Chico Xavier nowy mesjasz

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Chico Xavier nowy mesjasz

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 16:03

danut pisze:Właśnie dlatego, ze przyjęliście taki sam mechanizm dla ogłupiania tłumów.

Z całym szacunkiem - jeśli Ci się tu nie podoba, nie musisz wchodzić na te forum, bo zabrzmiało to jakbyś weszła z brudnymi butami do domu i zaczęła ryczeć po gospodarzu. I przykro mi czytać to że tak myślisz, bo jakoś nie widzę by tak było naprawdę.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 14 mar 2016, 16:07

Raczej otwieram okno w zasmrodzonym domu, a jest on publiczny, a nie prywatny.
danut

Postautor: Xsenia » 14 mar 2016, 16:10

Coraz bardziej przypomina to rzucanie kamieniami, brak argumentu, brak jakiejś sensowności wypowiedzi, brak wytłumaczenia, byle dowalić.
Potrzebujesz się wyżyć Danut?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 14 mar 2016, 16:14

Jaki brak argumentów Xseniu, czyj? Pięknie piszecie o rozwoju nowych myśli i wyjściu na przeciw nowym poglądom, nowemu rozpatrzeniu sprawy indywidualnie, tylko że z jednym ale dopóki ktoś nie wykracza poza wasze pojmowanie i możecie go zamknąć w swoją ramkę inaczej pojawia się atak i pisanie o brudnych butach w waszym domu, jaki ten wasz dom jest?
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 16:15

danut pisze:Raczej otwieram okno w zasmrodzonym domu, a jest on publiczny, a nie prywatny.

Jesteś na forum spirytystycznym więc naprawdę nie wiem czemu się czepiasz, że jest tu tyle informacji na temat duchów/przekazów/tekstów o moralności/ludzi proszących o szczerą pomoc, którym (możesz wierzyć lub nie) nasza pomoc i dobre słowo się przydaje! Jeśli myślisz, że uda Ci się zmienić wszystkich użytkowników tego forum to przykro mi, ale to Ci się nie uda. Jest to forum spirytystyczne dlatego jak sama nazwa wskazuje zrzesza SYMPATYKÓW spirytyzmu, a jeśli ktoś ma inne poglądy, to może się z nami nimi podzielić, przedyskutować, ale jeśli zaczynasz mówić nam wszystkim, że się mylimy, że to nie prawda, a to Ty masz tylko rację i jesteśmy bandą idiotów to... co Ty tu jeszcze robisz? ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 14 mar 2016, 16:20

Bo spirytyzm ponoć jest rozwojowy i dopiero ma za zadanie poznać i wyrobić sobie zdanie, na temat duchów wiem więcej niż wyczytasz z tych ich biblii i miałam nadzieje, że po to jest to forum, bo po co by miało istnieć, po to by wałkować wciąż te same teorie i filozofie, które już dawno upadły?
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 16:23

danut pisze:Bo spirytyzm ponoć jest rozwojowy i dopiero ma za zadanie poznać i wyrobić sobie zdanie, na temat duchów wiem więcej niż wyczytasz z tych ich biblii i miałam nadzieje, że po to jest to forum, bo po co by miało istnieć, po to by wałkować wciąż te same teorie i filozofie, które już dawno upadły?

A co takiego wiesz o duchach więcej, niż wie o nich sam spirytyzm? Jestem ciekaw, bo może to będą bardzo ciekawe informacje. I które teorie według Ciebie upadły?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 14 mar 2016, 16:26

To czytaj bezpośrednio moje posty w wielu z tych tematów i odnoś się do nich bezpośrednio, wtedy dowiesz co wiem więcej, jak poszczególne zdarzenia tłumaczę i które z teorii są do wyrzucenia nie tylko według mnie, ale według wielu ze współczesnego świata.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 14 mar 2016, 19:47

Danuta - skąd w Tobie tyle tyranii? Zauważyłem, że tu na forum jakby to najbardziej Cię cieszyło (dzielenie się swoim zdaniem, nie przyjmując innych). Jeśli trafiłem to zdradzę, że ja miałem tak samo, ale nie cieszyłem się pychą, lecz tym, że przekazuje informację. Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że lepiej spotkać się na kawie i porozmawiać o czymś miłym, popatrzeć sobie w oczy, niż pełnić jakąś ''misję'' na forum, to naprawdę o wiele lepsze. Ludzie ludzi nie zrozumieją i tak powiedział prorok Akeuheibalibezeei którego oczywiście sam wymyśliłem żeby dodać klimatu. Pozdrawiam kwiatuszkowo.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 14 mar 2016, 19:50

Tyrania? Bo co nie przyjmuję Platona, ani Chico za nowego mesjasza, to jestem tyranem? :D Poczułeś się torturowany? :lol:
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi