Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: soldado » 22 gru 2015, 23:49

danut pisze:Prawdę piszesz. Bo kto za wszelką cenę "będzie pragnął zachować życie straci je, a ten kto je straci ten je zachowa". Jeśli całość swojej uwagi będziemy poświęcać tylko swojemu ciału, wyzbywać się uczuć, samodzielnego myślenia stając się zakochanym i zadumanym tylko w sobie, w swojej urodzie, narządach, mięśniach automatem, to zużyjemy cały potencjał na nie - umrzemy naprawdę, bo będzie to ta śmierć druga głoszona przez Jezusa, której się mamy obawiać.

Nie jest ważne kim jesteśmy, ale tak naprawdę ważne jest kim nie jesteśmy ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 22 gru 2015, 23:53

Ważne jest to co czujemy całym sobą. Nie jesteśmy Ty cesarzem a ja cesarzową, więc zostanie oddane co cesarskie cesarzowi, a co boskie- Bogu. :)
danut

Postautor: soldado » 22 gru 2015, 23:57

danut pisze:Ważne jest to co czujemy całym sobą. Nie jesteśmy Ty cesarzem a ja cesarzową, więc zostanie oddane co cesarskie cesarzowi, a co boskie- Bogu. :)

Pytanie, czy zrobimy to na klęczkach

KLIK
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 23 gru 2015, 00:02

soldado pisze:
danut pisze:Ważne jest to co czujemy całym sobą. Nie jesteśmy Ty cesarzem a ja cesarzową, więc zostanie oddane co cesarskie cesarzowi, a co boskie- Bogu. :)

Pytanie, czy zrobimy to na klęczkach

KLIK

A nie. Bo pierwsi będą ostatnimi i nie będzie przed kim klękać. Hierarchie i pokłony wymyślił człowiek i nie jest to przywilej braterstwa i miłości.
danut

Postautor: Mirek » 23 gru 2015, 13:04

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 23 gru 2015, 14:05

Parę uwag do filmiku wyżej według mnie bardzo istotnych : Jeśli zapoznasz się z odkryciami fizyki kwantowej dowiesz się, że świat jest skondensowanym dzięki energii i informacji światłem. Wszystko jest ze sobą powiązane, więc sam nie decyduję o sobie i o swoim losie, rzeczywistość jest kreowana wspólnie przez harmonię i współoddziaływanie wszystkich świadomości cząstkowych ze sobą, a los jednostki nie zależy tylko od mojej świadomości, lecz od sposobu jej zespolenia się z całą resztą. Świat zewnętrzny i wewnętrzny musi współgrać ze sobą.
danut

Postautor: Mirek » 23 gru 2015, 19:32

Nie zgadzam się z tym. To co jest w filmie bardziej do mnie przemawia.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 23 gru 2015, 19:36

To co mówią w filmie, że wszystko jest zdolnością do wykonania pracy( bo czymże jest energia? :) ) oraz że człowiek sam sobie tworzy rzeczywistość nie licząc się z oddziaływaniem niczego i nikogo innego na siebie jest pustym gadaniem by gadać i powtarzanym bez końca hasłem przez wielu od dawna, tak klepanym bezmyślnie, że już nawet nie wiem kto pierwszy je wypowiedział.
danut

Postautor: Arronax » 25 gru 2015, 18:44

Tutaj całkowicie się zgadzam z Danut. Otoczenie musi i ma na nas duży wpływ.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 25 gru 2015, 20:48

Ma wpływ ale ostatecznie to my decydujemy o tym, czy ulegniemy temu wpływowi czy nie.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka