SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: danut » 13 sty 2016, 00:17

Pawełek pisze:
danut pisze:Aha to dziecko które przyszło na świat przez cesarskie cięcie, lub wcześniak to jeszcze nie ma ducha? Jeszcze nie jest człowiekiem? Dopiero gdy dojrzeje w inkubatorze?

Jest człowiekiem i ma ducha :) Nie myśl że Duch się nie dostosuje, są różne sytuacje. Jeśli cesarskie cięcie jest wykonywane z powodu zagrożenia życia matki, lub płodu, to najprawdopodobniej wszystko jest już gotowe.

danut pisze:A co gdy dziecko umrze podczas porodu i okrzyku nie wyda?

Najczęściej jest to próba dla rodziców.

Nie przyjmuje takich twierdzeń, to paplanie w eter. Powtarzane tysiąckroć i wierzenie nawiedzonym teoriom nie mających pokrycia w niczym.. jak i te próby dla rodziców nie wiadomo czyje i po co, ani za co - bzdura. Internet też jest dla niektórych szkodliwy - niestety.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 13 sty 2016, 00:17

Śmiej się do woli :D. Ja Ci odwzajemnię to tajemniczym uśmiechem.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 13 sty 2016, 00:20

1Prawda1 pisze:Śmiej się do woli :D. Ja Ci odwzajemnię to tajemniczym uśmiechem.

Tak śmiech poprawia nam nie tylko humor, ale i zdrowie, i jest czasem dużo zdrowszy niż sex ;) bo ten bywa czasem niezdrowy i ma nieraz niezdrowe konsekwencje, jak to zło, które pociąga za sobą następne zło.
danut

Postautor: Pawełek » 13 sty 2016, 00:21

danut pisze:
Pawełek pisze:
danut pisze:Aha to dziecko które przyszło na świat przez cesarskie cięcie, lub wcześniak to jeszcze nie ma ducha? Jeszcze nie jest człowiekiem? Dopiero gdy dojrzeje w inkubatorze?

Jest człowiekiem i ma ducha :) Nie myśl że Duch się nie dostosuje, są różne sytuacje. Jeśli cesarskie cięcie jest wykonywane z powodu zagrożenia życia matki, lub płodu, to najprawdopodobniej wszystko jest już gotowe.

Nie przyjmuje takich twierdzeń, to paplanie w eter. Powtarzane tysiąckroć i wierzenie nawiedzonym teoriom nie mających pokrycia w niczym.. jak i te próby dla rodziców nie wiadomo czyje i po co, ani za co - bzdura. Internet też jest dla niektórych szkodliwy - niestety.

Spytałaś - odpowiedziałem. Jestem zwolennikiem spirytyzmu, więc odpowiedziałem Ci jak to w nim wygląda ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 13 sty 2016, 00:23

Pawełek nie zaczynaj tematu o religii spirytystycznej ze mną , już chyba wiesz czym by ona się skończyła. :) Dobranoc wszystkim, pa, pa..
danut

Postautor: Pawełek » 13 sty 2016, 00:25

danut pisze:Pawełek nie zaczynaj tematu o religii spirytystycznej ze mną , już chyba wiesz czym by ona się skończyła. :) Dobranoc wszystkim, pa, pa..

Hola hola, ja wolę termin "doktryna filozoficzna" ;) Dobranoc, spokojnej nocy :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 13 sty 2016, 00:38

Dla Ciebie paplanie i nie potrzebujesz, ktoś inny potrzebuje i to nie jest dla niego paplanie. Człowiek mimo wszystko potrafi obracać złość i ból w dobroć, dlatego ufam, że nawet takie sytuacje mają sens. Internet jest dla niektórych szkodliwy, to na pewno. Zgadzam się, aczkolwiek rozumiemy to inaczej.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 13 sty 2016, 00:45

Zapewne wszystko ma sens jednak twierdzenie, że ktoś odnalazł ten sens w tym, że zadany komuś ból i bardzo przykre doświadczenie jest dla niego nauczką, bo próba jest w tym ujęciu tak podprawionym określeniem jest wymyślonym hasełkiem przez kogoś złorzeczącego innym ludziom i cieszącego się z cudzego nieszczęścia i nie może być inaczej, skoro nie jest samym paplaniem.
danut

Postautor: cthulhu87 » 13 sty 2016, 00:48

danut pisze:Zapewne wszystko ma sens jednak twierdzenie, że ktoś odnalazł ten sens w tym, że zadany komuś ból i bardzo przykre doświadczenie jest dla niego nauczką, bo próba jest w tym ujęciu tak podprawionym określeniem jest wymyślonym hasełkiem przez kogoś złorzeczącego innym ludziom i cieszącego się z cudzego nieszczęścia i nie może być inaczej, skoro nie jest samym paplaniem.

Tak, oczywiście... i ten ktoś na pewno jest cyklistą, bije żonę i nie daje napiwku kelnerom.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 13 sty 2016, 00:54

I skreśla w lotto szóstkę i zawsze mu brakuje pięciu liczb.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi