Arronax pisze:Myślę, że to wiesz. Tym się różnimy. Ty masz pewność, ja mogę wzmacniać swoją wiarę.

danut pisze:Tak syntezator to nie nowość, to program przekształcający tekst pisany na ludzką mowę o prawdziwym brzmieniu z wykorzystaniem nagranych wcześniej próbek ludzkiego głosu, dość prosty i już szeroko wykorzystywany.
Ale od niego się zaczęło i spójrz jak w szybkim tempie posuwa się naprzód. To wszystko to elektronika i informatyka w oparciu o nową fizykę.
Zarządzanie informacją. Myślę, ze dożyjemy wprost szokujących odkryć, przynajmniej Ty, ja może nie. Oj i zapomniałam o protezach sterowanych odpowiednio modelowanymi falami mózgowymi odczytywanymi przez czujnik w protezie.
Zachodzi tylko pytanie co dalej z ludzką duszą, bo tylko nie ma widoku na to, by ją w laboratorium odtworzyć potrafiono mimo wielu usilnych prób.
Skoro nie ma takiej możliwości, to znowu mamy oddziaływanie innego mechanizmu - manipulacji i tym sposobem ludzie sami od siebie stają się marionetkami elektroniki i zmierzają do samozagłady, wyzbywają się powoli pochłonięci materializmem, wygodnictwem, żądzami i poddaniem się im najwyższych wartości i uczuć i cyborgi niedługo mogą mieć władzę nad nami, jest takie niebezpieczeństwo.

Arronax pisze:Pytanie rowniez czy po smierci w wyniku opuszczenia formy fizycznej bedziemy soba, czy zmienimy sie na tyle by mowic o nas jak o zupelnie innej osobie, skoro jest tyle odbic, kopii idp ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości