Czy boimy się swojej wolności?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy boimy się swojej wolności?

Postautor: 1Prawda1 » 24 lis 2015, 21:39

To ja Ci pomogłam to po określać, czytałeś o organizmie? A Ty krzyczysz na nas tu zamiast nad tym sie zastanowić

Dlatego bardzo dziękuję za próbę zrozumienia wszystkim, szczególnie Tobie. I nie krzyczę, nie wiem czemu tak to odbierasz. A nie zastanawiam się bo operujemy na dwóch różnych ''myśleniach''. Ten temat zamykam bo jest za długi już. :)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 24 lis 2015, 21:41

Zaraz, zaraz, ale to jest mój temat, jak zamykasz go- jesteś adminem?
danut

Postautor: 1Prawda1 » 24 lis 2015, 21:43

Nie nie spokojnie. Jestem zwykłym użytkownikiem, napisałem tak, bo zamykam go ze swojej strony. :) :)
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 24 lis 2015, 21:44

ok. Dziękuję za udział w nim.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 24 lis 2015, 21:47

Dziękuję również. W tym temacie możliwe że będę się jeszcze udzielał, ale nie w tym moim który utworzyłem w Twoim.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Xsenia » 24 lis 2015, 21:48

danut pisze:Wieloletni kierownik zespołu naukowo-badawczego, prowadzącego prace eksperymentalne dla celów matematycznego modelowania procesów, a następnie realizującego symulacje komputerowe w ramach projektowania i modernizacji technologii przemysłu chemicznego. Członek międzynarodowego zespołu przygotowującego narzędzia matematyczne i numeryczne procedury wspomagające rozwiązywanie problemów inżynierii procesowej, w ramach projektu UE Computer Aided Process Engineering."
A teraz co wiesz o procesach biochemicznych w mózgu Xsenia?

matematyczne modelowanie - użycie języka matematyki do opisania zachowania jakiegoś układu
symulacje komputerowe - symulacja z wykorzystaniem modelu matematycznego, zapisanego w postaci programu komputerowego

Pojęcie "biochemia" dotyczy reakcji i procesów zachodzących w żywym organizmie, dzięki którym ów organizm żyje.

A teraz napisz co ma jedno z drugim wspólnego.

I wiesz co to w ogóle UE CAPE? To po prostu strona, która jest łącznikiem pomiędzy ludźmi zainteresowanymi Computer Aided Process Engineering (CAPE) w Europie i chcącymi uzyskać najnowsze informacje na ten temat. Oferuje przydatne informacje i linki do stron internetowych akademickich i przemysłowych związanych staraniom grupy roboczej. Do grupy roboczej należy jedna osoba z Polski i to nie jest pani Danuta.
http://www.cape-wp.eu/page.php?16

blackbitch pisze:Oczywiście ze dr Danuta wydała inne książki wystarczy poszukać w tematyce :) publikacje tez są :)

Super :) to podaj jakieś. Szukałam kilka godzin i nic nie znalazłam, ani w wersji elektronicznej, ani papierowej. Jeśli masz jakieś namiary to sie podziel, z chęcią poczytam.

blackbitch pisze:Po co od razu pluc? [...] post Xseniu jest ciosem poniżej pasa.

Pluć? Napisałam o moich poszukiwaniach i to co zdołałam znaleźć. Dlaczego pisanie prawdy jest pluciem i ciosem poniżej pasa? Do teraz szukam Instytutu, w którym pracowała pani Danuta i jakiejkolwiek informacji ile tam pracowała. Chyba mogę prawda?

blackbitch pisze:A czym ty się pochwalisz?

Nie muszę się niczym chwalić, bo nie szukam poklasku. :) Wiem ile jestem warta i nie potrzebuję podnosić swojej wartości uwielbianiem przez innych. :)

blackbitch pisze:Może przedstaw się publicznie z czego masz doktorat ? Z upierdliwosci? Przemawia przez ciebie zazdrość czysta :) i wiesz już dlaczego boimy się wolności ? Właśnie ty się boisz wolności bo dr Danuta ma zapewne twoja inwigilacje głęboko w ... poważaniu . Przedstaw się i powiedz światu kim jesteś i czym ty możesz się pochwalić :) boisz się wolności ? [...]

Jakaś ty miła. Nie napisałam żadnej książki i na szczęście nie muszę jej wszędzie zachwalać. Jeśli pani Danuta naprawdę robiła te badania i naprawdę pracowała przez wiele lat w Instytucie i naprawdę kroiła mózg, to czego sie boicie? Że ją sprawdzam i weryfikuję informacje? Prawda sama sie obroni, nie trzeba jej bronić. Chyba że ma sie coś do ukrycia i nie chce się by ktoś w tym grzebał. Wtedy trzeba taką osobę odstraszyć, wyśmiać jej teorie i jej obiekcje, ośmieszyć osobę, tak by w ogóle odechciało jej sie cokolwiek szukać i sprawdzać.
Powiedzcie mi, dlaczego mam wam ufać na słowo? Bo wszyscy spirytyści to naiwniacy, którym wszystko można wcisnąć? No ja taka nie jestem, niestety. I informacje lubię sprawdzać. A skoro panią Danutę zachwalano jako naukową badaczkę, to zainteresowałam się zarówno stroną naukową jak i badawczą pani Danuty. A tam pustki. I zastanawia mnie jeszcze doktorat pani Danuty zrobiony 1 stycznia 1992 roku. Kto pracuje 01.01? A tym bardziej, kto broni doktorat w dniu wolnym od pracy?
Szukałam tych informacji, bo sie zainteresowałam tematem. A jak na razie to mam więcej dalszych pytań niż odpowiedzi. A twoje obrażanie BlackBitch powoduje tylko, że jestem jeszcze bardziej nastawiona na wyszukanie prawdy o pani Danucie i jej badaniach.

blackbitch pisze:Wogóle jak można zamknąć kota w pudełku i go zagazowac? To jakiś okultyzm hahaha a z ogonka zrobić breloczek żeby odeszła zła moc ... pasuje ten przyklad do tematu jak świni siodło .Kot ma sznse 10 do 90 z gazem . Zamiast pudełka trzeba by go zamknąć w akwarium i patrzeć jak długo umiera ...

Poczytaj i doucz się trochę zanim zaczniesz pisać prześmiewcze posty BlackBitch. Warto wiedzieć co sie wyśmiewa.

Achill pisze:W wypadku gwiazd możemy pewne rzeczy wywnioskować = naukowcy sa w stanie określić wiek i stadium rozwoju gwiazdy. Już dziś wiadomo w przybliżeniu które gwaizdy już nie istnieją. Zatem widząc gwiazdę, jak Słońce możemy stwierdzić czy ona istnieje czy nie. oczywiście istnieje szansa, że w między czasie coś sprawiło, że Słońce wzięło i się anihilowało. Ale jest ona tak niska, że wynik mimo, że nie stuprocentowo to jednak jednoznacznie wskaże wynik.

Z naszym Słońcem może i tak :) ale coś co leży miliardy lat świetlnych stąd, już takiej pewności mieć nie można. Są tylko teorie, modele matematyczne, ale w rzeczywistości, to my jeszcze nie wyszliśmy z Układu Słonecznego. Możemy więc tylko zgadywać, jak to jest poza nim. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 24 lis 2015, 21:51

Xseniu do grupy roboczej już ( teraz) nie należy, bo ta pani ma swoje lata i jest na emeryturze. Naprawdę nie mogę pojąc o co Ci chodzi oprócz zwykłego ataku i czepiania się osoby. Zresztą jest też coś jak ochrona danych osobowych a Ty chcesz ode mnie wyciągać informacje jako od osoby trzeciej o tej osobie, to pod paragraf podchodzi. Zarzuć jej ze nie jest tym kim jest, czy za kogo się podaje, proszę bardzo poczekamy na jej odpowiedź, bez jaj, zrób to jawnie a nie za czyimiś plecami.
danut

Postautor: blackbitch » 24 lis 2015, 22:03

Xseniu szukaj :) motywuje cie . Szkoda tylko że nie czytasz uważnie Pani Danuta nie kroi mózgów :) proponuje Ci zadzwonić do instytutu UW może tam ci udziela jakiejś informacji :) plujesz bo zazdrościsz :) nie jestem naukowcem z dziedziny fizyki kwantowej tylko innej dziedziny :) nie mam potrzeby douczania się bo nie pisze tu naukowo tylko interesuje mnie strona duchowa i dyskusja . Szukaj dalej . A ty wiesz co nie pomyslalas o tym ze w internecie nie znajdziesz wzystkiego a jeśli znajdziesz to może to być nieprawda ? Szukaj Chuck Norris tylko przeczytał internet trzy razy może zrobisz to jako druga :) i wkoncu coś znajdziesz :) powodzenia
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: danut » 24 lis 2015, 22:06

To krojenie napisałam nie w znaczeniu, ze np. przeprowadzała sekcje, a chodziło mi o badania pod mikroskopem :D Widac jak ciężko jest rozmawiac nie naukowcom o naukowcu.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 24 lis 2015, 22:09

To krojenie napisałam nie w znaczeniu, ze np. przeprowadzała sekcje, a chodziło mi o badania pod mikroskopem

Musisz Danutko precyzyjnie się określać... Kiedyś Xsenia zauważyła genialną rzecz. Mianowicie różne interpretacje tego co ktoś pisze. I później dziwota że jest niedogadanie. :P
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi