danut pisze:Jakość rzeczywistości i panujących w niej uwarunkowań zależy od poziomu świadomości ogółu. Głową muru nie przebijesz dopóki nie odnajdziesz pewnego sposobu na to jak przez ten mur przejść. Jesteśmy zwierzętami,takimi samymi istotami jak one i co Cię w tym tak dziwi? I dlatego dopóki nie zmienia się warunki dla wszystkich, będzie jak jest. W Biblii tez masz obietnicę innej Ziemi, na której wszystkie istoty żyją ze sobą w przyjaźni i w pokoju,no ale lew zmienia się tam w roślinożercę, wąż je proch itd. i nie wyrządza to szkody ich organizmom. Pewnie jest przewidziana taka przemiana w nas, że będziemy jeść tylko owoce i to te które drzewo samo odrzuci z siebie,aby i jego tego drzewa nie ranić. Na razie nikt nie jest tu a to gotowy, a wegetarianie pokazują jak nic w ich świadomości się jednak nie zmienia wraz ze zmianą pożywienia, nawet przeciwnie częściej wybuchają agresją ( z głodu) -zatem?
danut pisze:Jak masz opisane 7 dni stworzenia to na końcu powstaje człowiek. To on jest na obraz i podobieństwo Boga anie żadna inna istota. Zatem jak chcesz koniecznie mnie widzieć w innym od ludzkich stworzeniu to nie zobaczysz, bo aż od tak dawna jestem człowiekiem i te wcielenia pamiętam. Owszem można
przechodzić wyłaniać się powoli z dusz roślin potem ryb lub gadów potem innych ptaków ssaków, bo to przecież jest schematem ewolucji. A jeśli myślisz o kosmosie to owszem niektóre zwierzęce dusze od razu chciały się stąd oderwać i tam przemieścić uznając, ze już są wielkie, ale mnie to nie straszy.. Tylko piszę Ci u mnie było tak dawno, że tego nie pamiętam i mocno trzymam się tego oraz chlubię tym, że jestem człowiekiem.
danut pisze:Nie obchodzi mnie zmienianie tekstów, manipulowanie nimi i podpisywanie ich pod swoje prawdy, a wyciągnięcie z nich tego co właśnie się przykrywa. A akty stworzenia są przedstawiane we wszystkich staro pismach, nie tylko w Biblii.
czarnyMag pisze:danut pisze:Nie obchodzi mnie zmienianie tekstów, manipulowanie nimi i podpisywanie ich pod swoje prawdy, a wyciągnięcie z nich tego co właśnie się przykrywa. A akty stworzenia są przedstawiane we wszystkich staro pismach, nie tylko w Biblii.
A co się pokrywa![]()
A akty stworzenia powłoki do wcieleń są przedstawione we wszystkich staro pismach, nie tylko w Biblii. I...co w związku z tym
![]()
A z skąd się tu w tym człowieku wzięłaś i gdzie zmierzaszoto jest pytanie warte roztrząsania - zaprzeczysz
![]()
danut pisze:Chodzi o to, że ja odnalazłam już drogę i śmiało nią idęNie wątpię i się nie lękam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość