Kim byliśmy w poprzednich życiach

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kim byliśmy w poprzednich życiach

Postautor: cthulhu87 » 24 lut 2010, 16:13

atalia pisze:pachnie to wszystko wyłudzaniem pieniędzy od naiwnych i zdesperowanych.

Właśnie. Najprostszy test na uczciwość, to znaleźć wróżkę, która robi to za darmo. Owocnych poszukiwań :lol:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Melys » 24 lut 2010, 17:21

atalia napisał(a):
pachnie to wszystko wyłudzaniem pieniędzy od naiwnych i zdesperowanych.

Właśnie. Najprostszy test na uczciwość, to znaleźć wróżkę, która robi to za darmo. Owocnych poszukiwań

WŁAŚNIE ZNALEŻLISCIE OD 6 LAT TO ROBIE - NIGDY NIE WZIEŁAM OD NIKOGO NAWET ZŁOTÓWKI.
oj moi drodzy znowu popadamy w generalizowanie
to smutne.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 24 lut 2010, 18:20

Melys-zwracam honor i chapeau bas!Jeśli pomagasz ludziom za darmo to pełen szacunek :)
Pozwół jednak,że nadal pozostanę przy swoim,tzn.przy sceptycyzmie.No,ale jesli komuś to pomaga,to dobrze,że to robisz.

Sedrecznie pozdrawiam :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 24 lut 2010, 19:45

to Melys przeszła test ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Melys » 25 lut 2010, 09:59

tu nie chodzi o testy, o honor czy pieniadze - tu chodzi o każdego człowieka który przychodzi z problemem, o jego łzy, smutek, zakochane serce, czy smierc z która nie moze sobie poradzic. Mam czas, pieniadze, mam wszystko co mozna chcec / codziennie dziekuje za to Bogu / moge wiec cos oddac... uczyłam sie tyle lat prawa psychologii a to wszystko bez duszy... jałowe. wiec ktos kiedys pomógł mi znalesc dusze. To bardzo proste. Wszyscy chorzy , smutni, ludzie w hospicjach umierający samotnie, w depresji potrzebuja duszy. Ja ja znalazłam - wiec czemu sie nie dzielic. Nie znalazłabym dla siebie usprawiedliwienia.
Kazdy człowiek cierpi tak samo, tak samo płacze, tego samego pragnie w życiu...
to na prawde bardzo proste.
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 25 lut 2010, 11:45

Melys, dla Ciebie to proste i w zasadzie jest to godne pochwały, ale poza tym istnieje realny problem tysięcy ludzi, którzy na ludzkim nieszczęściu zarabiają pieniądze, dopuszczając się manipulacji i oszustwa. Oni nie tylko działają niegodnie wobec osób, które się do nich zwracają, ale też wobec nielicznej mniejszości, która pozostaje uczciwa. Zupełnie podobnie jest z płatnymi mediami i pseudomediami...
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Melys » 25 lut 2010, 12:09

ja to wiem... tylko nie wolno wszystkich wrzucac do jednego gara. nie wolno nam generalizowac. Czasem ktos wydaje nam sie zły, głupi, jakis taki ze pojac i zrozumec trudno a nie wiemy co i dlaczego. Ludzie w rózny sposób walcza ze swoimi emocjami, jeden powie ze rozumie a drugi wysmieje albo wzgardzi - ale czy ten drugi jest gorszy.
Mysle ze opinnia o wrózkach / okropne słowa nawet to jest - wrózki sa w bajkach / jest nie bez zasadna. Ale dla mnie to tylko dowodzi jak bardzo jestesmy zagubieni, jak strasznie krzyczymy i zrozumienie, o rozmowe. Przeciwstawiajmy sie wykorzystywaniu ludzi. Choc to takie mnogie. Ale do tego grona ne tylko wrózki, ale wszyscy i lekarze, i księza i psychologowie i kobiety i męzczyzni i nauczyciele, i administratorzy róznych for / forów - nie wiem jak to sie odpienia oczywiscie / wszyscy.
ale po co nam oni w naszej postawie - badzmy inni.

i dlatego takie fora jak to - z prawda i róznymi pogladami inteligentnych ludzi maja mozliwosc niesienia pomocy. Tylko trzeba pamietac ze za każdym slowem, za każda krytyka, czy opinnia jaka wypowiadamy stoi człowiek. Nie kabel internetu - tylko jakas osoba konkretna która to czyta i odbiera emocjanalnie.

internet ma wielka moc. Jak kiedys telefon zaufania. Tylko na telefon dodzwoni sie jedna osoba a tu kilka na raz. Kilka na raz osób konkretnych. Wszystkich nas tu Łaczy wiara, jestesmy tak rózni, każdy zna, umie cos innego ale łaczy nas wielka wiara. W tym nasza moc.
poszybowałam .... :oops:
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 25 lut 2010, 13:01

Jestes szlachetna osoba-co do tego nie mam wątpliwosci.
Niech wstydzą sie ci,którzy naprawdę żerują na nieszczęsciu,z takimi też po smierci mojego syna się zetknęłam.
Oczwista rzecza jest ,że nie dotyczy to wszystkich. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: qaz » 25 lut 2010, 14:25

Nie chcę zaśmiecać forum dlatego zapytam tu. Tylko proszę nie odsyłajcie mnie do książek bo ich jeszcze nie mam są one też trudnodostępne. Mam takie proste pytanie;
jak sprawdzić czy jest się medium?
qaz

Postautor: Luperci Faviani » 25 lut 2010, 21:01

qaz pisze:jak sprawdzić czy jest się medium?

Czasami rozmowa z jakimś medium może przynieść odpowiedź... Fotografie aury też mogą wykazać, czy jest się "osobą ezoteryczną", a więc potencjalnie posiadającą zdolności mediumiczne - POTENCJALNIE!

Tak, czy owak, jeżeli posiadasz zdolności mediumiczne, to najprawdopodobniej w którymś momencie same zaczną się ujawniać, ale później trzeba je rozwijać.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi