Pierwszy Polski Kongres Spirytystyczny

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Pierwszy Polski Kongres Spirytystyczny

Postautor: cthulhu87 » 13 sie 2012, 15:17

"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Sylwina » 14 sie 2012, 18:47

film obejrzany :)
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: Luperci Faviani » 14 sie 2012, 21:42

A ja dopiero wróciłem do domu (po miesięcznej tułaczce i trzytygodniowym braku dostępu do polskiej klawiatury :o ).

Bardzo się cieszę z możliwości wzięcia udziału w kongresie. W niedzielę powiedziałem do Nelsona, że czuję mały niedosyt. Najbardziej cieszy mnie to, że poznałem was osobiście. Tradycyjne utrzymywanie relacji międzyludzkich jest dla mnie bardzo ważne. No i atmosfera na kongresie także bardzo mi się podobała.

Jeśli chodzi o mój wykład, no to muszę przyznać, że najbardziej zdenerwowałem się gdy Voldo został zaatakowany niewybrednym komentarzem przez jednego z panów i tak mi zostało do końca mojego wystąpienia. Mieliśmy wymagającą publikę. Ja mam na swoim koncie wiele różnych wystąpień i zwykle poza normalną tremą jakoś się trzymam i w miarę zgrabnie ukrywam początkowe zdenerwowanie, ale na kongresie to była jakaś masakra. Mam też nadzieję, że zbytnio nie przynudzałem, he, he...

W każdym razie dzięki wielkie za kongres :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: sigma » 15 sie 2012, 08:53

Luperci Faviani pisze: ... najbardziej zdenerwowałem się gdy Voldo został zaatakowany niewybrednym komentarzem przez jednego z panów ...

:o

A mnie hóój obchodzą komentarze, panów, pań, wszystko jedno kogo. Przez to że się przejmowałem, zostałem alkoholikiem :roll: .
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: 000Lukas000 » 15 sie 2012, 09:18

sigma pisze:
Luperci Faviani pisze: ... najbardziej zdenerwowałem się gdy Voldo został zaatakowany niewybrednym komentarzem przez jednego z panów ...

:o

A mnie hóój obchodzą komentarze, panów, pań, wszystko jedno kogo. Przez to że się przejmowałem, zostałem alkoholikiem :roll: .

Sigma, ale trochę kultury ;)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 15 sie 2012, 10:10

taka prawda, zwariować można od tego. Życie biegnie dalej, trzeba po prostu wyciągać wnioski i nie oglądać się za siebie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: dharma » 15 sie 2012, 10:24

Wiśta wio, łatwo powiedzieć :(
dharma

Postautor: cthulhu87 » 15 sie 2012, 10:35

dharma pisze:Wiśta wio, łatwo powiedzieć :(

o tak :) ale drobnymi kroczkami...
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Sylwina » 15 sie 2012, 10:48

A dlaczego spotkanie niedzielne było tylko jak widze dla wybranych :roll: :?: :!:
,bo nic mi o tym nie wiadomo ,a dopiero po fakcie czytam sie dowiaduje :?
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: Voldo » 15 sie 2012, 11:24

Spotkania zamknięte były głównie dla członków PTSS, albo zadeklarowanych sympatyków, którzy to znają chociaż podstawy spirytyzmu.
Ale jak było widać nie do końca to wyszło, skoro leciały pytania, na które odpowiedzi można znaleźć w KD...
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce