Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 24 sty 2017, 13:20

Przecież napisałeś to samo co ja. Teść chciał odejść więc odszedł, zona chciała żyć ponad wszystko - i żyje. To nie jest przeciwstawne a popierające tę tezę, ze śmierć jest naszym wyborem. :)
danut

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 13:46

danut pisze:Przecież napisałeś to samo co ja. Teść chciał odejść więc odszedł, zona chciała żyć ponad wszystko - i żyje. To nie jest przeciwstawne a popierające tę tezę, ze śmierć jest naszym wyborem. :)

Nie koniecznie choć zbliżenie - teść nie miał nic do gadania - tylko moja żona / jego córka. A że moja żona żyje zadecydowała "góra" po mojej osobistej prośbie (bo ona mogła umrzeć gdyż ona była na przeciw mnie moją nauką i duchem czystym.) Moja żona nic nie ryzykowała i nic nie widziała - a ja już tak! Ja odnotowałem i zobaczyłem a kościół katolicki który jest bardzo rygorystyczny w swych sądach po swoim prywatnym śledztwie potwierdził, że osoba która mnie poparła i zatrzymała jednocześnie jest według nich świętą. Tak więc to nie żona ma samo stanowiła o sobie.
A więc nie jak materiał się zmęczy i zachce odejść/umrzeć to tak się stanie.
I nie jak już duch opuści ciało to jest wolny. - Tu też mam przeciwstawność.
Ja trzymam przy sobie tych com kochał (którzy umarli)! Odejdą dopiero jak ja umrę (cóż kotwica staje się cięższa - ale ja ich potrzebuję). I ich "trzymam" przy sobie - a "oni" są mi wiedzą i strażą - i nie zgodzę się z żadnym spirytystą że jak mnie w k... :lol: to ja ich nie jestem wstanie wysłać do niego - jestem w stanie! I to też jest moja nauka za którą zapłacę.
Alem jam jest, kim jest :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 24 sty 2017, 14:19

Trzymać przy sobie swoją siłą miłości i chronić tak, najbliższych od złego i także od śmierci można, ale nie można tym samym łamać ich własnej woli, i dzieje się tylko wtedy, gdy te nasze wole są ze sobą zgodne. Gdy chcesz odejść a ktoś cię powstrzyma i ty ze względu na miłość do tej osoby cofniesz tę decyzję - tak to zachodzi. Dla mnie było przygotowywane miejsce w zaświatach, szykowano przyjęcie by mnie tam powitać i cofnięto je ze względu na porozumienie ze mną i uszanowanie mojej decyzji.
danut

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 15:24

danut pisze:Trzymać przy sobie swoją siłą miłości i chronić tak, najbliższych od złego i także od śmierci można, ale nie można tym samym łamać ich własnej woli, i dzieje się tylko wtedy, gdy te nasze wole są ze sobą zgodne. Gdy chcesz odejść a ktoś cię powstrzyma i ty ze względu na miłość do tej osoby cofniesz tę decyzję - tak to zachodzi. Dla mnie było przygotowywane miejsce w zaświatach, szykowano przyjęcie by mnie tam powitać i cofnięto je ze względu na porozumienie ze mną i uszanowanie mojej decyzji.

Może tak. Może teść się cofnął i dlatego został wśród żywych. Ale czemu jak w myśli wezwie mą babkę czy matkę i powiem "on nastąpił na mój odcisk" "on mnie upokorzył" "on mnie zeszmacił babciu, mamo" to one idą wyrównać rachunki ?
A "one" idą i wracają potem i są do dyspozycji. Ich wolna wola, moja wolna wola, nasz wspólny układ ? To jest "układ" nie z tego świata...
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 24 sty 2017, 15:28

Tak, to jest - nasz wspólny układ nie z tego świata - dokładnie :D .

Ps. Pisałam jak zjawił się mój zmarły chłopak, by wyrównać rachunki z taką jedną? - Ubaw po pachy i poskutkowało, uciekała bardzo a potem pewno poszła dać na mszę, itd. co mnei już nie obchodzi, ale ja mam od niej święty spokój i o to chodziło.
danut

Postautor: czarnyMag » 27 sty 2017, 10:39

Google: Kosmiczne Ujawnienie
Artykuł z 23 stycznia 2017
Pytania i odpowiedzi Cz. 1
Sezon 2 Odcinek 13

Czemu żaden współczesny spirytysta nie podejmuje tego tematu? Pytanie za 100 punktów: czy oni to negują?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 30 sty 2017, 11:42

Tak dla jasności - zdołuj mnie jeśli Twa wiedza forumowicza lub tylko Twa interpretacja faktów które składasz z takim mozołem ODBIEGA ode mnie! Ja nie ukrywam - Ja szukam informacji :D A więc "z masakruj" mnie w oparciu o swe wierzenia Drogi Kolego/Koleżanko i wykaż to co nie będę w stanie obalić w oparciu o mą pamięć wcieleń - przy czym jeśli Twa pamięć/intuicja odbiega od mojej w sposób "druzgocący" - JA nie będę próbował wpłynąć na Waszą świadomość w sposób destrukcyjny dla Was :)
od tej chwili - to w co wierzycie jest waszymi kajdanami! Ale błagam forumowiczu - OBAL MNIE! - bo ja szukam wiedzy/wcielam się w takie jak Wasz światy dla tego co szukam! Więc?! Napiętnuj Ziemianinie me braki w oparciu o Twe Sumienie!!!

I żeby była jasność - Ci którzy ze mną nie zamienili zdania - nie są mi wyżsi - są mi niżsi gdyż boją się konfrontacji z silniejszym :lol: I taka jest prawda! Ci z którymi nie skrzyżowałem swej wiedzy są "szamanami" :lol: którzy wolą zejść z drogi niż napisać w oparciu o swoje SUMIENIE! Swe własne prawdy które mogą nauczyć mnie czegokolwiek. To nie jest "atak" na regulamin który Nas wszystkich jednako obowiązuje - to jest wyzwanie do Waszych "mediów" którym ufacie o konfrontacje pisemną z duchem wcielonym w człowieka który się tu wcielił gdyż kiedyś odmówił zabijania dla zabijania! To jest konfrontacja dla mej nauki! I choćbyśmy się całkowicie nie rozumieli i odrzuci to w co sami wierzymy - To tylko nauka obopólna której poszukuję!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 30 sty 2017, 15:12

Widzę ostatecznie, że mają racje tacy wcieleni jak Nacht, Aron i moja żona którzy mówią: "spirytyzm to tylko wskazówka - weź to co ci potrzebne i nie brukaj swego wcielenia więcej" i jak mówi duch mej babki - "to nie jest twoja droga wnuku" Bo nie jest!
Już wziąłem co mi trzeba! I...z wielkim żalem dam sobie spokój :cry:

ps. przydałby się Wam Drodzy Spirytyści jakiś mały seans z duchami byście przestali fantazjować - z duchem mistrza np., lub z jakimś patriotą typu Kościuszko - no dalej! Z konfrontujcie swoje wierzenia z rzeczywistością bo przestajecie być wiarygodni! :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 30 sty 2017, 20:35

czarnyMag pisze:Widzę ostatecznie, że mają racje tacy wcieleni jak Nacht, Aron i moja żona którzy mówią: "spirytyzm to tylko wskazówka - weź to co ci potrzebne i nie brukaj swego wcielenia więcej" i jak mówi duch mej babki - "to nie jest twoja droga wnuku" Bo nie jest!
Już wziąłem co mi trzeba! I...z wielkim żalem dam sobie spokój :cry:

ps. przydałby się Wam Drodzy Spirytyści jakiś mały seans z duchami byście przestali fantazjować - z duchem mistrza np., lub z jakimś patriotą typu Kościuszko - no dalej! Z konfrontujcie swoje wierzenia z rzeczywistością bo przestajecie być wiarygodni! :lol:

Czyż to nie jest tak, ze bawisz się po prostu w maga, wyznajesz Satanizm i z niedojrzałym rozumem podchodzisz do spraw ducha, traktujesz w formie zabawy przywoływanie ducha, na co mi wskazuje ten wpis o Kościuszce np., choć często modniejsze jest wśród tak niedojrzałych grup wchodzących w magię przywoływanie Hitlera? A w momencie, gdy odezwie się twój własny Demon przy tych praktykach truchlejesz i wzywasz na pomoc Jezusa? Kto zatem w takim świetle sprawy staje się tu niewiarygodny? Co i z czym skonfrontowałeś nawet dla siebie?
danut

Postautor: Natasza » 31 sty 2017, 08:06

czarnyMag pisze: A że moja żona żyje zadecydowała "góra" po mojej osobistej prośbie (bo ona mogła umrzeć gdyż ona była na przeciw mnie moją nauką i duchem czystym.) Moja żona nic nie ryzykowała i nic nie widziała - a ja już tak!

oni Ci nie wierzą, a najwyżej wątpią

oczywiście, że to zrobiłeś za pomocą czego nieważne, ale tak zrobiłeś
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi