Medium - istota do paranormalni :)

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Medium - istota do paranormalni :)

Postautor: czarnyMag » 21 mar 2016, 14:08

Nic bardziej mylnego :) Medium to po prostu człowiek/duch wcielony w ciało który "uzurpuje sobie" prawo do świata i przekazów z tego świata (świata niematerialnego) :) Ja mam zgoła odmienne zdanie na ten temat - medium to w pewnym sensie duch lepszy rozwojowo (a na podstawie obserwacji mam wątpliwość) ale tylko duch który ma informację od "świata duchów" NIŻSZEGO ROZWOJOWO :) Tylko tyle albo......:) aż tyle :lol: To duch wcielony w ciało który jest gotowy "zmieszać z błotem" każdego kto ma inne wnioski, inne spojrzenie na ten temat! Jest gotowy straszyć kogoś (czymś wyimaginowanym licząc na "zmiękczenie i zastraszenie" - a straszy on tylko okultyzmem :lol: - innymi słowy to pilnujący się na każdym kroku, cedzący przez zęby swe wypowiedzi duch wcielony w ciało (i nie jest na tym padole by uczyć lecz ma się skonfrontować - swoje czarne niczym smoła "ja" z tymi niższymi) który pozuje się (ale to tylko gra - bo rzeczywistość skonfrontują z nim po jego śmierci :twisted: na wyższego rozwojowo a jest po prostu okultystą inaczej :twisted:
Tak wyglądają media tego forum! Tak niestety wyglądacie a tzw. nauczyciel wcielony by pokierować duchami niższymi to w 100 procentach nie WY! :lol: Wy niczego nie uczycie - Wy przedstawiacie to tak jakby ale z rzeczywistością to nic nie ma :lol:
Każdy duch wcielony może zobaczyć to co ci "wybrańcy" widzą - tylko że na planecie Ziemia to jest obłożone zakazami by przypadkiem ktoś z zewnątrz nie próbował skonfrontować swego "ja" z rzeczywistością (medium) :twisted:
Tylko zapominacie że na tej Planecie są nie tacy "fachmani" :lol: "Fachmani" którym gwiżdżą zakazy i nakazy i oto wchodzi tam gdzie upatrujecie swoje "oświecenie" każdy kto ma "jaja" i widzi na "tronie" zwykłego zjadacza chleba i wyje ze śmiechu - a śmiech to zdrowie!
Ale na tej planecie i częściowo na tym forum zagioł mnie człowiek który nigdy "tam" nie zaglądał - po prostu swą wyższością która nie koniecznie była wyższością intelektualną - po prostu dobry człowiek/dobry duch wcielony - i nijak było mu odpowiedzieć................ Bo to był zwykły człowiek/duch wcielony od którego niemalże emanuje ta dobroć i ta jasność - ale wy media potwierdzacie tylko regułę że macie tu duże problemy - BARDZO DUŻE :lol: :lol: :lol:

Piekło :lol: Kardek powiedział :lol: :lol: :lol:
Czyściec :lol: Xavier powiedział :lol: :lol: :lol:

A ja pytam co wy widzieliście?! :lol: A podtekst jest taki że jak Kardek i Xavier tego nie powiedzieli to tego niema :lol: :lol: :lol:
A jest! i mówi to jeden z tych którzy widzieli z poziomu (nie wchodź! Nie wolno! NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! :lol: :lol: :twisted:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2016, 14:21 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 1 raz
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Re: Medium - istota do paranormalni :)

Postautor: bernadeta1963 » 21 mar 2016, 14:20

To przykre co napisałeś . Nigdy nie zmieszałam z błotem nikogo ani nikogo nie zastraszałam .
Cieszę się , kiedy mogę pomóc ludziom i dopóki ludzie będą prosić mnie o pomoc będę pomagać . :)
bernadeta1963

Postautor: czarnyMag » 21 mar 2016, 14:22

bernadeta1963 pisze:To przykre co napisałeś . Nigdy nie zmieszałam z błotem nikogo ani nikogo nie zastraszałam .
Cieszę się , kiedy mogę pomóc ludziom i dopóki ludzie będą prosić mnie o pomoc będę pomagać . :)

To nie o Tobie ale o kolegach którzy się tu podpisują Tobą - wybacz!
Poza tym nie odniosłem wrażenia że Ty pouczasz (nigdzie tego nie widziałem), Ty przekazujesz i nie tylko TY - są inny ale to znikomy procent więc pozwoliłem sobie na generalizowanie za co przepraszam raz jeszcze.
Ale widzisz - sama wiesz że to świat niższy :) no i tu nikt się nie cacka z wypowiedziami (choć nie chciałem obrazić tych na prawdę wyższych duchowo których jest tu odsetek). Jeszcze raz przepraszam że pozwoliłem sobie wrzucić Ciebie i jeszcze paru do jednego worka - ale większość to jednak dotyczy moje sformułowanie!
Ostatnio zmieniony 21 mar 2016, 14:41 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 1 raz
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 21 mar 2016, 14:24

bernadeta1963 pisze:To przykre co napisałeś . Nigdy nie zmieszałam z błotem nikogo ani nikogo nie zastraszałam .

Polecam temat - Natasza mediumizm :D zmienisz zdanie.
danut

Postautor: Xsenia » 21 mar 2016, 14:24

Chyba Juniperus by ci się przydała Magu. Czy ktoś ma do niej kontakt? Nikita?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 21 mar 2016, 14:48

Xsenia pisze:Chyba Juniperus by ci się przydała Magu. Czy ktoś ma do niej kontakt? Nikita?

Chodzi Ci o egzorcyzmy? :lol: bo nie rozumie - nie wiem o co Ci chodzi ale ta Twoja koleżanka to dla mnie czarny mag :lol:
Czytałem jej wypowiedzi i czytałem o tym jak ją ktoś dusił (ktoś niematerialny :) i wiesz co mnie nie dusili :lol: Więcej nikt z tych "czarnych" do mnie nigdy nie podszedł bliżej :lol:
I tu pada teoria Krisa że ci czarni udają jasnych bo jak zbliżają się ci jaśni to ci ciemni pierzchną :) A jak ci "jaśni" coś mówią to choć tzw. nauka jest - to jest jakby jej nie było :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 21 mar 2016, 19:29

Xsenia niestety nie mam do niej kontaktu choc mam ja na fejsie... :D Juniperus byla super medium...szkoda, ze juz sie nie udziela.

Ale mimo wszystko ja bym nie bawila sie w jakies ocenianie czyichs zdolnosci bo co my tak naptrawde mozemy wiedzeic?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 21 mar 2016, 20:05

Napisałam o Juni, bo ona była jak balsam na duszę :) A coś mi sie wydaje, że tobie Magu przydałby sie taki balsam. Za bardzo sie rzucasz, miotasz, wrzeszczysz. Przydałoby ci sie trochę spokoju. Wiem, bo sama mam okresy miotania sie. I jedyne co zauważyłam, to że takie miotanie się strasznie mnie wykańcza. Ty oczywiście możesz być inny i z innych powodów tak sie zachowywać. To tylko takie moje luźne myśli :) bez złych podtekstów :)

Nikita pisze:Ale mimo wszystko ja bym nie bawila sie w jakies ocenianie czyichs zdolnosci bo co my tak naptrawde mozemy wiedzeic?

Nic nie wiemy Nikita :) I nie oceniam niczyich zdolności. Po prostu pamiętam jak jej wypowiedzi na mnie wpływały :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 21 mar 2016, 21:34

Nie mialam na mysli Ciebie Xsenia...ale inni probowali oceniac Juniperus i jej zdolnosci a to przeciez nie mozna tak.... :)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pablo diaz » 22 mar 2016, 07:46

Mediumizm nie jest misją ani przywilejem,co więcej wyjaśnił to Duch Emmanuel w rozdziale IX książki ,,Emmanuel,,
Emmanuel wyjaśnia,że media na ogół to dusze,które w przeszłości popełniły katastrofalne błędy reinkarnując się
w celu ,,ofiary na rzecz wielu dusz,które odeszły od drogi wiary,dobroczynności i cnoty,, są to dusze szukające pokuty
dla przywrócenia równowagi.

Ciekawy materiał Brazylijskiego pisarza filozofa Herculano Pires o mediumiżmie http://spirytzm.blogspot.com/2015/11/me ... bjawy.html
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi