Jeżeli Kroniki Akaszy to nie bajki ?

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Jeżeli Kroniki Akaszy to nie bajki ?

Postautor: danut » 02 lut 2018, 18:39

Ryszard pisze:Księgi Akaszy zawierają wszystko od początków świata, jednak to nie internet, nie dostanę żadnych wiadomości na przykład o Was. Dostanę wiedzę o sobie, o swoich przeszłych i przyszłych życiach, dowiem się co dla mnie dobre albo co jest przyczyną, że jestem jaki jestem, nigdy nie dostanę wskazówek co i jak mam robić.
Biolog poszerzy swoją wiedzę, fizyk, matematyk, archeolog, poeta dostanie wenę itd itp
Mogę dostać wiedzę o osobie z którą jestem w interakcji, np rodzina, szef, podwładny, jednak tylko jak im pomóc oraz sobie.
W zaawansowanej formie mogę nauczyć się leczyć siebie i innych, oraz uczyć ludzi jak uzyskać dostęp do ich Kronik.
Co najważniejsze mogę uzyskać szeroki kontakt z moją zmarłą Mamą, oraz z innymi bliskimi i dalszymi zmarłymi przodkami.
Mistrzowie mówią, iż trzeba wywołać tego ducha , duszę z którą chcemy rozmawiać, inaczej przyjdą wszyscy.

Jednym zdaniem Kroniki Akaszy udostępnią nam wiedzę tylko o nas i dla nas.
Dostajemy dostęp tylko do własnych Kronik Akaszy. Pytając o innych lub o wiedzę która na nic nam się nie przyda, odpowiedzą "to Ciebie nie dotyczy"
Tyle już wiem!

Super! :D
danut

Postautor: Pablo diaz » 02 lut 2018, 19:29

[quote="Ryszard"]Jeżeli Kroniki Akaszy to nie tylko bajki ?
W spirytyzmie Akasza nazywana jest "uniwersalnym fluidem kosmicznym". Duch André Luiz, w książce "Ewolucja w dwóch światach", nazywa ją "boskim fluidem"
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ryszard » 02 lut 2018, 20:11

Krzysztoff pisze:dr Michael Newton pisał o tym , że część swojej duszy pozostawiamy po stronie duchowej i dopiero po zespoleniu uzyskujemy pełnię wiedzy zgromadzonej przez wcielenia

Spirytyzm mówi o odblokowywaniu "pełni zmysłów " duszy po uwolnieniu się od powiązań z ciałem

powodzenia Ryszard

Dziękuję
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 02 lut 2018, 20:23

Wywiad z Gabrielle Orr

https://youtu.be/hVHcHWlzez8

Można włączyć polskie napisy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 02 lut 2018, 22:03

Mistrzowie i Nauczyciele są bytami o bardzo wysokiej i czystej energii wibracyjnej. Niektórzy z nich inkarnowali się już w ludzką postać, jak Jezus, Sai Baba i Budda. Inni ,np. anioły , pochodzą z innej sfery..
Mistrzowie i Nauczyciele komunikują się z nami jako jedna energia, zamiast występować wyłącznie pod postacią Jezusa lub anioła.
Umiłowane istoty to nasi przodkowie. Uwielbiają z nami rozmawiać, wyjaśniać , wspomagać, ponieważ pozostawiły już za sobą zawężoną percepcję ograniczającą ludzkie istoty.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 02 lut 2018, 22:06

Jeżeli mnie nie wygonicie będę opisywał kolejne stopnie poznania, a mam nadzieję , za jakiś czas także to co znajdę , usłyszę oraz zobaczę w swoich Księgach.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: odnowa » 02 lut 2018, 22:29

A znasz język angielski? Bo mam w formacie epub książkę "The Infinite Wisdom of Akashic Records" Lisy A. Barnett
odnowa

Postautor: Ryszard » 03 lut 2018, 11:09

odnowa pisze:A znasz język angielski? Bo mam w formacie epub książkę "The Infinite Wisdom of Akashic Records" Lisy A. Barnett

Dzięki.
Niestety nie znam już, ani angielskiego, ani niemieckiego, ani francuskiego, odkąd nauczyłem się mówić i pisać po Polsku.
Dzisiaj to może wydawać się dziwne, kiedyś opowiem, dlaczego "musiałem" zapomnieć ojczysty język.
Na razie trzymam się szkoły Gabrielle Orr, jeżeli wszystko co mówią i piszą o Księgach Akaszy jest prawdą , to media po prostu z Niej korzystają .
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 07 lut 2018, 22:00

Modlitwa o otwarcie Księgi Akaszy :

PROSZĘ BOGA,
BY UMIEŚCIŁ SWOJĄ TARCZĘ MIŁOŚCI
I PRAWDY WOKÓŁ R.B.M. NA ZAWSZE,
TAK ABY TYLKO BOSKA MIŁOŚĆ I PRAWDA
ZAISTNIAŁY MIEDZY TOBĄ A MNĄ.

POZWALAM MISTRZOM, NAUCZYCIELOM
I UMIŁOWANYM ISTOTOM R.B.M.
PRZEKAZYWAĆ PRZEZE MNIE INFORMACJE,
Z JAKIEJKOLWIEK SFERY POCHODZĄ,
I MÓWIĆ TO, CO PRAGNĄ POWIEDZIEĆ.

R.B.M. czyli podajemy swoje imiona i nazwisko
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: czarnyMag » 09 lut 2018, 13:43

Nawet nie wiedziałem, że to dla niektórych czarna magia :) No i...podałeś tam swoje imiona i nazwisko i jaki był efekt :?:
Nic? Zgadłem :?:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka