OneNight pisze:Nie mam pojęcia kiedy piszesz na serio, a kiedy nie. Mam swoje poglądy, które opierają się o wiedzę praktyczną. Ja w przeciwieństwie do katolików, nie zajmuję się nawracaniem ludzi na swoje poglądy i nie mam zamiaru Ci niczego udowadniać.
A tak na marginesie, to ile masz lat? Mam co do tego dziwne przeczucie.
Poglądy na wiedzy praktycznej - no i właśnie ja o te poglądy pytam!
Mam gdzieś że Ty wierzysz w naukę Ziemi - ja mam gdzieś "racjonalizm" jako naukę niskiej rozwojowo Ziemi!
Wyobraź sobie że mi lata ta nauka - nie po to się wcieliłem w tym świecie by się kłócić który z filozofów przed którym Ty klękasz był bliżej prawdy! Ja chcę WIEDZY w którą każdy z Was wierzy! Chcę dowodów - Waszych! A ile mam lat?! - WIELE! i ZERO!
Ludzie się rodzą i zadają pytania, ludzie zadają z czasem sami sobie pytania i zaczynają szukać odpowiedzi na swe pytania - No więc ja od początku czuję że nic co wokół mnie się nie liczy, bo pierwsze moje pytanie do matki jak go w zdaniu wyartykułowałem było: co to za świat? i

w co się tu wierzy?!

a potem: to w co Ty wierzysz - UDOWODNIJ MI TO!
I o to opieram cały swój żywot!!! Cały czas lata mi kto się ze mnie śmieje ale moi rodzice twierdzili że cały czas o to pytałem - pytałem wszystkich! A teraz już wiem że po to się tu narodziłem! Cały czas szukam odpowiedzi - i będę aż do śmierci - a tzw. Ziemska nauka nie robi na mnie żadnego wrażenia - przyrównał bym ją do klocka posadzonego wśród trawy przez ssaka

Filozofia bez dowodów to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!