Podszepty duchów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Podszepty duchów

Postautor: Paweł2 » 10 mar 2012, 00:48

Wincent pisze:Wracajac do tematu - podszepty duchow - w moim zyciu zdarzyly sie dwa przypadki gdzie cos takiego moglo miec miejsce. Byly to jakby uderzenia myli zupelnie jak mi sie wtedy wydawalo nieracjonalne i zupelnie sprzeczne z tym co wtedy myslalem. Dotyczylo mojego przyszlego zycia. Na ich realizacje musialem czekac dosc dlugo bo ponad 10 lat ale spelnilo sie w 100 procentach. Czy byly to podszepty duchow czy cos innego sam do dzisiaj nie wiem ale zdarzylo sie i wywarlo na mnie wrazenie.

To może dowodzić tego o czym pisałem wcześniej że nasze życie jest z góry ustalone.

Czy możesz napisać więcej czego dokładnie ta "przepowiednia" dotyczyła czy może jest to zbyt prywatne?
Paweł2

Postautor: Zbyszek » 10 mar 2012, 12:40

Raz czytałem tekst, tłumaczący obraz przepowiedni, który mniej więcej brzmiał tak;
“Osoba będąca na wysokiej gorze, widzi bardzo duży obszar, który ciągnie się na przestrzeni wielu kilometrów. Spostrzega w oddali wojsko, kierujące się w jego stronę. Nieprzyjaciel po drodze niszczy i pali wszystko co spotyka. Zbiega do swojej wioski powiadamiając o tym wszystkich , Osoby które nie wiedziały, o możliwości zobaczenia tego wszystkiego z góry, mogą sadzić ze jest on jasnowidzem.
Świat duchowy obserwuje nasze życie z innej perspektywy, dlatego mogą zobaczyć to co my nie widzimy, i ostrzec nas przed tym.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Wincent » 12 mar 2012, 10:43

Wydaje mi sie, ze to by bylo zbyt proste jakby wszystko bylo z gory ustalone a my bylibysmy aktorami odgrywajacymi role. Nie ma tu miejsca na nasze decyzje na odpowiedzialnosc za swoje czyny. Usprawiedliwiamy w ten sposob wszystkich zbordniazy z Hitlerem, Stalinem, Polpotem i wieloma innymi. Onie nie byli zli, tylko odgrali swoje role, a to ze zginely miliony...
Raczej sadze, zaczynajac nasze zycie mamy wytyczone pewne zadania, cos jakby sciezke naszego rozwoju. Czy ja zrealizujemy i w ilu procentach zalezy juz od naszych decyzji. W kluczowych momentach mozemy liczyc na naszego opiekuna ktory moze nam cos podpowiedziec. U mnie byla to mysl, w innym przypadku moze byc sen, lub jakas wizja. I znowu od nas zalezy, jak potraktujemy ta wskazowke. Mozemy jej wogole nie zauwazyc, nie odczytac bo zbyt jestesmy zajeci naszymi doczesnymi sprawami, lub jej posluchac. Mysle zreszta, ze to chyba najtrudniejsze wlasciewie oddzielic to co przychodzi z zewnatrz a co jest naszymi myslami.
Wincent

Postautor: atalia » 12 mar 2012, 11:33

Zgadzam się z Tobą-"tam" ustalamy,co mamy do zrobienia w świecie materialnym,by jak najlepiej podażyć drogą rozwoju ,a że teoria najczęściej jednak mija się z praktyką?Cóz,właśnie dlatego musimy tu ciągle wracać... :(
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 12 mar 2012, 11:36

Wielokrotnie mówiono też,ze nasi przewodnicy duchowi nie mogą bezposrednio wplywać na nasze decyzje,a ich podszepty mogą jedynie byc delikatnymi sugestiami,nie mającymi mocy polecenia.
Wiadomo,ze najczęściej i tak robimy swoje a jak na tym wychodzimy to ogólnie wiadomo...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Kacper23232 » 14 kwie 2012, 04:16

w książkach dr Newtona jest wiele informacji na temat oglądania swoje życia przed inkarnacją .Ktoś kiedyś porównał to do płyty kompaktowej ,na której zapisanych jest kilkanaście różnych ścieżek i duch przed inkarnacją widzi każdą wersję ,no nie jest tak że opcji przejścia przez życie jest nieskończenie wiele.Co do duchowych podszeptów ,to według mnie ,najczęściej i najłatwiej o radę podczas snu ,lub po obudzeniu .Dokładnie nie jestem pewien czy to przewodnik czy anioł stróż ,ale potrafią bardzo bardzo wyraziście utkać np :sen w którym widzisz odpowiedz na swoje pytanie .Są jeszcze podszepty które można nazwać intuicyjnymi ,kiedy masz np: poznać żonę uniknąć jakiegoś niebezpieczeństwa przed zagrożeniem życia itp długo by wymieniać choć te ostatnie są układane przed inkarnacją i jesteś ich świadom przed wcieleniem.
Kacper23232

Postautor: 000Lukas000 » 14 kwie 2012, 10:10

Czasami jednak ścieżki na tej płycie wspomnień są zacierane na okres żywota, i nie da się ich odtworzyć za naszego ziemskiego życia. To czy można coś takiego zrobić lub nie zależy od góry.

Co nie jest złe, bo sobie wyobraź, mamy pełny dostęp do naszych wspomnień, każdy z nas, i powiedzmy jesteś człowiekiem mającym pełno wad, ale chcesz się poprawić, a tutaj dowiadujesz się że w przeszłości byłeś powiedzmy niemieckim żołnierzem w obozie koncentracyjnym, tym właśnie oprawcą. Czy ta wiedza pomogła by ci w postępie, czy raczej by cię przytłoczyła uniemożliwiając rozwój?
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Kacper23232 » 14 kwie 2012, 14:05

Faktycznie blokada nakładana jest celowo ,ale zauważ że wiele problemów można rozwiązać tylko dzięki regresji między wcieleniami.Można zrozumieć sens i przyczyny problemów w aktualnym życiu .Problem w tym że nie nie znam dobrych hipnoterapeutów w Polsce ,dobrych wyszkolonych przed PD. Newtona (bo on jest w tej dziedzinie dla mnie największym autorytetem)
Kacper23232

Postautor: 000Lukas000 » 14 kwie 2012, 16:56

Jeśli ktoś może uzyskać taką wiedzę, to ją uzyska.
Czy się nie da, hmm, wystarczy zastanowić się nad swoimi wadami, i zacząć z nimi walczyć.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 14 kwie 2012, 21:07

Kacprze,w Niemczech mieszka terapeutka Instytutu Newtona,Iwona Kupisz-Roepcke,która przeprowadza sesje do życia miedzy wcieleniami(Life Between Lives) po polsku.Problem w tym,ze trzeba jechać do Niemiec,ponieważ w Polsce bywa ona niezwykle rzadko.
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi