Wiara czyni cuda

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wiara czyni cuda

Postautor: Ryszard » 16 sie 2017, 21:08

Krzysztoff pisze:Zresztą uważam, że wiara pomaga w trudnych chwilach, pomaga też nawiązać więź z tym światem duchowym. Więc wiara sama w sobie nie jest niczym złym.

Groźna jest wiara fanatyczna, ślepa, oparta na autorytetach(świętych księgach), która nie znosi sprzeciwu i innego punktu widzenia.

Napisałem już kilka razy, tym którzy wierzą jest łatwiej
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 16 sie 2017, 21:09

Krzysztoff pisze:Ryszardzie, jeżeli szukasz potwierdzenia istnienia życia po śmierci czy reinkarnacja to warto skierować uwagę na badania naukowe które są prowadzone w różnych krajach

http://www.portal.spirytyzm.pl/najnowsz ... -martinez/

Każde z tych badań zasługuje na głębsze poznanie gdyż są to wyniki wieloletnich prac nad wieloma przypadkami

Na podstawie tych badań jestem całkowicie przekonany że istnieje życie po śmierci oraz reinkarnacja

Czytam wszystko co mi polecacie, jednak chciałbym sam doświadczyć, już teraz a nie po śmierci
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: czarnyMag » 17 sie 2017, 11:03

A co "Ryszard" staje ci na przeszkodzie byś uwierzył na przykład w Jezusa? Mógłbyś to jeszcze raz napisać w kilku zdaniach?
Bo je nie wierzę w religie (obojętnie którą i obojętnie w który system filozoficzny) - tak dla mnie - co ci każe uważać, że Boga nie ma? Noo?
ps. ja nie jestem tchórzem wcielonym którego system filozoficzny czy religijny zatrzymał kiedykolwiek! Więc? Odpowiesz tak czysto do mne? Co ci każe nie wierzyć lub wierzyć w cokolwiek? :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Ryszard » 17 sie 2017, 15:51

czarnyMag pisze:A co "Ryszard" staje ci na przeszkodzie byś uwierzył na przykład w Jezusa? Mógłbyś to jeszcze raz napisać w kilku zdaniach?
Bo je nie wierzę w religie (obojętnie którą i obojętnie w który system filozoficzny) - tak dla mnie - co ci każe uważać, że Boga nie ma? Noo?
ps. ja nie jestem tchórzem wcielonym którego system filozoficzny czy religijny zatrzymał kiedykolwiek! Więc? Odpowiesz tak czysto do mne? Co ci każe nie wierzyć lub wierzyć w cokolwiek? :twisted:

Jeden dowód a uwierzę w całą resztę.
Wiara ułatwia życie, wiele "wyjaśnia" , wierzącym jest lżej znosić niegodności , bo w niebie będą mieli lepiej, bo w następnym życiu jeszcze lepiej w kolejnym zostaną naczelnymi aniołami ...
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: czarnyMag » 17 sie 2017, 23:32

Ryszard pisze:
czarnyMag pisze:A co "Ryszard" staje ci na przeszkodzie byś uwierzył na przykład w Jezusa? Mógłbyś to jeszcze raz napisać w kilku zdaniach?

Jeden dowód a uwierzę w całą resztę.
Wiara ułatwia życie, wiele "wyjaśnia" , wierzącym jest lżej znosić niegodności , bo w niebie będą mieli lepiej, bo w następnym życiu jeszcze lepiej w kolejnym zostaną naczelnymi aniołami ...

Masz wiele racji co do tego nawijania makaronu na uszy niewolnikom (sile roboczej napędzającej ten świat :)
A co do tego dowodu - proszę bardzo :) C Z Ł O W I E K ! jest tym dowodem - znajdź drugą taką istotę na Ziemi która potrafi to co My lub zbuduj coś takiego jak człowiek (tchnij w niego) to coś co nim porusza, co za niego myśli/tworzy, kocha...co go napędza. Ten który to uczynił jest....BOGIEM!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 18 sie 2017, 08:51

Ten który to uczynił jest .. ..BOGIEM

Kuszące. Słyszałeś może o sztucznej inteligencji? :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Ryszard » 18 sie 2017, 19:28

czarnyMag pisze:Ten który to uczynił jest....BOGIEM!

Czyż cywilizacja mrówek nie jest starsza od naszej i trwalsza, jest wszędzie i będzie po nas ?
Co wiemy o cywilizacji wirusów czy bakterii a może jeszcze czegoś ?
Białko a teraz już i krzem wg nauki to podstawa życia, któż wie czy tylko ?
Dlaczego większość ludzi uważa, akurat na naszej planecie leżącej na skraju jednej z niezliczonej ilości galaktyk i jeszcze więcej podobnych układów jak nasz (i nie podobnych) akurat ludzkość jest tą naj naj naj naj naj naj ?
Galaktyk jest więcej niż ziaren piasku na wszystkich pustyniach Ziemi.
Byłem głupcem wierząc, jestem głupcem nie wierząc.
Powtórzę wiara czyni cuda, uspokaja i "wszystko" wyjaśnia, lżej umierać, po cóż rozpaczać skoro nasi bliscy "tam" mają lepiej, w dodatku nam pomagają.
Ech :(
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2017, 23:30

Ryszard pisze:
czarnyMag pisze:Ten który to uczynił jest....BOGIEM!

Czyż cywilizacja mrówek nie jest starsza od naszej i trwalsza, jest wszędzie i będzie po nas ?
Co wiemy o cywilizacji wirusów czy bakterii a może jeszcze czegoś ?
Białko a teraz już i krzem wg nauki to podstawa życia, któż wie czy tylko ?
Dlaczego większość ludzi uważa, akurat na naszej planecie leżącej na skraju jednej z niezliczonej ilości galaktyk i jeszcze więcej podobnych układów jak nasz (i nie podobnych) akurat ludzkość jest tą naj naj naj naj naj naj ?
Galaktyk jest więcej niż ziaren piasku na wszystkich pustyniach Ziemi.
Byłem głupcem wierząc, jestem głupcem nie wierząc.
Powtórzę wiara czyni cuda, uspokaja i "wszystko" wyjaśnia, lżej umierać, po cóż rozpaczać skoro nasi bliscy "tam" mają lepiej, w dodatku nam pomagają.
Ech :(

Mrówki nie myślą i pozostaną tu dopóki nie wyginą. Te inne cywilizacje z poza Ziemi są daleko a człowiek w nie, nie wierzy.
A akurat moi zmarli bliscy tyle mnie obchodzą co zeszłoroczny śnieg! Mieli swoje pięć minut i mogli o siebie zadbać a jak tego nie uczynili to spiją pianę tego co zrobili! U mnie w rodzinie się mówi jak sobie pościelesz tak się wyśpisz - albo jak powiedział Conan "jeśli jesteś to mi pomóż a jak cię nie ma to idź do diabła :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2017, 23:34

OneNight pisze:
Ten który to uczynił jest .. ..BOGIEM

Kuszące. Słyszałeś może o sztucznej inteligencji? :lol:

Tylko że sztuczną inteligencję stworzył człowiek który sam się nie stworzył - proste.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 19 sie 2017, 08:14

A jednak nazywasz takich ludzi bogami? :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi