Problemy z mediumizmem - uwarunkowania kontaktów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Problemy z mediumizmem - uwarunkowania kontaktów

Postautor: 1Prawda1 » 05 gru 2015, 22:09

Zadaję tylko pytanie :):

Co jest w ''swoistości'' tych wymiarów, że w nich bywamy?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: soldado » 05 gru 2015, 22:15

1Prawda1 pisze:Zadaję tylko pytanie :):

Co jest w ''swoistości'' tych wymiarów, że w nich bywamy?

Nasz duch jest wielowymiarowy, możemy wchodzić w wiele wymiarów, w tym wchodzić w kilka jednocześnie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 05 gru 2015, 22:18

Wybacz mi nachalność, ale dlaczego nasz duch jest wielowymiarowy? Podając mi odpowiedź napisz, jeśli oczywiście chcesz - jaką ''swoistość/celowość'' ma wielowymiarowość ducha. Nie chodzi mi tym razem właśnie o odpowiedź: ''Bo uczymy się na wielu wymiarach'', tylko o to dlaczego uczymy się właśnie w taki sposób. Oczywiście jeśli trafiłem z tą odpowiedzią bo tylko strzelałem. :)
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: soldado » 05 gru 2015, 22:23

1Prawda1 pisze:Wybacz mi nachalność, ale dlaczego nasz duch jest wielowymiarowy? Podając mi odpowiedź napisz, jeśli oczywiście chcesz - jaką ''swoistość/celowość'' ma wielowymiarowość ducha. Nie chodzi mi tym razem właśnie o odpowiedź: ''Bo uczymy się na wielu wymiarach'', tylko o to dlaczego uczymy się właśnie w taki sposób. Oczywiście jeśli trafiłem z tą odpowiedzią bo tylko strzelałem. :)

Najkrócej jak można - bo taka jest nasza natura.

Gdy kupisz małego krokodylka, będziesz go karmić, a gdy po jakimś czasie ten krokodylek Ci wyrośnie i po 2 latach odgryzie Ci rękę, to nie będziesz mógł mieć do nikogo pretensji, w tym do Boga.
Krokodyl odgryzł Ci rękę, bo... - taka jest jego natura... :)
Rozumiesz ?
Takim go stworzył dobry Bóg, tak samo jak nas ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 05 gru 2015, 22:26

Rozumiem :). Myślałem tylko, że to jest głębsze bo tak poważnie brzmią te wymiary. Dziękuję za odpowiedź :D.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: soldado » 05 gru 2015, 22:30

1Prawda1 pisze:Rozumiem :). Myślałem tylko, że to jest głębsze bo tak poważnie brzmią te wymiary. Dziękuję za odpowiedź :D.

Jakby się nad tym zastanowić, to jest, ale czy tak jest rzeczywiście ? :)
Tak naprawdę to wszystko zależy od Ciebie ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 gru 2015, 22:31

1Prawda1 pisze:Wybacz mi nachalność, ale dlaczego nasz duch jest wielowymiarowy? Podając mi odpowiedź napisz, jeśli oczywiście chcesz - jaką ''swoistość/celowość'' ma wielowymiarowość ducha. Nie chodzi mi tym razem właśnie o odpowiedź: ''Bo uczymy się na wielu wymiarach'', tylko o to dlaczego uczymy się właśnie w taki sposób. Oczywiście jeśli trafiłem z tą odpowiedzią bo tylko strzelałem. :)

Źródło naszej duszy, nasze wyższe Ja, jadro naszej świadomości jest wielowymiarowe. Nie uczymy się na wielu wymiarach, zacznę tupać nóżkami, :oops: bo o wielkiej różnicy pomiędzy wymiarem a rzeczywistością już pisałam. Uczymy się w wielu rzeczywistościach, i dopiero takie spojrzenie na przełączanie po programach w tv, jak przełączanie po różnych stacjach nadawczych staje się zrozumiałe. My nadajemy teraz na jednej stacji często nie mamy pojęcia o istnieniu dalszych, a o dotarciu do samego źródła duszy już nawet nie wspomnę. Jeśli ktoś uważa, że samo przełączanie kabelków w mózgu tak dla zabawy daje mu możliwość osiągnięcia zespolenia się i odbioru np. rzeczywistości 4, 5- wymiarowej jest w błędzie, takie przełączanie robi tej osobie wiele szkód i wprowadza zamieszanie.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 05 gru 2015, 22:40

Rozumiem.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: soldado » 05 gru 2015, 22:43

Źródło naszej duszy, nasze wyższe Ja, jadro naszej świadomości jest wielowymiarowe.

To o czym piszesz to Nadświadomość.
Nadświadomość jest wielowymiarowa, ma ona z Tobą połączenie, tak samo jak jeszcze z 8 duszami takimi jak Ty.
Twój duch, tak samo jak Nadświadomość są wielowymiarowe.
soldado
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 05 gru 2015, 22:46

Mam jeszcze pytanie, nie wiem czy o to już nie pytałem w innym temacie. Czym jest inny wymiar niż ten w którym teraz jesteśmy? Jak opisać jakiś inny?
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi