Jak wygląda życie ludzi w innych światach ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wygląda życie ludzi w innych światach ?

Postautor: OneNight » 27 wrz 2015, 21:56

Piszę o tym, co się zaczął wywyższać nad innymi i ma się za ducha wyższego.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 27 wrz 2015, 22:18

To nadal nie wiem
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Estia72 » 02 paź 2015, 13:08

Co do tematu zycie ludzi w innych swiatach mialam mozliwosc pare lat temu goscic w takim swiecie. Nie widzialam wszystkiego, nie widzialam jak ten swiat jest zorganizowany od podstaw, czyli jak dzialaja relacje, rodziny, jak jest zorganizowane dokladnie te spoleczenstwo.
Bylo to niesamowite miejsce , nie byla to planeta tylko miejsce tak bym to okreslila. Byla to olbrzymia kopula w ktorej znajdowaly sie domy jak by cale miasto...? ,Budowle skladaly sie ze swiatla,niesamowite kolory i piekno,bardzo jasno mimo ze nie widzialam nigdzie slonca,czy zrodla swiatla, po prostu cale to miejsce bylo swiatlem...przepraszam ale ciezko mi jest to opisac,gdy patrzyles na taki powiedzmy bydynek wydawal sie przezroczysty na wylot i nie widziales w nim nikogo mimo ze w srodku przebywaly tam istoty, w swiecie tym byla hmm jednomyslnosc to znaczy byly tam istoty wyzsze a raczej duzo bardziej rozwiniete duchowo od ziemian ,bardzo zorganizowane, pracujace grupowo, ja bylam tam jak by to ujac na zaproszenie paru istot. Czulo sie ich "doskonalosc" tak bym to nazwala, te istoty nie wiem kim sa ale dostalam informacje ze one nigdy nie inkarnowaly na ziemi.
Czulam w wiekszosci meska energie od tych istot , nazwala bym ich nawet jakimis wyzszymi przywodcami duchowymi , naprawde ciezko mi to okreslic, ja bylam tam po prostu po nauke, rade :) Wiem jedno tak pieknego miejsca nie widzialam jeszcze nigdy, ziemia mimo calego jej piekna i uroku wydaje sie byc przy tym swiecie ktory odwiedzilam brudna, ciemna masa.... :(
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Nikita » 02 paź 2015, 13:18

W jaki sposob sie tam dostalas?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 02 paź 2015, 13:22

To bardzo ciekawe co piszesz, Estia, ponieważ ja też kiedys widziałam podobne miejsce, a to za sprawą programu Bruce`a Moena "Podróże w światy niefizyczne". Na pewno nie mozna wykluczyć, że takie miejsce istnieje, choć mój uprzykrzony racjonalizm i sceptycyzm ciagle podpowiada , że to tylko wytwór mojej wyobraźni. :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: fruwla » 02 paź 2015, 17:12

Estia72 bardzo pieknie i przekonujacy ten Twoj opis. WOW !

Estia72 pisze: ziemia mimo calego jej piekna i uroku wydaje sie byc przy tym swiecie ktory odwiedzilam brudna, ciemna masa.... :(

Jesli nie widzi sie naszej planety oczami,tylko odbiera sie jej wibracje, to niestetypiekna nie ma , jest tylko ciemna masa...
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 03 paź 2015, 11:30

Atalio podrozowalas poza cialem? Opowiedz cos o tym.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 03 paź 2015, 11:45

To nie była sciśle mówiąc podróż poza ciałem, ale pewnego rodzaju doświadczenie duchowe, które uzyskałam za posrednictwem wspomnianych nagrań Bruce`a Moena. W swoim czasie przerabiałam też kurs Roberta Monroe Gateway Experience, ale nie doszłam do samego końca, bo doznawałam tak potwornych wibracji, ze nie mogłam normalnie funkcjonowac ani nie sypiałam w nocy. Myślę, ze mogł to być wstęp do podróży poza ciałem, ale prawdę mówiac, cóż, stchórzyłam i tyle. Tak więc nie mogę powiedzieć, ze odbyłam podróż poza ciałem, ale podswiadomość (?) dostarczyła mi takich informacji, ze aż mi włosy dęba stanęły. Chyba to wszystko jednak mnie przerosło...
Informacje, które otrzymałam, szczególnie jedna, o mojej przeszłej inkarnacji, była dość dobrze zweryfikowana. Myślę, ze juz kiedys tu o niej pisałam i nie chciałabym się powtarzać.
Nadal jednak moje racjonalne "ja" powtarza mi, ze to wszystko wymysły i halucynacje...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 03 paź 2015, 11:48

To bardzo ciekawe...ja tez boje sie takich eksperymentow..tak podswiadomie bo nigdy nie probowalam. Podaj linka do Twoich wczesniejszych opisow bo chyba nie czytalam.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 03 paź 2015, 11:51

Naprawde nie pamietam, to było kilka lat temu. :(
Jeśli ktoś będzie chciał to wypociny czytać, to najwyżej mogę napisać znów. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi