Kto jeszcze poza Spirytystami kontaktuje się z Duchami ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kto jeszcze poza Spirytystami kontaktuje się z Duchami

Postautor: Mirek » 08 mar 2015, 18:37

Wiem, że mogę. Jednak nie wiem czy chcę osobiście badać zaświaty. Nie znalazłem jeszcze odpowiedzi na pytanie: Do czego w moim rozwoju miałoby mi to być potrzebne?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 08 mar 2015, 19:55

Osobie, która nie jest medium spirytystycznym takie eksploracje obszarów niefizycznych zawsze niosą pewien niedosyt. I zastanawiamy się - moze to wszystko tylko mi się wydawało?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 08 mar 2015, 19:56

Z duchami kontaktuja sie media oraz jasnowidze....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 08 mar 2015, 19:59

Nie tylko Nikito. Z tymi pierwszymi, to raczej duchy same się kontaktują. Oni tego robić nie muszą :-)
Ale Atalio kiedy przeczytasz o swoich doświadczeniach w dziełach Kardeka, czy Newtona zaczynasz wierzyć, że to co doswiadczyłaś i widziałaś nie było snem ani wyobraźnią.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 08 mar 2015, 20:08

poza tym moj kot sie kontaktuje z duchami...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Hansel » 31 maja 2015, 00:05

A właśnie z tego co pamiętam Cejrowski wspominał kiedyś że Buddyści też się kontaktują...
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: gaba75 » 31 maja 2015, 08:44

Może dla Was Cejrowski jest autorytetem w dziedzinie znajomości tematu, ale dla mnie ten Pan musiał być kiedyś nadwornym błaznem. Taki błazen również ma inteligencję i wiedzę, ale zachowuje się jak błazen, głupkowato. Pan Niesiołowski również mi takiego przypomina i ten co mnie spłodził też wygląda jak błazen. Hitler z reszta dla mnie też był błaznem. Posiadł wiedzę okultystyczną, ale niestety nawet nie wiedział o czym mowa, jak mówił o czystej rasie.

Teraz Wam coś powiem, każdy z Was wywołuje Ducha tutaj. Piszecie o Jaruzelskim, o innym zmarłym, np o JPII i nie wiecie nawet że ich energia jest z Wami, przy Was. Nie rozumiem Was. Posiadacie taką szeroka wiedzę i nie wiecie tego?, że Wy wywołujecie Duchy i się z nimi kontaktujecie.
Tak więc wracając do tematu odpowiedź brzmi- WSZYSCY KONTAKTUJEMY SIĘ Z DUCHAMI.
gaba75

Postautor: gaba75 » 31 maja 2015, 08:48

A najgorsi są ludzie niewierzący w to, bo jak mówił Radek Rymut na spotkaniu w Krakowie, stres jest nieprzyjaznym czynnikiem. A ludzie niewierzący, to ludzie pełni obaw i strachu. A strach ma tylko wielkie oczy. Bo właśnie tak wielkie oczy ze zdziwienia robią ludzie nie wierzący, którzy słuchają tych wierzących i tu łączę temat z tematem o oczach.
Pozdrawiam wszystkich

Gaba
gaba75

Postautor: Hansel » 17 gru 2015, 22:31

nikox85 pisze:O dzięki Mirku na pewno się z tym zapoznam. Warto też dodać że Bruce Moen jest kontynuatorem pracy Roberta Monroe

Z tego co wiem to co on zobaczył w zaświatach najbardziej odpowiadało ich wizji z Buddyzmu ?

Tylko że granica pomiędzy świadomym sem a OOBE jest dość cięnka ...
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 18 gru 2015, 15:55

Z tego co ja wiem o Buddyzmie nigdy nie wspominał. Ani nie śnił świadomie, ani nie praktykował OBEE. Stworzył swoją metodę podróży mentalnych.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi