obciazenia karmiczne

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: obciazenia karmiczne

Postautor: atalia » 26 lut 2010, 18:30

Dziekuję...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: walentyna » 20 lut 2016, 13:31

Odświeżę temat ponieważ bardzo mnie zainteresował w ostatnim czasie. Zastanawiam się nad tym, co może wywoływać u nas największe obciążenie? Nie jestem biegła w tym temacie, jednak coraz więcej się uczę, czytam, wiele jednak jest dla mnie niewiadomych kwestii. Zainteresowałam się wzorcami, które mogą być dla nas dużym obciążeniem. Przeanalizowałam siebie i wydaje mi się, że właśnie wzorce są dla mnie najtrudniejszym. Wychowywałam się w trudnym domu, gdzie wszystko miałam ściśle ustalone, nie mogę się do tej pory od tego uwolnić..
polecam pomoc Pani Agnieszki:
Oczyszczanie karmy
Co to jest karma
Awatar użytkownika
walentyna

Postautor: Nikita » 20 lut 2016, 15:13

Przeczytalam z zainteresowaniem caly watek. Mi sie tez wydaje, ze twoj syn Atalio mogl swoja choroba wyczyscic konta karmiczne a byc moze jego nastepne wcielenie bedzie juz barduiej jasne i spokojne. I byc moze w nastepnym wcieleniu zaplanuje sobie wlasnie pomoc dla innych i zadoscuczynienie. Ta bolesna lekcje zycia ma juz za soba. Tylko rodzice jeszcze musza sie z tym borykac bo napewno nie jest Wam latwo ..nawet jak minelo juz 5-6 lat.
Walentyno zadalas bardzo ciekawe pytanie. Tez sie nad tym zastanawiam: jak zmienic wzorce umyslowe na bardziej pozytywne. Tez mialam trudne dziecinstwo i nie wyssalam z mlekiem matki milosci do ludzkosci i pewnosci siebie. To tez trudna lekcja dla nas i dla wszytskich osob z trudnym dziecinstwem...Jak narazie pomaga mi w tym medytacja i rozne techniki wybaczajace.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 20 lut 2016, 20:40

walentyna pisze:Odświeżę temat ponieważ bardzo mnie zainteresował w ostatnim czasie. Zastanawiam się nad tym, co może wywoływać u nas największe obciążenie?

Ciekawe pytanie, myślę że po pierwsze krzywdzenie innych - świadome i nieświadome, więc przeanalizowanie siebie, swoich postaw wewnętrznych i zewnętrznych jest najważniejsze.

Po 2-gie myślę że takie buntownicze trwanie w miejscu, trzymanie się materializmu, pychy i niskich pobudek - bycie głuchym na wszystkie "podpowiedzi", to może też doprowadzić do jakichś trudniejszych prób.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 20 lut 2016, 21:34

To już wkrótce 7 lat, Nikito. Nadal nie jest nam łatwo i już chyba nigdy nie będzie. Na co dzień staramy się z mężem jakoś funkcjonować a pewnym pocieszeniem dla nas jest to, ze nie jestesmy już młodzi a czas upływa coraz szybciej.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 21 lut 2016, 09:58

Wasz syn powita Was na tamtym swiecie gdy przyjdzie Wasza kolej....kiedys to nastapi...nasze zycie przemija szybko i kiedys minie...i byc moze my wszyscy spotkamy sie po tamtej stronie?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 21 lut 2016, 10:03

Krzysztoff czy zastanawiales sie kiedys nad rodzajem prob: tzn dziecko wychowane w rodzinie pelnej milosci bedzie nasladowac te wzorce przekazane przez rodzicow, natomiast dziecko bite i zastraszane bedzei mialo negatywne wzorce umyslowe bo jako dziecko i osoba mloda nie ma szans na obrone przed tymmi wzorcami...brakuje tej swiadomosci...wiec Taki dzieciak z domu toksycznego zawsze bedzie mial gorzej i jest wieksza mozlowosc upadku i przejecia podswiadomego wzorcow umyslowych rodzicow...i Kolo sie kreci. I jak tu wyjsc z tej sytuacji? Aby nie przekazywac nastepnym pokoleniom tych samych zachowan? W wieku doroslym osoba podejmuje swiadome decyzje ale jako dzieciak kieruje sie emocjami i impulsami....mozna wiec za to winic?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 21 lut 2016, 14:23

Tak, czasem nawet śmiejemy się i żartujemy, choć w sercach panuje wielka pustka. Jedyne, co nas trzyma w jakim takim pionie, to nadzieja na spotkanie a tę dał nam spirytyzm. Jakzebym mogła go nie kochać?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 21 lut 2016, 20:05

Tak Nikita, masz całkowitą rację. Dostrzeżenie tych schematów to już połowa sukcesu
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 21 lut 2016, 20:58

No tak ale co spirytyzm mowi o tym: dlaczego dusze sa wsadzane do rodzin dysfunkcyjnych? za kare? I jak one Maja byc normalne skoro po takim dziecinstwie Maja szereg tzw "zranien", ktore z kolei otwieraja droge demonom...?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi