerty

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce