Ronald73
" Jezus był pierwszy który dokonał." ktory dokonal czego... co masz na mysli..
Elka pisze:
Czyli my wszyscy na planecie Ziemia jestesmy tak jakby w czysccu? odkupujemy nasze bledy poprzez doczesne cierpienie?Dlaczego wiec i na tej planecie Ziemia pojawil sie Jezus ,Mojzesz, Sokrates... rowniez dlatego ze w poprzdnich wcieleniach popelniali bledy...czy Bog ich wyslal do nizszego swiata aby nawracali... .... czy Jezus rowniez mial inne poprzednie wicelenie??? zyl gdzies wczesniej.....lub pozniej na ziemi w kolenych wcieleniach?

ronald73 pisze:Może nie zawsze wybieram te dobre słowo w moich postach, nie jestem polakiem. Zastanawiałem się czy używać słowo 'dokonać' lub 'wykonać'. Moje uczucie mi mówił 'dokonać'.
Chodzi mi o że Jezus był pierwszym człowiekiem, tzn pierwsza dusza, który szedł cała droga która Bóg dla nas przygotował. To jest od chwili że Bóg stworzył wszechświat i dał nam Jego własne życie do tej chwili że powrócimy do Boga. My wszyscy kiedyś staniemy się tak jak Jezus, tak Bóg chce. Wiem, nasza droga jest jeszcze baaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaardzo długa.

tadyszka pisze:Ksiazek jest bardzo duzo, zwlascza w jezyku portugalskim. Mozesz poszukac rowniez w jezyku angielskim. Tu masz strone federacji irlanzdkiej https://www.isf.ie/
Jednak nie jest to temat popularny w Polsce i nie ma duzych wydawnictw z sporym kapitałem zainteresowanych tlumaczeniem i sprzedaza takich ksiazek. Na rynku jest popyt na takie tandety jak historie arabskich ksiezniczek albo cos jeszcze gorszego. A wydawnictwo to tez korporacja i zajmuje sie tylko obrotem wlasnej gotowki najczesciej .
Wolontariusze z Rivail naprawde sie staraja wydawac jak najwiecej, ale to osoby ktore robia ta bezinteresownie no i brakuje przede wszytskim tlumaczy, bo juz edycja tekstu jest nieco latwiejsza. I przede wszytskim chodzi tez o prawa autorskie,w ktorych w starszych ksiazkach one sa juz przedawnione.
https://ksiazki-spirytystyczne.pl/

tadyszka pisze:Na stronie jest informacja ze wysylaja zza granice.
W federacji irlandzkiej widzialam bibloteke online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość