Znaczenie medycyny konwencjonalnej i farmakologii

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Znaczenie medycyny konwencjonalnej i farmakologii

Postautor: Mirek » 29 paź 2014, 11:54

Jakieś dowody Achill na poparcie Twojej tezy.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 29 paź 2014, 12:36

Nie ma się co wysilać, przecież Mirek wie najlepiej !Nobla mu dać, Nobla! :shock:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 29 paź 2014, 12:48

atalia pisze:Nie ma się co wysilać, przecież Mirek wie najlepiej !Nobla mu dać, Nobla! :shock:

To Tyś powiedziała. Nigdy nie twierdziłem, że wszystko wiem najlepiej. Po prostu czytam niezależne źródła, a nie tylko to co oficjalnie jest podawane.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 29 paź 2014, 17:08

Wypowiedzi renomowanego doktora, od których włosy staną Ci dęba http://wolna-polska.pl/wiadomosci/wypow ... ba-2014-10
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 29 paź 2014, 19:17

Choroby ewidentnie mówią o nas.Aby zrozumieć sens naszych chorób przede wszystkim warto uświadomić sobie, że to my sami stworzyliśmy w naszym organiżmie dolegliwości i powinniśmy w pełni wziąść za to odpowiedzialność. I choć konwencjonalne leczenie mogą tymczasowo usunąć objawy, to my sami musimy zrozumieć i co większa dotrzeć do głębin swojego ducha w celu pozbycia się jej raz na zawsze.
Każda choroba jest skierowanym do nas apelem, alarmem, którą można pokonać poprzez zmianę sposobu myślenia,zmianę diety oraz większy wgląd w swoją świadomość .
Wyeliminowanie gniewu,poczucia winy, złości,narzuconych schematów z którymi toczymy walkę... na pewno wpłynie na poprawę pogody ducha i zarazem poprawi nasz sysytem immunologiczny taka harmonia jest kluczem do utrzymania zdrowia.Piszę z własnego doświadczenia,bo sam przeszedłem taką walkę.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 29 paź 2014, 20:03

Pablo, bardzo mądre słowa. A co my robimy? Nie lubimy zmian i wolimy łykać prochy, które tylko oszukują nasz organizm.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: cthulhu87 » 29 paź 2014, 20:11

Pablo diaz pisze:Choroby ewidentnie mówią o nas.Aby zrozumieć sens naszych chorób przede wszystkim warto uświadomić sobie, że to my sami stworzyliśmy w naszym organiżmie dolegliwości i powinniśmy w pełni wziąść za to odpowiedzialność. I choć konwencjonalne leczenie mogą tymczasowo usunąć objawy, to my sami musimy zrozumieć i co większa dotrzeć do głębin swojego ducha w celu pozbycia się jej raz na zawsze.
Każda choroba jest skierowanym do nas apelem, alarmem, którą można pokonać poprzez zmianę sposobu myślenia,zmianę diety oraz większy wgląd w swoją świadomość .
Wyeliminowanie gniewu,poczucia winy, złości,narzuconych schematów z którymi toczymy walkę... na pewno wpłynie na poprawę pogody ducha i zarazem poprawi nasz sysytem immunologiczny taka harmonia jest kluczem do utrzymania zdrowia.Piszę z własnego doświadczenia,bo sam przeszedłem taką walkę.

Wszystko ładnie i pięknie, o ile pozostajemy na etapie ogólników.

Proszę się nie bać i powiedzieć wprost - jakie konkretne wskazówki i jaką konkretną wiedzę ma zaczerpnąć stąd ktokolwiek, kto choruje na nowotwory czy chorobę Alzheimera.

Proszę wreszcie odpowiedzieć mi na pytanie, które ja sam co roku zadaję na kongresie medycyny i duchowości i na które dotąd odpowiedzi nie otrzymałem - dlaczego zwierzęta umierają na nowotwory, czemu cierpią, czasami w koszmarnych bólach i gdzie tu miejsce na branie odpowiedzialność za swoje choroby.

Nie można mówić o spójności i logicznym uzasadnieniu jakiejkolwiek postawy etycznej czy doktryny religijnej, jeśli wyjaśnia ona śmierć i cierpienie człowieka, a los i sens życia zwierząt pomija głuchym milczeniem.

Póki nie dostanę odpowiedzi na te pytania, będę to wszystko traktować jako czczą gadaninę, nic więcej. Przykro mi
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 29 paź 2014, 20:36

Uściślij Marcinie, które zwierzęta chorują na nowotwory?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: cthulhu87 » 29 paź 2014, 20:38

Mirek pisze:Uściślij Marcinie, które zwierzęta chorują na nowotwory?

Ratler mojej babci drogi Mirku
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 29 paź 2014, 20:49

Bo widzisz marcinie, to był pies Twojej babci. Zwierzęta na wolności nie chorują na nowotwory. Jedzą żywność nie przetworzoną i leczą się medycyną naturalną.
Poza tym nigdy się nie przejadają i mają dużo ruchu.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka