Bardzo Bardzo potrzebna pomoc i porady!!!

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Bardzo Bardzo potrzebna pomoc i porady!!!

Postautor: Pablo diaz » 22 wrz 2016, 23:14

fruwla pisze:
Pablo diaz pisze:Duch Dr.Adolfo Bezerra o opętaniu.
Nawet po usunięciu ducha obsesora umysł opętanego ,nieuleczalnie cierpi oraz powikłany jest jego odbiciem przez bardzo długi czas,w wielu przypadkach ,aby przejść do całkowitego uwolnienia potrzeba przejść nawet kilka wcieleń.

Uuuuuuu, super perspektywa :shock:
.
Pablo, mnie na pewno nie urazisz. :)
Tylko wiesz, ja o Adolfo Bezerra dotychczas nie slyszalam, ale o Jezusie i egzorcyzmach ktore przeprowadzal slysze od lat i wciaz.
Pozatym, ja chyba czegos nie zrozumialam. :?
Piszesz, ze duch obsesor - szatan , demon , powinien byc instruowany moralnie..... ????
Ze szatan, demon zyl kiedys w ciele na ziemi , i mial tez wtedy przynaleznosc religijna ...... ????
Cos chyba troche pomieszane..... ;)

Wiara w istnienie diabła,szatana lub demona jest kwestią religijną i to właśnie utrwala przesąd tych,którzy nie znają świata duchów.Jest to wiara w istnienie diabła z biblii bez uzasadnionej i logicznej refleksji.
Tak zwane demony,diabły,szatan są niczym innym jak niedoskonałymi duchami (niższymi)zamieszkującymi kiedyś ziemię.
Daremną odyseją jest próbować przekonać wielu ,a w szczególności religijnych ,że istoty demoniczne nie istnieją.
Ale można im wskazać ,że dusza jest nieśmiertelna,więc nie ma potrzeby ,aby była wiecznie skazana na bycie demoniczną.

Tak wypowiadają się w tym temacie Duchy Wyższe

Czy istnieją demony, w powszechnym tego słowa znaczeniu?

„Jeœśli by istniały, byłyby dziełem Boga — a czy Bóg byłby dobry
i sprawiedliwy, tworząc istoty, które miałyby być nieszcz궜liwe i wiecznie
skłaniając się ku złu? Demony — jeśœli istnieją — to zamieszkują waszą
podrzędną planetę i inne jej podobne; to hipokryci czynią z Boga
sprawiedliwego, Boga złego i mœściwego, myœśląc, że podobają się Mu
dzięki podłoœściom, które czynią w Jego imieniu”.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: fruwla » 22 wrz 2016, 23:30

Pablo diaz pisze:Tak zwane demony,diabły,szatan są niczym innym jak niedoskonałymi duchami (niższymi)zamieszkującymi kiedyś ziemię.

A poprzez CO te niegdys wcielone istoty zamieszkujace ziemie awansowaly do takiej rangi ?
Skad ich moc ?
W jaki sposob te istoty mozna i powinno sie moralnie instruowac ?
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Natasza » 23 wrz 2016, 05:17

Pablo diaz pisze:Nie chciałbym nikogo z Was urazić moi drodzy,a w szczególności Waszych wywodów na temat opętania(..)

Duch obsesor nazywany szatanem,demonem ,straszony krzyżem,świeconą wodą ,imionami Jezusa lub Maryi...jeśli wycofa się będzie to miało zwiazek z jego przynależnością religijną ,z czasu kiedy to jeszcze żył w ciele na Ziemi.

jeśli choć jedna osoba będzie miała podobne doświadczenie do mojego to jest to potwierdzenie na moje głoszenie
a jeśli będzie to cała grupa to jest to świadectwo na to, że to co mówię jest prawdą

Pablo, nie znam postaci doktora , na którego się powołujesz, ale on potwierdza , tak jak Ty idąc w ślad za nim, to co mówię od początku bycia na forum

ludzie już za życia wplątują własny umysł w dogmaty, jeden w to , drugi w tamto, a trzeci w siamto
dlatego ludzkie duchy kpią , ziewają i robią swoje
oczywiście, jeśli pan/pani duch był zagorzałym katolikiem, wie kim była postać ta czy tamta można jechać w tym kierunku i na zasadzie prób i błędów coś tam wyjdzie
najczęściej jednak, egzorcyzm staje się widowiskiem dla zywego obserwatora i rzecz jasna wpływa na jego emocje, bo świadek zaczyna czuć się jak w obejrzanym horrorze, modły, dewocjonalia, poważny , groźny głos kapłana i takie tam fajerwerki

zapominamy niestety, że tam to są dalej .. ludzie, żadne potworki, straszaki, ale ludzie i z nimi trzeba po ludzku
poza tym, myślę , że 90% przypadków, nie bierze się z powietrza i mam to przerobione na tyle, że wiem, iż spirytus movens zamieszania to sam żywy działający z pozycji osadzenia w swoim futerałku i z nim trzeba by było najpierw pogadać ustalić plan zmian w jego zachowaniu i praktykach a później pogadać z tym co poza futerałem
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 23 wrz 2016, 05:28

fruwla pisze:
Pablo diaz pisze:Tak zwane demony,diabły,szatan są niczym innym jak niedoskonałymi duchami (niższymi)zamieszkującymi kiedyś ziemię.

A poprzez CO te niegdys wcielone istoty zamieszkujace ziemie awansowaly do takiej rangi ?
Skad ich moc ?
W jaki sposob te istoty mozna i powinno sie moralnie instruowac ?

Pablo napisał o moralności
a wg mnie nie chodzi o moralność bo - mało tam kogoś obchodzi moralność innej osoby jak przeszło się z danym pakietem osobowościowym
jednak! istotnym faktem jest to, że każdy może się zmienić nawet po śmierci choć niektórzy myślą, że jak porzucisz ciało to jesteś niezmienialną formułą
nie ! możesz się zmienić i tu na forum był piękny przykład jednej osoby ,której celem było pokazać swoją zmienioną postawę , i zrobił to sam bez niczyjej pomocy

moralność dla mnie zamieniłabym na słowo = rozmowa
rozmowa , dialog, niczym jak z psychiatrą, psychologiem, terapeutą - tylko nie mówmy, że ten czy tamten to tylko leki przepisuje, mówię o mądrym człowieku

zmiana musi świadomie, a nie w wymuszony sposób zajść w osobie poza ciałem i tyle

jednak nie zapominajcie o tych co stoją w szeregu - nie macie żadnych szans z nimi

co do moralności zobaczcie jak sączy się ona z mównic poselskich i ambon kościelnych - co za mądrość w każdej odsłonie, niewinna, taka urocza.

Sadyści, z jadem w ustach , zwyrodniałe karykatury moralnych treści- piękni mężowie wysokiego stanu, uwielbiam ich słuchać na śniadanie,na kolację już nie :)
moralność- zblazowane słowo , które nie ma w sobie żadnej treści prócz interesu chorej głowy
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: KryształowaOla » 23 wrz 2016, 14:31

Żadna modlitwa nie powstrzymuje jej przed wejściem we mnie jedynie Zdrowaśki, boi się ich i Maryji panicznie. Działam kierując się Sercem i jest o niebo lepiej.
KryształowaOla

Postautor: Natasza » 23 wrz 2016, 14:40

to jest już coś, co ona pamięta z przeszłości
ok, podziałaj różańcem - np. zaplącz go wokół dłoni i nakaż jej wyjść , mówiąc to przysuń usta do tego różańca i wypowiadaj jej imię i każ wyjść , oddalić się
została zidentyfikowana więc niech spasuje , ma wyjść z domu, jeśli teraz w nim jesteś mów do niej i nie przyjmuj sprzeciwu
Ty panujesz nad sytuacją , nie ona , jesteś sama silna i dasz radę - nie praktykuj teraz żadnych kontaktów ezoterycznych i czegoś co robisz
odłóż to, wszelkie akcesoria oddal z mieszkania, inaczej Ci nie pomogę

i pytanie odpowiedz proszę : czy pisałaś jakiś swój rytuał , tekst do duchów????
i jeszcze czy masz jakieś krzyże w domu?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: KryształowaOla » 23 wrz 2016, 17:02

[quote="Natasza"]to jest już coś, co ona pamięta z przeszłości
ok, podziałaj różańcem - np. zaplącz go wokół dłoni i nakaż jej wyjść , mówiąc to przysuń usta do tego różańca i wypowiadaj jej imię i każ wyjść , oddalić się
została zidentyfikowana więc niech spasuje , ma wyjść z domu, jeśli teraz w nim jesteś mów do niej i nie przyjmuj sprzeciwu
Ty panujesz nad sytuacją , nie ona , jesteś sama silna i dasz radę - nie praktykuj teraz żadnych kontaktów ezoterycznych i czegoś co robisz
odłóż to, wszelkie akcesoria oddal z mieszkania, inaczej Ci nie pomogę

i pytanie odpowiedz proszę : czy pisałaś jakiś swój rytuał , tekst do duchów????
i jeszcze czy masz jakieś krzyże w domu?[/quote
Ona jest poza mną, kiedy próbuje wejść czuje kłucie na ciele wtedy się mocniej modlę. Przestałam robić wglądy.Nigdy nie pisałam nic do duchów. Moje działania ezoteryczne sprowadzały się do wglądów dla znajomych, miałam jasnoslyszenie kim byli w przeszłych życia i jak to co wtedy nabroili wpływa na to co ich teraz dotyka.Także kilkakrotnie z powodzeniem odprowadziłam duchy z miejsc gdzie sprawiały mieszkańcom problemy. Pracowałam dużo z kryształami Górskimi, sama je nawet kopałam i miałam maniakalną wiarę że można je niesamowicie zaprogramować. Nosiłam amulety,wydawałam też dużo pieniędzy na inne kamienie.Spałam z nimi w nocy, wtedy czułam się chroniona
Teraz są dla mnie zwykłymi kawałkami skały, niczym więcej. Krzyży nie tolerowałam nigdy i do tej pory widzę w nich narzędzie umeczenia i zbrodni, w domu nie posiadam.Zawsze jak modlę się do Jezusa to jest on żywy i tryinfujacy.
Zaraz właśnie idę na pierwszą od kilku lat mszę i bardzo się z tego cieszę. Szczególnie z kontaktu z wodą święconą.
Mąż niestety bez zmian, ma teraz temat do kipin że tak naraz się nawróciłam...
KryształowaOla

Postautor: Natasza » 23 wrz 2016, 17:18

czyli to amulety .. masz je jeszcze w domu?

powiem tak tu na ogólnym - masz niesamowite możliwości, niezwykle rzadko to mówię, bo rzadko to widzę u kogoś
u Ciebie widzę je w całej okazałości!!!

sądzę, że możesz zapanować nad swoim domem jako Ty sama
najgorsze to współpraca z własnym mężem - on nie widzi problemu , to norma
próbuj działać bez jego wiedzy, ale działaj codziennie i stanowczo
szałwia, naparzaj nią tak , że ma być biały dym- mów i wypędzaj
później otwarcie okien - wszystko wg instrukcji na pewno znasz świetnie
zrób przerwę w ,, duchowaniu,, - mężczyzna przy mężu to koleś wzięty od jednej osoby z Twoich spotkań z osobą , której mówiłaś jasnowidząc
pił w przeszłości i nie była to woda
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 23 wrz 2016, 18:10

KryształowaOla pisze:Żadna modlitwa nie powstrzymuje jej przed wejściem we mnie jedynie Zdrowaśki, boi się ich i Maryji panicznie. Działam kierując się Sercem i jest o niebo lepiej.

Spróbuj wyrzucić w Imię Jezusa Chrystusa.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 21:04

A moja rada jest zawarta w tym cytacie z Biblii :"Gdy duch nieczysty opuści człowieka, błąka się po miejscach bezwodnych, szukając spoczynku, ale nie znajduje. Wtedy mówi: Wrócę do swego domu, skąd wyszedłem; a przyszedłszy zastaje go nie zajętym, wymiecionym i przyozdobionym. Wtedy idzie i bierze z sobą [b]siedmiu innych duchów złośliwszych niż on sam; wchodzą i mieszkają tam. I staje się późniejszy stan owego człowieka gorszy, niż był poprzedni."
Tak ku rozwadze. ;)[/b]
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie