Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 21:41

danut pisze:Tak, bo inaczej nie da rady napisać twoją ręką.

A nie myślałaś że mógłby kierować tylko ręką? Bądź co bądź taka osoba jeśli nie jest w transie, jest w stanie kontrolować swoje ciało, jedynie nie jest świadoma tego co piszę a kontrolę posiada.

Poza tym, nie wyobrażam sobie zawładnięcia przez osobę posiadającą ciało fizyczne.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 lut 2016, 21:47

Nie pisz tak jak niektórzy próbują tłumaczyć - to przecież nie ja kogoś biłem, tylko moja ręka ;)
danut

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 21:50

danut pisze:Nie pisz tak jak niektórzy próbują tłumaczyć - to przecież nie ja kogoś biłem, tylko moja ręka ;)

No ale w takiej sytuacji ta osoba ma świadomość tego że uderza kogo ręką :P . A podczas pisma problem polega na tym, że ręką się "odłącza" od ciała i służy duchowi, co teoretycznie wyklucza całkowite zawładnięcie.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 lut 2016, 21:55

Ręka jest podłączona do Twojego kompleksu świadomościowego, to cześć twojego ciała nawet przy przeszczepach musi być zgodność z biorcą i potrzeba brać leki przeciw odrzuceniu ciała obcego. Ktoś może cie dotknąć w OOBE szarpać twoja ręką, ale nie zmusić do tego byś napisał to co on chce. Skończmy lepiej ten temat. Soldado, istotnie przejdźmy gdzie indziej.
danut

Postautor: OneNight » 06 lut 2016, 22:33

Przez ostatnie kilka dni brałem antybiotyki, przez które wymiotowałem w nocy, więc niemożliwa była jakakolwiek próba. Jak już wspomniałem - wracam po długiej przerwie do ćwiczeń, więc na efekty trzeba będzie poczekać nawet miesiące.

Proszę was, nie dyskutujcie z danut. Starsi ludzie po prostu tak mają, że lubią się wywyższać i wymądrzać. Otóż twierdzi ona, że po doświadczeniu pisma automatycznego, wie o nim wszystko. Ja pomimo tego, że doświadczyłem OOBE, to za eksperta się nie uważam.

Żałosne są te próby stworzenia ze mnie jakiegoś oszusta, który po przeczytaniu Pottera bawi się w magie.

Pomyślcie: Skoro to i tak nie wypali, to dlaczego tak nalega, żebyśmy sobie dali sposób? Próbowała udowodnić, że jest to niemożliwe, potem przekręcała moje słowa i próbował nadać im jakiś ukryty przekaz, następnie stwierdziła, że muszę być opętany, bo to się nie uda, ciągle mnie wyśmiewa i obraża. Ona musi mieć w tym jakiś cel.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 06 lut 2016, 22:51

"Ona musi mieć w tym jakiś cel." :D - Zapewne jestem Babą Jagą i chcę Was zjeść.
danut

Postautor: OneNight » 06 lut 2016, 22:59

danut pisze:"Ona musi mieć w tym jakiś cel." :D - Zapewne jestem Babą Jagą i chcę Was zjeść.

Najwyraźniej :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 06 lut 2016, 23:00

Poparcie moje masz. Ochotnika (mnie) już masz. Pośredniczę między światem metafizycznym a Ziemią o czym rzadko piszę bo nie chcę się tym wywyższać, bo ja mało wiem o życiu, gdyż wiem, że nic nie wiem i z moją duszą nigdy się nic nie działo i dusza ma nie widzi ponadczasowo, szczególnie jak była świeżo na tej planecie. Ja to w ogóle twierdzę, że jest coś więcej niż mediumizm czy jak kto woli choć nie wiem czy trafnie to nazwę: wyższy mediumizm o którym się nie mówi raczej, choć nie wtajemniczyłem się. Ponieważ ja również obcuje z takimi rzeczami i dusza moja posiada również pewne zdolności. Ale to mi się tylko wydaje. Tylko niektórzy mają ten dar, ja jako człowiek o którym pisano 2,5 tys lat temu nie posiadam takich zdolności. Oglądam Harrego.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: soldado » 06 lut 2016, 23:04

danut pisze:"Ona musi mieć w tym jakiś cel." :D - Zapewne jestem Babą Jagą i chcę Was zjeść.

No i się wydało...
A miałaś nikomu tego nie mówić :D
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 06 lut 2016, 23:07

Prawdo, pozostaw proszę blisko łóżka coś do pisania - cały zeszyt najlepiej, bo ja mam lekarskie pismo.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi