Serotonina

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Serotonina

Postautor: 1Prawda1 » 16 sty 2016, 16:08

Może trochę przesadzam z wymogami, ale jak spirytyzm odnosi się do serotoniny?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Re: Serotonina

Postautor: Arronax » 16 sty 2016, 17:10

Hmm ciekawe pytanie. Może to po prostu, tak jak szyszynka, jeden z elementów budowy fizycznej, połączenia wpływu ducha na materię.

Chyba nie pomogłem :) .
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Pablo diaz » 16 sty 2016, 18:32

Kiedy zadano pytanie Dr.Davis Burns ,żwyciężcy nagrody fundowanej przez AE Bennett Towarzystwo Bioetyki i Psychiatrii na temat stanu chemicznego i nierównowagi serotoniny w mózgu odpowiedział:
Spędziłem pierwsze lata mojej kariery na badaniu metabolizmu serotoniny,ale nigdy nie znalazłem
żadnych przekonujących dowodów,że jakiekolwiek zaburzenia psychiczne w tym depresja była spowodowana niedoborem serotoniny w mózgu.W rzeczywistosci nie ma sposóbu ,aby zmierzyć poziom serotoniny u człowieka
,więc nie ma możliwosci ,aby dokładnie to przebadać.

Psychiatrzy twierdzą,że choroby psychiczne są pochodzenia neurobiologicznego,wydali miliardy dolarów i nie
udowodnili tej teorii.
Psycholog Bruce Levine jest jednym z tych,który wyprostował tą teorię ,twierdząc,
że nie zostały ustalone żadne biochemiczne i genetyczne markery dla deficytu koncentracji,depresji,schizofrenii,lęków, nerwic,nałogowego nadużywania alkoholu ,leków,narkotyków,przejadania się,hazardu lub innych urazów i zaburzeń
psychicznych .

Allan Kardec zapytał Duchów :

468. Czy Duchy, których wpływ odrzucamy, przestają nas kusić?

„A cóż innego miałyby robić? Gdy nie mają nic do zrobienia, po prostu ustêpują miejsca innym; jednoczeœśnie jednak — jak kot czyhający na myszką — czekają na odpowiednią okazję.

469. W jaki sposób można zneutralizować wpływ złoœśliwych Duchów?

„Czyniąc dobro i pokładając całą swoją ufnoœść w Bogu, odepchniecie
wpływ Duchów niższych oraz nie dopuœścicie, by nad wami zapanowały.
Strzeżcie siê sugestii Duchów, które wzbudzają w was złe myœśli, sieją wśœród was zamęt i podniecają wszelkie złe żądze. Nie ufajcie przedewszystkim tym, które wzmacniają waszą pychę, bo Duchy te wykorzystują waszą słaboœść. Oto dlaczego Jezus poleca wam mówić w modlitwie pañskiej:
»Panie! I nie wódźŸ nas na pokuszenie, ale nas zbaw od złego«”

470. Czy Duchy, które starają sią nas wciągnąć w zło i wystawiają
w ten sposób na próbę nasze przywiązanie do dobra, otrzymały misję
czynienia tego — a jeśœli to jest misja, to czy ponoszą za to odpowiedzialność?

„Żaden Duch nie otrzymuje misji czynienia zła; jeśœli je czyni, toz własnej woli, i w związku z tym ponosi tego konsekwencje. Bóg możemu pozwolić coœ robić, aby was wypróbować, lecz nie wydaje mu poleceñ; i to waszą sprawą jest odrzucenie tego wpływu”.

471. Gdy ogarnia nas uczucie strachu, nieokreśœlonego niepokoju,
czy wewnętrznego zadowolenia bez widocznej przyczyny — to czy
wynika to tylko z naszego nastroju?

„Prawie zawsze jest to efekt komunikacji z innymi Duchami, do której dochodzi nieœświadomie,
lub kontaktów nawiązanych w czasie snu”.

472. Czy Duchy, które chcą nas skłonić do zła, po prostu wykorzystują sprzyjające ku temu okolicznośœci,
czy też mogą takie okolicznośœci sprowokować?

„Wykorzystują sprzyjające okolicznoœści, lecz również często prowokują je, popychając was — gdy nie jesteśœcie tego
śœwiadomi —w stronę przedmiotu waszej żądzy. W ten sposób na przykład człowiek znajduje na swej drodze pewną sumę
pieniędzy: nie myśœl jednak, że to Duchy podłożyły te pieniądze — moga one jednak podsunąć człowiekowi myśœl,
by skierował się w tę stronę;
wtedy inspirują go chęcią przywłaszczenia sobie czegoœ, co do niego nie należy. Podobnie ma się
sprawa ze wszystkimi innymi pokusami”.

473. Czy Duch może na pewien czas przejąć cielesną powłokę osoby
żyjącej, to jest wejść do jej ciała i działać zamiast wcielonego Ducha?

„Duch nie wchodzi w powłokę cielesną, tak jak ty wchodzisz do budynku; upodabnia się do wcielonego Ducha,
który posiada podobne wady i cechy, by działać zgodnie z nim; jednak to zawsze wcielony Duch dowolnie oddziałuje na materię, w którą jest przyobleczony. Inny Duch nie może zastąpić Ducha wcielonego, ten ostatni bowiem jest związany z ciałem na okreœślony czas jego materialnego istnienia
”.

475. Czy można odpędzić od siebie złe Duchy i ustrzec się ich dominacji?

„Zawsze można zrzucić jarzmo, jeśœli tylko naprawdę się tego chce”.

Chcąc znależć klucz do niezbadanego warto czytać i analizować Księgę Duchów.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 16 sty 2016, 19:55

Arronax, każda odpowiedź jest dobra. ;)
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Arronax » 17 sty 2016, 09:57

Dobrze, że jest Pablo :) .
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Pablo diaz » 17 sty 2016, 12:59

Dobrze ,że jest internet i dzięki spirytystom z całego świata ,którzy badają wszechstronnie każdą dziedzinę ludzkiego życia , znależć można masę ciekawych informacji.
Pablo sprytna bestia nic więcej jak zabawia się myszką klikając kopiuj -wklej :)
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 17 sty 2016, 13:39

Pablo powiedz mi prosze cos na ten temat: jest taka sytuacja z mojego zycia wzieta: Dzis rano obudzil mnie Jakis dzwiek o 6 rano i juz nie moglam usnac...i zaczely mi naplywac rozne negatywne mysli do glowy. Najpierw je odganialam ale ich bylo coraz wiecej i wiecej i wkoncu poddalam sie im i potem zaczelam juz myslec dosc negatywnie a potem sie klocic z moim mezem i corka....Czy to byl wplyw jakiegos niskiego ducha? To nie zdarza sie czesto ale co Jakis czas cos mnie podkusza...i mam wrazenie , ze im bardziej nad soba pracuje i sie pilnuje tym bardziej "cos" probuje mnie podkusic i sprowokowac. Gdyby nie bylo tego kuszenia i podszeptywania ze strony Duchow niskich to byloby nam latwiej a moze te podszepty sa nam podszebne dla swojego rodzaju probowania nas na ile jestesmy mocni i dobrzy?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 1Prawda1 » 17 sty 2016, 13:59

Pablo sprytna bestia nic więcej jak zabawia się myszką klikając kopiuj -wklej :)

To też oznacza chęci i też się liczy :P
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 17 sty 2016, 18:18

Nikita pisze:Pablo powiedz mi prosze cos na ten temat: jest taka sytuacja z mojego zycia wzieta: Dzis rano obudzil mnie Jakis dzwiek o 6 rano i juz nie moglam usnac...i zaczely mi naplywac rozne negatywne mysli do glowy. Najpierw je odganialam ale ich bylo coraz wiecej i wiecej i wkoncu poddalam sie im i potem zaczelam juz myslec dosc negatywnie a potem sie klocic z moim mezem i corka....Czy to byl wplyw jakiegos niskiego ducha? To nie zdarza sie czesto ale co Jakis czas cos mnie podkusza...i mam wrazenie , ze im bardziej nad soba pracuje i sie pilnuje tym bardziej "cos" probuje mnie podkusic i sprowokowac. Gdyby nie bylo tego kuszenia i podszeptywania ze strony Duchow niskich to byloby nam latwiej a moze te podszepty sa nam podszebne dla swojego rodzaju probowania nas na ile jestesmy mocni i dobrzy?

Duchy wyższe pozwalają na to,aby duchy niższe manipulowały naszą myślą,możesz(ecie) mi nie wierzyć ,ale wszyscy
w większym lub mnijeszym stopniu jesteśmy opętywani.Ja również ulegam opętaniom ,bardzo trudno
jest przed nimi uciec ,duchy są bardzo ,ale to bardzo przebiegłe znają nasze myśli ,nasze zamiary,sekrety itp.
trudno jest przed nimi uciec.Należy bardzo się pilnować (obserwować swoje mysli,intencje )
Objawów duchów obsesorów jest bardzo wiele i o różnych stopniach np. lęk,depresja,zaburzenia snu(bezsenność lub
koszmary senne)zły humor,brak zainteresowania nauką lub pracą,izolacja społeczna,myśli samobójcze,zaburzenia seksualne itd.
Gdy spostrzeżesz w twoich myślach,że coś przerywa twoje myśli i chce stać się myślą stałą,kiedy czujesz
rosnący niepokój bez rzeczywistych przyczyn ,uważąj ,bo wyrażnie jesteś manipulowany przez niższe byty.
Duchy ,które chcą zawładnąć naszymi myślami wszędzie szukają szansy, naszych słabości,aby tylko zrobić
nam krzywdę , nasze myśli i działania niższe otwierają drzwi ,aby zostać zdominowanym.
Opętańczy duch odziałuje na nasz perispirit (ciało duchowe) przenikając przez fluid .Dwie myśli i dwie wole łaczą
się,w ten sposób duch obsesor pomału zaczyna narzucać swoją myśl ,a my nie jesteśmy w stanie zorientować się,że
myśli nie są naszymi.

Wielu ludzi zajmujących się duchowością za bardzo są dumni,aby zobaczyć w sobie ,to że są manipulowani,
nie akceptują tego,że biorą w tym udział,ale powtarzam jest bardzo trudno przed tym uciec.
Opętania,fascynacje to choroby na które cierpi ludzkość bardziej niz kiedykolwiek.
Ci którzy nie chcą tego zobaczyć cierpią i opóżniają swój postęp.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 17 sty 2016, 18:22

1Prawda1 pisze:

To też oznacza chęci i też się liczy :P

:)
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi