danut pisze:Estia72 - to nie jest w porządku. Kierowanie się drogą wymysłu i przeciąganie na nią innych jest destrukcyjne, jest szkodliwe. Co Ci tu służy do wzrostu i zrozumienia istoty duchowej? Głupota, niewiedza, wymysł ma temu posłużyć? Pójście jak ślepiec za pustym dogmatem, rzuconym hasełkiem przez kogoś? Zerowanie na nieszczęściach drugich, szafowanie cudzym życiem i śmiercią? Droga zrozumienia to samodzielne rozmyślania, cisza, serce, uczucia bez haseł i nawoływania - droga do zrozumienia to nie jest wiara w to co ktoś nam powiedział i kazał uznać za prawdę, a wiedza o tym co nas spotyka, kim jesteśmy naprawdę i czego oczekujemy od świata.
Natasza pisze:danut te kobiety powinny siedzieć w SPA i relaksować się a w ulewie musiały wyjść na ulicę by przeciwstawić się talibom w tym kraju
im wszystkim dziękujcie za wasze córy i wnuczki - bo już niebawem bedziecie trafiać do pudła za tabletki antykoncepcyjne i unikanie kościoła katolickiego
oczywiście te co już nie są płodne mogą spać dalej i narzekać na młodość bo to o młodość chodzi a nie przeżyte organy
Estia72 pisze:danut pisze:Estia72 - to nie jest w porządku. Kierowanie się drogą wymysłu i przeciąganie na nią innych jest destrukcyjne, jest szkodliwe. Co Ci tu służy do wzrostu i zrozumienia istoty duchowej? Głupota, niewiedza, wymysł ma temu posłużyć? Pójście jak ślepiec za pustym dogmatem, rzuconym hasełkiem przez kogoś? Zerowanie na nieszczęściach drugich, szafowanie cudzym życiem i śmiercią? Droga zrozumienia to samodzielne rozmyślania, cisza, serce, uczucia bez haseł i nawoływania - droga do zrozumienia to nie jest wiara w to co ktoś nam powiedział i kazał uznać za prawdę, a wiedza o tym co nas spotyka, kim jesteśmy naprawdę i czego oczekujemy od świata.
DanutKazdy ma swoj rozum i serce i powinien nim sie kierowac, a jesli pobladzi to rowniez ten blad jest dla niego lekcja...Nie jest nigdzie powiedziane ze wszyscy kroczymy rowno na sciezce rozwoju ale idziemy jeden za drugim Danut, kazdy w odpowiednim dla niego i najlepszym tempie...Nie jest rowniez nigdzie powiedziane ze wszyscy musimy miec identyczna sciezke i doswiadczenia, kazdy z nas indywidualnie potrzebuje czegos innego by sie przebudzic/rozwinac. Ponadto nikt tu nikogo nie przeciaga na swoja strone
Kazdy ma prawo i dzieli sie swoimi doswiadczeniami i taki jest sens tego forum , a poprzez opis doswiadczen innych osob mozemy poukladac swoja wlasne ukladanke Danut
Natasza pisze:Estia tematy zastępcze talibów to norma,czekam kiedy zaczną rozmowę o płacy minimalnej na poziomie 1 tysiąca Euro
danut pisze:Czy ty Estia72 nie widzisz, nie czytasz, czy nie rozumiesz? Dopieprzają się do mnie, do mojego życia, wieku, chorób, zmarłych z rodziny, przesłania od moich zmarłych mi przesyłają udając, ze z nimi mają kontakt, mnie widzą w astralu, klątwy na mnie rzucają z życzeniem i ciężkich chorób i śmierci, oj nie chce mi się już wszystkiego przypominać i nadal mi będziesz wmawiać, ze ja źle odczytuje ich intencje?? Może czytaj wszystko i wtedy zabieraj głos w tej sprawie. Tu szczyty chamstwa zachodzą a nic innego, próba obrzucenia mnie błotem za nic i bez żadnych podstaw.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 4 gości