A teraz czym jest świadomość

Świadomość to pewność, że w każdej sekundzie naszego życia jest z nami Bóg. Że każdy nasz krok jest robiony w asyście jego troskliwego wzroku. Że niby mamy wolność ale jest to wolność małego dziecka którego wiozą w wózku rodzice

Świadomość to wiedza na zasadzie pewności, że nic tu przebywając w obecności mego Ojca robić w cale nie muszę by poprawić doskonałość która mnie otacza a którą dał mi we władanie w tej piaskownicy mój Ojciec. Że jak już zamknę ten rozdział swojej egzystencji to i tam gdzieś będzie na mnie czekał - a jeśli będzie On czekał to i inni będą czekać
Jakiekolwiek odstępstwa od tego co napisałem powyżej jest nieświadomością

A co się dzieje z moją świadomością w czasie snu? Przed zaśnięciem mówię mojemu Ojcu że chcę by mi pokazał moje życie na innej planecie - i śni mi się planeta w której życiu uczestniczę (widzę co w danym momencie miało miejsce i w jaki sposób odcisnęło to na mnie piętno lub jaką naukę/doświadczenie ze sobą zabrałem). Moje opisy są zgodne z innymi którzy jak ja czynią.
A w trakcie narkozy - cóż ja to widzę tak - wstałem duchem i poszedłem gdzieś a że instrumenty ciała były znieczulone a więc totalnie wyłączone to nic nie pamiętam