Roznice w przekazach

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Roznice w przekazach

Postautor: Maciej2016 » 29 kwie 2016, 00:56

Czy to spirytysci, czy to channeligowcy, czy po prostu media - mialem kontach z autorytetami krajowymi ze wszystkich 3 dziedzin. Na konkretnie zadane pytania oni wszyscy udzielaja rozbieznych, niespojnych i czesto zaprzeczajacych sobie opinii. Dlaczego, wiecie moze?

Sent from my Xperia Z Ultra using Tapatalk
Maciej2016

Re: Roznice w przekazach

Postautor: OneNight » 29 kwie 2016, 05:01

Weź pod uwagę, że mogli to być oszuści. Tego nie robi się po to, aby być autorytetem, aby być sławnym.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 29 kwie 2016, 06:14

A poza tym duchy też mogą kłamać.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 29 kwie 2016, 07:58

Xsenia pisze:A poza tym duchy też mogą kłamać.

TAK !
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 kwie 2016, 09:53

"Oni często czekają na głosy. Mają przekonanie, że ktoś o nich rozmawia, nasłuchują i zaczynają słyszeć głosy. Dlatego znaczenie ma psychoterapia, która pozwala zmienić nastawienie do głosów i niejako przeformułować z nim relację na mniej zagrażającą" - opowiada psycholog."

Doskonale obrazujący sprawę artykuł : http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/ ... -obcy.html

Jeśli medium będzie umieć odróżnić własny wewnętrzny głos, obraz, impuls do rzeczywiście obcego dopiero wtedy może nazwać się kontaktowcem. :)
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2016, 10:05 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: cthulhu87 » 29 kwie 2016, 10:04

Maciej2016 pisze:Czy to spirytysci, czy to channeligowcy, czy po prostu media - mialem kontach z autorytetami krajowymi ze wszystkich 3 dziedzin. Na konkretnie zadane pytania oni wszyscy udzielaja rozbieznych, niespojnych i czesto zaprzeczajacych sobie opinii. Dlaczego, wiecie moze?

90% takich osób ma urojenia albo są oszustami.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Maciej2016 » 29 kwie 2016, 10:06

To skad wiadomo kto mowi prawde?

Maciej2016

Postautor: cthulhu87 » 29 kwie 2016, 10:11

Maciej2016 pisze:To skad wiadomo kto mowi prawde?

Kiedy medium przekazuje Ci informacje od zmarłych, które pozwalają Ci na weryfikację ich tożsamości i kiedy jesteś pewny, że medium nie mogło ich zdobyć "normalnymi" drogami. Takimi mediami byli np. Chico Xavier albo Leonora Piper. Takich mediów, które przez dłuższy czas dysponowałyby tymi zdolnościami jest niestety bardzo mało, czasami z kolei dobry przekaz otrzymujemy może kilka razy w życiu z pomocą zwykłego medium. Ale przynajmniej mamy pewność, że to zmarły się z nami skomunikował, w jakiś sposób przezwyciężając tę barierę, która oddziela nas od świata duchowego. Jeśli jednak ktoś tego nie doświadczył może jedynie polegać na historycznych świadectwach albo na religijnym zawierzeniu.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Maciej2016 » 29 kwie 2016, 10:17

Czyli nie ma w kraju nikogo sprawdzonego?

Maciej2016

Postautor: danut » 29 kwie 2016, 10:17

Maciej2016 pisze:To skad wiadomo kto mowi prawde?

Masz przecież własną analizę. Ja miałam kontakt z jedną z takich słynnych w Polsce osób, nie ma jej na forum, aby znowu nie było powiązań :D Powiedziała mi o bardzo silnej mojej energii o i o tym ze dobijałam się do jej drzwi. Nawet uwierzyłabym bo wiadomość tą wysłała ona najpierw do innej osoby i znałam wydarzenia datę, zanim nawiązała ona ze mną kontakt, a ja wtedy zaczęłam sprawdzać to medium w internecie i czytać i oglądać co tam ona sobą przedstawia. Pomyślałam i być może przez to moje skupienie na tej osobie rzeczywiście doszło z nią do kontaktu. Ok - więc rozmawiamy i w trakcie rozmowy pada taki malutki szczegół- kiedy to było - i tu osoba się plącze ( ja mam w pamięci co pisała do zaprzyjaźnionej osoby) a ona mi podaje inną datę i pisze- "wczoraj"- aha :lol:
danut

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi