Jak postrzegany jest homoseksulizm wedlug spirytyzmuu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak postrzegany jest homoseksulizm wedlug spirytyzmuu

Postautor: Elka » 10 maja 2021, 13:08

Ronald73

" Jezus był pierwszy który dokonał." ktory dokonal czego... co masz na mysli..
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: ronald73 » 10 maja 2021, 17:47

Może nie zawsze wybieram te dobre słowo w moich postach, nie jestem polakiem. Zastanawiałem się czy używać słowo 'dokonać' lub 'wykonać'. Moje uczucie mi mówił 'dokonać'.

Chodzi mi o że Jezus był pierwszym człowiekiem, tzn pierwsza dusza, który szedł cała droga która Bóg dla nas przygotował. To jest od chwili że Bóg stworzył wszechświat i dał nam Jego własne życie do tej chwili że powrócimy do Boga. My wszyscy kiedyś staniemy się tak jak Jezus, tak Bóg chce. Wiem, nasza droga jest jeszcze baaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaardzo długa.
tylko czasami coś czytam
ronald73

Postautor: tadyszka » 10 maja 2021, 21:25

Elka pisze:
Czyli my wszyscy na planecie Ziemia jestesmy tak jakby w czysccu? odkupujemy nasze bledy poprzez doczesne cierpienie?Dlaczego wiec i na tej planecie Ziemia pojawil sie Jezus ,Mojzesz, Sokrates... rowniez dlatego ze w poprzdnich wcieleniach popelniali bledy...czy Bog ich wyslal do nizszego swiata aby nawracali... .... czy Jezus rowniez mial inne poprzednie wicelenie??? zyl gdzies wczesniej.....lub pozniej na ziemi w kolenych wcieleniach?

Myślę, ze z poziomem energetycznym Ziemi jest odrobine lepiej niz podczas tworzenia tej ksiazki. Wiele sie zmienilo, jednak Ziemia dalej nalezy do swiatow nizszych, wszytsko zalezy tak naprawde od nas. I juz nasze dzieci, miejmy taka nadzieje, będą w lepszym swiecie zyc.

Jezus z pewnoscia mial wiele innych wcielen, moze rowniez na naszej planecie. Byc moze jest to dusza ktora jednak pochodzi i z innych wymiarow.Takich szczegolow nie dowiemy sie.

Kazda dusza zaczynala od tego samego, Bog stworzyl kazda dusze w stanie poczatkowym identyczna, i to dzieki naszej wolnej woli kazdy idzie inna droga i jest w innym miejscu obecnie. Inny poziom nie oznacza gorszego ( to tylko ludzkie nazewnictwo) - wszytsko jest lekcja i doswiadczeniem . Ostatecznie wszyscy wrocimy do Boga i z indywidualnosci jaka jest kazda dusza polaczymy sie z Bogiem, ktory jest wszytskim.

Wysokie duchy wcielajac sie do swiatow nizszych wcielaja sie zawsze z jakas misja, indywidualna lub zbiorowa. Nawracanie to nie odpowiednie slowo. Nie zawsze ma to zwiazek z religijnoscia czy z filozofia. Czesto jezeli w planu rozwoju Ziemi jest odkrycie danej rzeczy, czesto w kilku miejscach na Ziemi pojawiaja sie Dusze ,wcielone jako wynalazcy lub naukowcy, ktorzy w okreslonym czasie w roznych punktach na globie odkrywaja cos praktycznie identycznego. Moze byc to tez również inspirowane przez duchy wyzsze i przewodnikow .
Ale interesujacy jest fakt ze wszystkie najwazniejsze religie swiata powstaly w bardzo podobnym czasie- tylko ich przywodcy byli dostosowani do spoleczenstwa w ktorym nauczali. Budda wogole nie mial by sily przebicia w krajach arabskich
;)
Sa jednostki wyjatkowe o ktorych slyszymy na lekcjach historii i wiemy ze byli " Ponad " swoje czasy i swoja epoke. To widac z perspektywy setek lat jak niektore jednostki byly prekusorskie. I mialy podjescie do zycia inne niz spolecznie uznawane , swoja filozofie, talenty ponadprzecietne i byly geniuszami w swoich dziedzinach..
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Elka » 11 maja 2021, 07:04

ronald73 pisze:Może nie zawsze wybieram te dobre słowo w moich postach, nie jestem polakiem. Zastanawiałem się czy używać słowo 'dokonać' lub 'wykonać'. Moje uczucie mi mówił 'dokonać'.

Chodzi mi o że Jezus był pierwszym człowiekiem, tzn pierwsza dusza, który szedł cała droga która Bóg dla nas przygotował. To jest od chwili że Bóg stworzył wszechświat i dał nam Jego własne życie do tej chwili że powrócimy do Boga. My wszyscy kiedyś staniemy się tak jak Jezus, tak Bóg chce. Wiem, nasza droga jest jeszcze baaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaardzo długa.

Jestem pod wrazeniem -swietnie piszesz po Polsku :-)

Czytajac wyzej wymieniona ksizke bardzo ciekawie przedstawione sa filozofie Sokratesa gdzie napisano ,ze zyl 500 lat przed Jezusem i tak naprawde wyglaszal podobny do Jezusa swiatopoglad.... abstrachujac... czego sie nie dowiemy ,ale moze On wcielil sie w jezusa 500 lat pozniej... i przeszedl te droge o ktorej piszesz.....
Ostatnio zmieniony 11 maja 2021, 07:09 przez Elka, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: Elka » 11 maja 2021, 07:08

Myślę, ze z poziomem energetycznym Ziemi jest odrobine lepiej niz podczas tworzenia tej ksiazki. Wiele sie zmienilo, jednak Ziemia dalej nalezy do swiatow nizszych, wszytsko zalezy tak naprawde od nas. I juz nasze dzieci, miejmy taka nadzieje, będą w lepszym swiecie zyc.

Kazda dusza zaczynala od tego samego, Bog stworzyl kazda dusze w stanie poczatkowym identyczna, i to dzieki naszej wolnej woli kazdy idzie inna droga i jest w innym miejscu obecnie. Inny poziom nie oznacza gorszego ( to tylko ludzkie nazewnictwo) - wszytsko jest lekcja i doswiadczeniem . Ostatecznie wszyscy wrocimy do Boga i z indywidualnosci jaka jest kazda dusza polaczymy sie z Bogiem, ktory jest wszytskim.

Masz racje ksiazka ta zostala napisana bardzo dawno temu... czy sa podobne ksiazki ale bardziej wspolczesne godne przeczytania...

Ziemia a raczej ludzie na przestrzeni lat od powstania tej ksiazki bardzo sie zmienili ... faktycznie wiekszosc religii powstala na przestrzeni tych samych lat... jednak w tamtych czasach nie bylo takiej mozliwosci podrozowania jak teraz... przemieszczania sie... kazda religia mimo swych doktryn i przemian jakich dokonali "kaplani" wydaje mi sie ,ze wciaz mowi o tym samym jednym Bogu... bycmoze nazywa Go inaczej... ale chodzi o te sama opatrznosc....
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: tadyszka » 11 maja 2021, 13:10

Ksiazek jest bardzo duzo, zwlascza w jezyku portugalskim. Mozesz poszukac rowniez w jezyku angielskim. Tu masz strone federacji irlanzdkiej https://www.isf.ie/

Jednak nie jest to temat popularny w Polsce i nie ma duzych wydawnictw z sporym kapitałem zainteresowanych tlumaczeniem i sprzedaza takich ksiazek. Na rynku jest popyt na takie tandety jak historie arabskich ksiezniczek albo cos jeszcze gorszego. A wydawnictwo to tez korporacja i zajmuje sie tylko obrotem wlasnej gotowki najczesciej .

Wolontariusze z Rivail naprawde sie staraja wydawac jak najwiecej, ale to osoby ktore robia ta bezinteresownie no i brakuje przede wszytskim tlumaczy, bo juz edycja tekstu jest nieco latwiejsza. I przede wszytskim chodzi tez o prawa autorskie,w ktorych w starszych ksiazkach one sa juz przedawnione.

https://ksiazki-spirytystyczne.pl/
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Elka » 11 maja 2021, 13:30

tadyszka pisze:Ksiazek jest bardzo duzo, zwlascza w jezyku portugalskim. Mozesz poszukac rowniez w jezyku angielskim. Tu masz strone federacji irlanzdkiej https://www.isf.ie/

Jednak nie jest to temat popularny w Polsce i nie ma duzych wydawnictw z sporym kapitałem zainteresowanych tlumaczeniem i sprzedaza takich ksiazek. Na rynku jest popyt na takie tandety jak historie arabskich ksiezniczek albo cos jeszcze gorszego. A wydawnictwo to tez korporacja i zajmuje sie tylko obrotem wlasnej gotowki najczesciej .

Wolontariusze z Rivail naprawde sie staraja wydawac jak najwiecej, ale to osoby ktore robia ta bezinteresownie no i brakuje przede wszytskim tlumaczy, bo juz edycja tekstu jest nieco latwiejsza. I przede wszytskim chodzi tez o prawa autorskie,w ktorych w starszych ksiazkach one sa juz przedawnione.

https://ksiazki-spirytystyczne.pl/

Dziekuje za linki :-)

Zapisze te z ksiazkami i dopytam czy za granice wysylaja....
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: tadyszka » 11 maja 2021, 20:12

Na stronie jest informacja ze wysylaja zza granice.

W federacji irlandzkiej widzialam bibloteke online
oczach...

Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Elka » 12 maja 2021, 06:52

tadyszka pisze:Na stronie jest informacja ze wysylaja zza granice.

W federacji irlandzkiej widzialam bibloteke online

Niestety moj angielski jest dobry ale nie bardzo dobry...... :roll: skontaktuje sie z nimi w sparwie hipnozy tylko zastanawiam sie czy gdyby ( seria glupich pytan :lol: :lol: :lol: ) wiadomo oni prowadzili w jezyku angielskim- ja rozmawiam ale nie perfect czy kiedy bylabym "zahipnotyzowana" to mowilabym po angielsku czy polsku..... :roll: :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: tadyszka » 12 maja 2021, 21:41

zdazaly sie przypadki mowienia w innych jezykach:) bo dusza pamieta to co sie nauczyla. Mimo ze w tym obecnym wcieleniu nie znala kompletnie tego jezyka.

Jednak jezeli czujesz sie niezbyt pewnie jeszcze w angielskim polecam poczekac i zrobic to w jezyku polskim. Ja sama tez bym sie nie odwazyla na hipnoze po niemiecku.
To tez troche kosztuje, ale warte jest czekania, ja czekalam tez dlugo na swoja.
oczach...

Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi