ja to wiem... tylko nie wolno wszystkich wrzucac do jednego gara. nie wolno nam generalizowac. Czasem ktos wydaje nam sie zły, głupi, jakis taki ze pojac i zrozumec trudno a nie wiemy co i dlaczego. Ludzie w rózny sposób walcza ze swoimi emocjami, jeden powie ze rozumie a drugi wysmieje albo wzgardzi - ale czy ten drugi jest gorszy.
Mysle ze opinnia o wrózkach / okropne słowa nawet to jest - wrózki sa w bajkach / jest nie bez zasadna. Ale dla mnie to tylko dowodzi jak bardzo jestesmy zagubieni, jak strasznie krzyczymy i zrozumienie, o rozmowe. Przeciwstawiajmy sie wykorzystywaniu ludzi. Choc to takie mnogie. Ale do tego grona ne tylko wrózki, ale wszyscy i lekarze, i księza i psychologowie i kobiety i męzczyzni i nauczyciele, i administratorzy róznych for / forów - nie wiem jak to sie odpienia oczywiscie / wszyscy.
ale po co nam oni w naszej postawie - badzmy inni.
i dlatego takie fora jak to - z prawda i róznymi pogladami inteligentnych ludzi maja mozliwosc niesienia pomocy. Tylko trzeba pamietac ze za każdym slowem, za każda krytyka, czy opinnia jaka wypowiadamy stoi człowiek. Nie kabel internetu - tylko jakas osoba konkretna która to czyta i odbiera emocjanalnie.
internet ma wielka moc. Jak kiedys telefon zaufania. Tylko na telefon dodzwoni sie jedna osoba a tu kilka na raz. Kilka na raz osób konkretnych. Wszystkich nas tu Łaczy wiara, jestesmy tak rózni, każdy zna, umie cos innego ale łaczy nas wielka wiara. W tym nasza moc.
poszybowałam ....