A jeśli się mylisz?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: A jeśli się mylisz?

Postautor: OneNight » 04 mar 2016, 22:32

Nie widziałem tego zdjęcia, znalazłem je po tygodniu od zdarzenia. Do tego miejsca trafiłem przypadkiem: zapragnąłem odwiedzić pewien kraj i leciałem jak wariat przed siebie. Nie wiem, czy znasz się na OOBE, ale raczej tam się inaczej porusza :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Krzysztoff » 04 mar 2016, 22:33

czarnyMag pisze:Wybaczcie, że "zaśmiecam Wasze forum tak trywialnym pytaniem" (ale siedzi mi ono ostatnio na "puklu") i po ludzku pytam :?:

Muszę chyba sobie ten tekst przeformatować żeby wydobyć owe pytanie :)

czarnyMag pisze: Zawsze jest to odpowiedź ducha wcielonego w ciało który tak a tak uważa - a "media" ------------ oni "pomagają czyli są zajęci zbawianiem Naszego świata" :lol: - a czy przypadkiem nie powinni się jednak wysilić i takiemu jak my "troglodzicie" jednak coś podpowiedzieć :lol: :lol: :lol:

Media są jedynie przekaźnikami, narzędziami w rękach Boga i wyższych duchów , więc jako takie jakiejś nadzwyczajnej wiedzy nie mają bo niby skąd ? Są tak samo wcielone jak my wszyscy. Co do pomocy - to przecież masz wiele przekazów od duchów, jak żyć, co robić. Nic tylko brać i korzystać

czarnyMag pisze: wszedłem tu na to forum (forum oświecone przez duchy wyższe) i otrzymałem......osąd - troglodyta! i nie zostałem pouczony przez tzw. media - bo po co? (zostałem za to pchnięty na taki a taki tor - w dobrej wierze przez tzw. duchy wcielone które starały się mnie naprowadzić na "właściwy tor" względem Boga! Ale "byty wyższe w większości pie...y mój rozwój duchowy - a mi to lata :twisted:

Hej ,no bez przesady, to nie jest forum oświecone przez duchy wyższe , to jest po prostu forum spirytystów, zwykłych ludzi, ani lepszych ani gorszych.
Co do "tryglodyty" to mam wrażenie że sam sobie nadałeś taki przydomek ale jeżeli to ma być tryglodyta to taki oświecony bo przecież zadajesz pytania filozoficzne i moralne. Poszukiwanie to rozwój a jeżeli jesteś na ścieżce rozwoju to już jest dobrze :)

czarnyMag pisze:Jeszcze raz pytam tych wyższych duchowo i intelektualnie czy aby wraz większą wiedzą nie powinno iść większe zaangażowanie :?:

Nie wiem do kogo kierujesz to pytanie, bo chyba nikt na tym forum za wyższego się nie uważa. Może powinieneś zadać to pytanie w modlitwie, myślach medytacji ?

Ludzie obserwują - że wyższe duchy działają na zasadzie mentoringu, będzie ci podpowiadał w którą stronę iść, postawi ci na drodze człowieka który coś ważnego ci powie, przez przypadek weźmiesz do ręki książkę która zawiera cenne rady itd. ale my sami musimy mieć chęć żeby z tych rad skorzystać - to jest właśnie wolna wola.

pozdro
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pawełek » 04 mar 2016, 22:39

czarnyMag pisze:
Pawełek pisze:czarnyMagu i masz rację. Gdybym był po drugiej stronie, to na pewno prosiłbym o pomoc duchy wyższe, mądrzejsze ode mnie. Jednak spójrz na to z innej strony: taki duch wyższy, który będzie wcielony na innym świecie również może pomóc tak samo jak po drugiej stronie. Dodatkowo, może tu być obopólna korzyść: duch otrzyma pomoc od medium, natomiast medium będzie zbierać doświadczenie w tym życiu ;) Wilk syty i owca cała.

A l e gdy piszę że poprosiłem Jezusa o pomoc i On mi pomógł to wiesz co mi tu odpowiadają? :)
Że Jezus to mit! Że to był przypadek! Że widocznie brakuje mi wiary w siebie i powinienem się udać do psychiatry! :lol: :lol: albo coś koło tego :)

Wiesz, są osoby, które nie uznają Jezusa jako ducha wyższego :) Może i tak być, lecz na pewno był jakimś stopniu wyżej od nas moralnie. Osobiście uznaje go jako przykład do naśladowania, tak samo jak spirytyzm, bo wiele przekazów mówi o Jezusie, o jego miłosierdziu i o tym by jak najbardziej naśladować go w czynieniu dobra.

Ludzie mogą twierdzić, że gadasz bzdury, kłamiesz, dlatego że Jezus jest wielką postacią, która odgrywa dużą rolę w naszej narodowej religii, kulturze, można by nawet rzec że jest to postać legendarna, nie mówiąc o tym, że przez dużą ilość ludzi uważana za boga. Ludzkość jest przyzwyczajona do kontaktu jednostronnego wobec "boga" (Jezusa), ale gdy zaczniesz mówić o rozmowie, to już patrzą na Ciebie skrzywionym okiem. Nie przejmuj się tym - ważne, że otrzymałeś pomoc.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 04 mar 2016, 22:43

OneNight pisze:Nie widziałem tego zdjęcia, znalazłem je po tygodniu od zdarzenia. Do tego miejsca trafiłem przypadkiem: zapragnąłem odwiedzić pewien kraj i leciałem jak wariat przed siebie. Nie wiem, czy znasz się na OOBE, ale raczej tam się inaczej porusza :)

No właśnie i to świadczy o tym, że nie był to świadomy sen jak nazwa wskazuje, czyli taki na Twoje zawołanie i fruu do tego miejsca.
To, że ta informacja przedarła się do twojej wiadomości przed czasem było tym, że wprowadzając umysł w taki stan zaczynają się w nim mieszać ze sobą wszelkie informacje, które były, są i będą ci dostarczane ( tu masz większą przepustowość dla sygnałów muszę ci powiedzieć skoro odebrałeś sygnał z przyszłości). Chociaż chwileczkę znalazłeś zdjęcie w swoim domu, kolegi lub było przedstawione już wcześniej w jakimś filmie lub książce? Nie zrozumiałam wcześniejszego postu myślałam, ze na jawie po tygodniu tam pojechałeś.
danut

Postautor: OneNight » 04 mar 2016, 22:58

To Twoja teoria. Ja będę się starał za wszelką cenę sprawdzić, czy OOBE jest wyjściem duszy z ciała. Nie chcę zakładać odrazu na starcie, że jest to złudzenie, bo przecież mam możliwość spróbować.

Znalazłem zdjęcie w wiadomościach norweskich na internecie. Jakieś stare zdjęcia tego miejsca, festiwal czy coś podobnego.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 mar 2016, 23:07

OOBE i jest złudzeniem i nie jest wszystko zależy od tego, czy podążysz za właściwym sygnałem kiedy to zrobisz a kiedy nie. Widzisz nasze sny mają podobne podłoże a nie raz można i w nich prawdziwie się połączyć świadomością i nawet z tą znajdującą się poza naszym światem. "Kto ma mądrość" - umie to rozpatrzeć. Tylko, że mnóstwo ludzi jest zachwyconych tym drugim i nie raz całkowitym misz- maszem, który biorą za prawdę, trzeba być na to wyczulonym. Zatem techniki śnienia nie robią nic innego prócz wstrząsu tymi sygnałami, a zaś do "wyjścia" musisz sam doprowadzić uczuciami, lub jak w przypadku Castanedy ktoś podłączy się pod twoja świadomość i pociągnie za sobą. Jeszcze jedno z niebywałym OOBE maniakiem jestem w komitywie, czytam jego doświadczenia i wnioski, i przyznał,że nie wie dlaczego, ale tylko te spontaniczne mają dla niego większą wartość.
danut

Postautor: philosophus » 06 mar 2016, 13:07

Krzysztoff pisze:Media są jedynie przekaźnikami, narzędziami w rękach Boga i wyższych duchów

Więc wyższe duchy dzielą się na sympatyków Pisu i PO? :mrgreen:

Jak dla mnie media publiczne to są narzędzia partii rządzącej, a nie duchów.
Bóg teraz więc sympatyzuje z Kaczyńskim, a przez 8 lat poprzednich z Tuskiem?
Awatar użytkownika
philosophus

Postautor: danut » 06 mar 2016, 13:51

philosophus pisze:
Krzysztoff pisze:Media są jedynie przekaźnikami, narzędziami w rękach Boga i wyższych duchów

Żaden wyższy duch nie traktuje człowieka jako swoje narzędzie. Media łapią informacje, trafiają do źródła i łączą się z Nim, a ci którzy tak myślą jak wyżej należą do opętanych a nie do przekaźników. Fascynuje ich myśl, że należą do wybranych i tym się nakręcają, a jednocześnie to samo to ich identyfikuje.
danut

Postautor: Pawełek » 06 mar 2016, 16:40

philosophus pisze:

Zdajesz sobie sprawę że jeśli chodzi o słowo "Media" w tym znaczeniu jakim go tu używamy nie odnosi się do mediów typu telewizja, gazeta, internet? Bo nie wiem czy teraz sobie żartujesz czy naprawdę tego nie wiesz że chodzi nam o kogoś innego.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 mar 2016, 16:47

Pawełek pisze:
philosophus pisze:

Zdajesz sobie sprawę że jeśli chodzi o słowo "Media" w tym znaczeniu jakim go tu używamy nie odnosi się do mediów typu telewizja, gazeta, internet? Bo nie wiem czy teraz sobie żartujesz czy naprawdę tego nie wiesz że chodzi nam o kogoś innego.

Nie pomylił się wszystko ma słuszne nazwy i jak widać i te i te tak samo manipulują przekręcają, kombinują i kłamią, gdy tylko im dać dostęp do tłumów. :D Mówią pod publikę to co i kiedy się im bardziej opłaca, zaspokajają pragnienia tym co ludzie chcą usłyszeć, a prawda - co ich obchodzi prawda? A gdy w nozdrzach poczują powiew pieniądza i władzy jest jeszcze gorzej. Znasz jednego sprawiedliwego w tej branży?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi