Pytania do Boga

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytania do Boga

Postautor: Mirek » 06 lip 2015, 08:27

Miłością do Boga, a przez to widzenie w każdym stworzeniu przejawjącego się Boga.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 06 lip 2015, 14:45

Mirek pisze:Miłością do Boga, a przez to widzenie w każdym stworzeniu przejawjącego się Boga.

Miłość do Boga nie przeszkadza niektórym zabijać i nienawidzić bliźniego.
Też raczej nie mają problemów z rozpoznaniem dobra i zła.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 06 lip 2015, 15:01

Oni nie maja miłości do Boga, ani do bliźniego. Jako spirytysta powinieneś to wiedzieć. A może spirytyzm tego nie naucza? Nie wiem tego bo nie jestem spirytystą.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 06 lip 2015, 15:55

Mirek pisze:Oni nie maja miłości do Boga.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Można kochać swoją matkę a nienawidzić sąsiada.
Twierdzenie że ten kto kocha Boga automatycznie kocha też bliźniego jest nieprawdziwe, pokazują to liczne przykłady z historii
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 06 lip 2015, 16:06

Nie można kochać matkę i nienawidzić sąsiada. Tak samo jak nie można być jednocześnie sytym i głodnym.
Gdy mówisz, że kogoś kochasz, a drugiego nienawidzisz, to sam siebie oszukujesz.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 06 lip 2015, 16:27

Mirek pisze:Nie można kochać matkę i nienawidzić sąsiada. Tak samo jak nie można być jednocześnie sytym i głodnym.
Gdy mówisz, że kogoś kochasz, a drugiego nienawidzisz, to sam siebie oszukujesz.

Nie prawda. Zgadzam się z Krzysztofem.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 06 lip 2015, 17:30

To niczego nie zmienia, że zgadzasz się z Krzysztofem.
Aby poznać prawdę w tej kwestii trzeba posługiwać się logiką Boską, a nie ludzką.
Nie zamierzam nikogo do tego przekonywać.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 06 lip 2015, 17:47

To niczego nie zmienia, że zgadzasz się z Krzysztofem.

To jest Twoje zdanie, interpretacja innych to nie jest interpretacja Twoja, nie pisz za innych.

Aby poznać prawdę w tej kwestii trzeba posługiwać się logiką Boską, a nie ludzką.

Kieruje się boską logiką w tej kwestii, ja wiem o co Tobie chodzi, o to że ludzie są częściami Boga a Ty w nich Go widzisz, jednak miłość Mirku to rzecz potężnie trudna i dlatego się z Tobą nie zgadzam. Nie jest sztuką uznać ''Kochajmy wszystkich bo to jest piękne''. Sztuką mój drogi jest kochać wszystkich tak samo, a Twój post:

Skontaktuj się Prawdo z Krisem. On też wyszedł z ciemności i ma ogromną potrzebę wyciągania innych. Również zna prawdę i miłość. Myślę, że już należy do jakieś wspólnoty.
Pewnie może pomóc Ci się z nią skontaktować.

Mówi o tym, że nie jesteś sprawiedliwy i nie darzysz wszystkich miłością, bo nie czuje się wielce kochany Twoją boską miłością czytając tak krzywdzące rzeczy.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 06 lip 2015, 18:40

1Prawda1 pisze:To jest Twoje zdanie, interpretacja innych to nie jest interpretacja Twoja, nie pisz za innych.

A co to zmienia?

1Prawda1 pisze:Kieruje się boską logiką w tej kwestii, ja wiem o co Tobie chodzi, o to że ludzie są częściami Boga a Ty w nich Go widzisz, jednak miłość Mirku to rzecz potężnie trudna i dlatego się z Tobą nie zgadzam. Nie jest sztuką uznać ''Kochajmy wszystkich bo to jest piękne''. Sztuką mój drogi jest kochać wszystkich tak samo, a Twój post:

Skontaktuj się Prawdo z Krisem. On też wyszedł z ciemności i ma ogromną potrzebę wyciągania innych. Również zna prawdę i miłość. Myślę, że już należy do jakieś wspólnoty.
Pewnie może pomóc Ci się z nią skontaktować.

Mówi o tym, że nie jesteś sprawiedliwy i nie darzysz wszystkich miłością, bo nie czuje się wielce kochany Twoją boską miłością czytając tak krzywdzące rzeczy.

Nie czujesz się kochany? A jak by to miało wg Ciebie wyglądać żebyś poczuł się kochany?

1Prawda1 pisze:Bardzo intensywnie obcowałem właśnie z pogłębianiem prawdy, mimo woli. Naprawdę chciałbym żeby mi ktoś pomógł się odnaleźć w tym świecie skoro mnie ciągnie do pomagania w kwestii prawdy. Nie jestem osobą która by sobie też to wymyśliła, ja o tym chciałem napisać już lata temu ale bałem się reakcji ludzi jednak dziś kompletnie mnie ludzie olewają więc pytam o pomoc tutaj. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.

A co mówi Twój post? Kris tak samo myśli więc wydał mi się odpowiednią osobą, która mogłaby Cię zainteresować. W czym Cię tu skrzywdziłem?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 06 lip 2015, 18:57

A co to zmienia?

Domyśl się, zamiast rzucać słowami we wszystkie strony.

Czy to oznacza, że są dwie prawdy najprawdziwsze? :shock:

To zdanie jednoznacznie mówi o kpieniu.

Nie czujesz się kochany? A jak by to miało wg Ciebie wyglądać żebyś poczuł się kochany?

Na pewno nie tak jak mi już pokazałeś. Mógłbyś mieć trochę więcej pokory co do różności poglądów. Zauważyłem, że nie wydajesz żadnych pozytywnych opinii, jedynie takie które próbują znaleźć w moim tekście błąd. Skoro prawda jest jedna to dojdziemy do niej na drodze dobra, a nie przez negatywne nastawienie co do czyichś poglądów nie sądzisz Mirku?
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi