Chico Xavier nowy mesjasz

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Chico Xavier nowy mesjasz

Postautor: Mirek » 16 mar 2016, 15:49

Nie istnieje coś takiego jak grzech. Grzech to wytwór ludzki, który jest przeciwieństwem ogólnie przyjętych zasad przez człowieka.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 16 mar 2016, 16:10

Mirek pisze:Nie istnieje coś takiego jak grzech. Grzech to wytwór ludzki, który jest przeciwieństwem ogólnie przyjętych zasad przez człowieka.

Spirytyzm nazywa to karmą a kościół występkiem przeciw Bogu. A ja to nazywam buntem! I jest coś takiego że Ty sobie żyjesz tu i sobie dumasz nad swoją egzystencją w oparciu o podręczniki i swoją wiarę - wiarę w słowo tam pisane, ktoś inny powątpiewa w to co nie czytał i w to co czytał a jeszcze inny mówi tak :lol: skoro to tylko wiara lub nie to co się stanie jak ja np. w imię Stwórcy wezwie demona - jak nic to leję na to! jak coś to też a jak jednak będą konsekwencje to to przemyślę i......................Mirku nie zamieniłbyś się ze mną za Chiny na odzew :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 16 mar 2016, 18:10

Danut Ty chyba poprostu masz duzo czasu i sie nudzisz... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 16 mar 2016, 18:13

Nikita pisze:Danut Ty chyba poprostu masz duzo czasu i sie nudzisz... ;)

Wyjaśnij dlaczego tak myślisz?
danut

Postautor: Nikita » 16 mar 2016, 18:36

no chyba nie musze tlumaczyc... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 16 mar 2016, 18:47

Nikita pisze:no chyba nie musze tlumaczyc... ;)

A jednak wolałabym abyś to zrobiła i nie była jedną z tych co rzuca coś od niechcenia i bez poparcia w faktach, by było fajnie. Może mam czas, może nie mam, może taka forma komunikacji z ludźmi jest moją koniecznością, a czy się nudzę? Nie uważam by moje posty nie miały treści, były pisaniem byleby pisać dla mojego widzi mi się, lub żartu, jeśli o to chodzi to znajdź innych userów , którzy tak naprawdę robią, bo ja ich widzę.
danut

Postautor: Nikita » 16 mar 2016, 19:53

Twoje posty od czasu do czasu sa bardzo sensowne i widac, ze jestes inteligantna babka...ale czasami lubisz sie poprostu "poklocic"...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 16 mar 2016, 19:56

Nikita pisze:Twoje posty od czasu do czasu sa bardzo sensowne i widac, ze jestes inteligantna babka...ale czasami lubisz sie poprostu "poklocic"...

I czy to jest taka straszna wada? :D Nigdy nie byłam tchórzem ani szarą myszką, nigdy nie klaskałam, gdy mi się wyraźnie coś nie podobało.
danut

Postautor: Nikita » 16 mar 2016, 20:09

spoko...ja tez sie lubie czasami "poklocic"....choc ostatnio uspokoilam sie... :)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi