Dlaczego tak się dzieje?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dlaczego tak się dzieje?

Postautor: OneNight » 08 sty 2017, 14:37

Doświadczenie w zawodzie nie uczy pokory.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Ventus » 08 sty 2017, 15:31

OneNight pisze:Są ludzie, którzy umieją dobrze kłamać.

Są, są. Można by wręcz stwierdzić, że mają to we krwi. Myślę, że są to głównie socjopaci. Im mówienie nieprawdy przychodzi najłatwiej, bo nie odczuwają większych wyrzutów sumienia.
Ventus

Postautor: OneNight » 08 sty 2017, 15:38

Można więc zorganizować kłamanie w kontrolowanych warunkach. Nie rozpoznasz kłamstwa tak łatwo, no chyba że na podstawie tej poświaty. Ale do tego czasu to zostaje chyba tylko obserwacja lamp :D
Ostatnio zmieniony 08 sty 2017, 15:38 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 08 sty 2017, 15:38

Ventus pisze:
OneNight pisze:Są ludzie, którzy umieją dobrze kłamać.

Są, są. Można by wręcz stwierdzić, że mają to we krwi. Myślę, że są to głównie socjopaci. Im mówienie nieprawdy przychodzi najłatwiej, bo nie odczuwają większych wyrzutów sumienia.

I takiemu nie dać się zwieść, to jest nie lada sztuka, dlatego ludzie nie raz "mają oczy i uszy" a nie widzą, ani nie słyszą.
danut

Postautor: Ventus » 08 sty 2017, 16:02

No, tak, zostają lampy.. :) Ale nie tylko. Jeszcze inne rzeczy, nawet rośliny. Widziałam lekko czerwoną obwódkę wokół storczyka, to raczej dobrze.. Świadczyło, to by bardziej o dobrym stanie kwiatka.
Ventus

Postautor: OneNight » 08 sty 2017, 16:38

Po czym to rozpoznajesz? Mi się akurat czerwony źle kojarzy -> krew, kolor alarmu, znak stopu, przycisk aktywujący broń jądrową.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 08 sty 2017, 17:05

Mnie też. Pamiętam np. opisy o czerwonej poświacie wokół człowieka, które natychmiast skojarzyły mi się z demonicznymi siłami, ich produkcją i oddziaływaniem. :D

Przypominam sobie swoje zdjęcie gdzieś sprzed 7 lat( zwykłe zdjęcie w plenerze, ale gdzieś oświetliło mnie mocniej słońce) w aurze z głową słoneczną i tułowiem w otoczce fioletowo niebieskiej - potem gdzieś wyczytałam, że jakiś mistrzu nie wiem buddyjski( może?), a może jakiś mag :lol: , gdy wchodził z taką aurą na odczyty, to ci widzący po niej rozpoznawali to iż jest Mistrzem - nie powiem skrzydełka mi urosły, gdy to przeczytałam :lol: bo naprawdę coś w tym może być, choć nikt nie wie co, a koncepcji mających tłumaczyć zjawisko jest tysiące.
danut

Postautor: Ventus » 08 sty 2017, 18:37

OneNight pisze:Po czym to rozpoznajesz? Mi się akurat czerwony źle kojarzy -> krew, kolor alarmu, znak stopu, przycisk aktywujący broń jądrową.

Czerwony, jako kolor aury symbolizuje witalność, siłę, zdrowie, zmysłowość.. Choć zależy też od natężenia barwy, bo jeżeli jest to czerwony brudny, to złość, a czerwony ciemny, mętny, to brutalne lub namiętne tendencje, itd.

"Zwyczajna czerwień, ale o intensywnym blasku świadczy o drażliwości i dużej skłonności do irytacji. Karmazynowy jest oznaką egoistycznej miłości. Czerwony ogółem świadczy o dużej sile życiowej." To akurat z internetu, kawałek definicji.
Ventus

Postautor: danut » 08 sty 2017, 18:49

Widziałam fotografie dusz K.Kakowskiego i te aury tworzą na nich coś w formie jajka a kolorystyka ich jest różna od całkiem białej poświaty, żółtej, kolorowej jak u mnie na tym zdjęciu żółtej -białej - niebiesko- fioletowej jasnej po inne mieszanki, zielonej, niebieskiej aż po czerwień właśnie. Czerwony najgorszy :lol:
danut

Postautor: neuron » 09 sty 2017, 10:47

OneNight pisze:Doświadczenie w zawodzie nie uczy pokory.

nie? a to Ciekawe .......

no i co sie tak uparłeś z tą nauka ? tak jakbys nie wiedzial sam dobrze ze logika jest tylko jednym z jezykow opisujacych rzeczywistosć i ani nie wyjasnia wszystkiego ani nawet nie jest w stanie , naukowo mozesz udowodnic tylko to co da sie empirycznie uchwycic i powtórzyc , a z reszta ? cz nauka wypracowała jakąś metodologie badania tego czego do tej pory nie udalo sie empirycznie dowieść ? nie ? why ? jak to mozliwe ? takich przykladow jest cala masa, na codzien z nim zyjemy i je widzimy i jakos nauka nic o tym nie mowi , bo co ? bo po co ???

dobrze ze ludzie sa rozni , widzisz Ty akurat masz takie podejscie a nie inne i to bardzo dobrze , a ja mam juz inne tez bardzo dobrze , mozna razem do czegos dojsc?
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi