Nowy papież Franciszek

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Nowy papież Franciszek

Postautor: 000Lukas000 » 14 mar 2013, 19:12

Może się myliłem???

"...Metropolita warszawski wskazuje także na niezwykłą skromność nowego Ojca Świętego. - Był przygotowany dla niego wielki złoty tron, a papież sobie siadł i klęknął w ławce - wyjaśnia kard. Nycz...."

http://fakty.interia.pl/raport-nowy-pap ... nId,942925
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 14 mar 2013, 19:17

000Lukas000 pisze:"...Metropolita warszawski wskazuje także na niezwykłą skromność nowego Ojca Świętego. - Był przygotowany dla niego wielki złoty tron, a papież sobie siadł i klęknął w ławce - wyjaśnia kard. Nycz...."

Typowe zagrania, aby ocieplić wizerunek i odwrócić uwagę od niechlubnej przeszłości. I tak dowiemy się, że papież jest ekstra, bo używa ekologicznego papieru toaletowego, fotografuje się z dziećmi, odwiedza szpitale i przytułki, zawsze oddaje w terminie książki do biblioteki, rezygnuje ze złotych tronów, luksusowych limuzyn i nigdy nie oszukuje w pokera ;)

A tak na marginesie: nie jest powodem do dumy, że facet zrezygnował ze złotego tronu. Raczej jest skandalem, że w ogóle ten złoty tron tam stoi.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: oran » 14 mar 2013, 19:32

A skąd Ty wiesz Cthulhu87 ,że to typowe zagranie (czyt:fałsz) a może to człowiek godny,wierzący naprawdę...
jakoś to tak nie licuje,oczernianie nie znając,kogokolwiek, komuś kto mieni się Spirytystą-przemyśl w duchu i prawdzie.
oran

Postautor: cthulhu87 » 14 mar 2013, 20:22

Rzeczywistość to nie bajka kreowana dla doczesnych potrzeb instytucji kościelnych. Jak ktoś woli zamykać na nią oczy, dawać wodzić się za nos i chodzić na postronku mediów, to jego wybór :D - ja w to nie wchodzę. Dla mnie nowy papież może nawet jeździć fiatem 126p, albo rowerem. To nie rozwiąże żadnych problemów tego świata.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 14 mar 2013, 20:35

oran pisze:A skąd Ty wiesz Cthulhu87 ,że to typowe zagranie (czyt:fałsz)

Czuć to na kilometr. I to nie jest wcale przyjemny zapach. Spece od wizerunku i sam zainteresowany najwyraźniej zapomnieli o Biblii, którą w innych miejscach tak chętnie KK się posługuje: "Kiedy zaś ty dajesz jałmużnę, niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa…" - Ew. Mateusza 6:3.
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 14 mar 2013, 20:52

no i jak tu żyć ?
siądzie na tronie to źle , nie siądzie - jeszcze gorzej :D
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: juniperus » 14 mar 2013, 20:54

Ja również zapałałam sympatią do niego, której nie czułam do jego poprzednika. Jest w jego oczach jednak jakiś smutek, lęk, niemoc wobec czegoś (lub kogoś)...
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 20:57 przez juniperus, łącznie zmieniany 1 raz
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 14 mar 2013, 20:56

Iza jesteśmy na chacie spirytystycznym :)

apropos Franciszka - dajmy mu szansę :D
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 14 mar 2013, 21:06

może uprzedzony jestem 8-)
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: goska82 » 14 mar 2013, 22:00

Skoro papież jest wam obojętny to po co ta dyskusja? Czy jego osoba ma lub będzie miała jakiś wpływ na spirytyzm? Nie sądzę. Nie rozumiem roztrząsania tego na czym usiadł i co powiedział. Ja mogę powiedzieć tyle,że wydaje mi się "ludzki". Podobnie jak u Izy, budzi moją sympatię w przeciwieństwie do Benedykta. Tylko tyle,nie sądzę bowiem żeby jego osoba miała tu jakieś większe znaczenie. Papież jak każdy inny,podejrzewam,że przełomu w KK nie dokona. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się tutaj takiej dyskusji :(
goska82

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi