Wiara czyni cuda

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Wiara czyni cuda

Postautor: Ryszard » 19 sie 2017, 23:05

czarnyMag pisze:
Ryszard pisze:
czarnyMag pisze:
Mrówki nie myślą

Myślą i wierz mi prędzej my wyginiemy niż one, bo one myślą i są lepiej zorganizowane.
Łatwiej uwierzyć w obcych niż aniołki, co dla nas daleko dla innych może być blisko.
Wg nas najszybsze jest światło, póki co.
Jeszcze niedawno przed samochodem szedł człowiek z latarnią by ostrzegać przechodniów.
Zbyt mało wiemy, dlatego potrzebna jest wiara, która "wyjaśnia" wszystko.
Chociaż "kościół" próbuje nadążać za teoriami naukowców, nawet ma swoich.
Skłania się do tego by "obarczyć" Boga stworzeniem DNA, chociaż "maluczkim" nadal wciska Adama i Ewę.

Wiara czyni cuda, uspokaja dociekliwe umysły, wystarczy uwierzyć po cóż wysilać intelekt.
Nie umieramy, dusze są wieczne i odzyskają swoje ciała, nie płacz bo nie pójdą do nieba, albo są wokół nas , pomagają .
echhhh
Uwierz , naprawdę myślałem, ze znajdę tutaj coś więcej niż współczucie :(
Codziennie umiera około 150 tysięcy ludzi , współczuję bardzo.
Jednak boli tylko wtedy gdy umiera ktoś kogo naprawdę kochamy !!!!!!!!
Jeżeli nie kochamy wystarczy wiara :( gdzieś tam mają lepiej, itp
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: czarnyMag » 19 sie 2017, 23:32

Co ci stoi na przeszkodzie skoro piszesz "wiara czyni cuda" by poprosić zmarłą by do ciebie przyszła np. we śnie i ci np. odpowiedziała gdzie jest lub co teraz robi? To się nie musi stać od razu (bo teraz nie koniecznie może) ale w końcu się stanie. Albo zapytaj kogoś z mediów tego forum - jeśli im oczywiście wierzysz :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Ryszard » 20 sie 2017, 10:24

czarnyMag pisze:Co ci stoi na przeszkodzie skoro piszesz "wiara czyni cuda" by poprosić zmarłą by do ciebie przyszła np. we śnie i ci np. odpowiedziała gdzie jest lub co teraz robi? To się nie musi stać od razu (bo teraz nie koniecznie może) ale w końcu się stanie. Albo zapytaj kogoś z mediów tego forum - jeśli im oczywiście wierzysz :)

Dlatego nie wierzę bo pytam, szukam i nie uzyskuje odpowiedzi.
Sen to mara, wytwór mojego mózgu.
Medium które potwierdzi, że moja Mama gdzieś "żyje" ... tego oczekiwałbym, od kogoś kto niby umie nawiązać kontakt z innym światem.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Pawełek » 20 sie 2017, 11:19

Ryszard pisze:Medium które potwierdzi, że moja Mama gdzieś "żyje" ... tego oczekiwałbym, od kogoś kto niby umie nawiązać kontakt z innym światem.

A w jaki sposób miałby to potwierdzić?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Ryszard » 20 sie 2017, 11:44

Pawełek pisze:
Ryszard pisze:Medium które potwierdzi, że moja Mama gdzieś "żyje" ... tego oczekiwałbym, od kogoś kto niby umie nawiązać kontakt z innym światem.

W prosty sposób, gdyby Mama "powiedziała" coś co wiem tylko ja i Ona.
Imię Babci, swoje Imiona, moje , Ojca , jakieś zdarzenie, jakiś inne niż te o których tutaj pisałem ...
Otworzyłem się przed Wami za bardzo.
Nie ogólniki typu, jestem szczęśliwa albo nie, macha rękoma ...
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Nikita » 20 sie 2017, 18:02

Ryszardzie nie miales do tej pory zadnego znaku? Moja kolezanka po smierci swojej mamy , ktora bardzo kochala czula przez caly miesiac zapach kwiatow w domu...choc kwiaty nie zawsze tam byly...Przysnila sie jej i w snie kolezanka zapytala mame: dlaczego odeszlas ? Na co ona odpowiedziala, ze byla juz zmeczona....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 20 sie 2017, 18:03

Czasami sa jakies znaki ale nie zawsze. Po smierci moich rodzicow zadnych znakow nie bylo...ale pojawiali sie w snach.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Konrado73 » 20 sie 2017, 20:04

Ryszard pisze:
Pawełek pisze:

W prosty sposób, gdyby Mama "powiedziała" coś co wiem tylko ja i Ona.
Imię Babci, swoje Imiona, moje , Ojca , jakieś zdarzenie, jakiś inne niż te o których tutaj pisałem ...
Otworzyłem się przed Wami za bardzo.
Nie ogólniki typu, jestem szczęśliwa albo nie, macha rękoma ...

Ryszard miałem i tak naprawdę mam identyczne odczucie , a najlepszym Medium jeśli tak to określić jest moja żona i mama Patryczka i to Ona ma przez sny najlepszy z Nim kontakt. Nie będę teraz opisywał ale są to niesamowite wskazówki. A może to tylko intuicją matki ?Ale Jej sny są jakby prorocze i nie chodzi tylko o najbliższych. Bo tak naprawdę jeśli to życie tam jest to dlaczego mamy potrzebować obcych nam osób o pośrednictwo.
P.s Na samym początku bardzo pomogła mi pewna Pani z tego forum i to co przekazała rzekomo od Patrysia miało potwierdzenie kilka tygodni później z prokuratury. To było bardzo krótko po tragedii, może byliśmy zbyt pochłonięci rozpaczą i dlatego nastąpiła taka forma poprzez kogoś. Kiedyś może to opiszę ale tak naprawdę to co się wydarzyło to temat na bardzo długi post .Tego nie można było sobie wymyślić .No cóż bardzo pozdrawiam tą Panią i choć dawno już tu nie zagląda to na pewno wie ,że to o Nią chodzi. Pozdrawiam.
Konrado73

Postautor: Ryszard » 20 sie 2017, 21:40

Nikita pisze:Ryszardzie nie miales do tej pory zadnego znaku? Moja kolezanka po smierci swojej mamy , ktora bardzo kochala czula przez caly miesiac zapach kwiatow w domu...choc kwiaty nie zawsze tam byly...Przysnila sie jej i w snie kolezanka zapytala mame: dlaczego odeszlas ? Na co ona odpowiedziala, ze byla juz zmeczona....

Śni mi się codziennie jednak to tylko wytwór mojego umysłu
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 20 sie 2017, 21:59

Konrado73 pisze:
Ryszard miałem i tak naprawdę mam identyczne odczucie , a najlepszym Medium jeśli tak to określić jest moja żona

Mama śni mi się codziennie, udziela takich samych rad jakich udzielałaby gdyby nadal żyła.
Opisze Tobie jeden z wielu: Wchodzę do pokoju, widzę jak Mama się rozpakowuje, ma jakieś prezenty, ciesze się , wydzwaniam do wszystkich "MAMA WRÓCIŁA" . prześniła się tobie odpowiadają, nieeeeeeeeee krzyczę, wróciła żywa!!!
Chodź Mamo pokaże Tobie jak dokończyłem to co mieliśmy zrobić razem.
Wchodzimy a tam jakby minęły wieki, wszystko zgniłe , zardzewiałe :( jednak jest maluśki ślad tego co zrobiłem.
Sen mara , w sny nie wierzę, wiem jak i co myślała moja Mama, sen to wytwór mojego umysłu.
Niestety tylko :(
Trzymaj się tego, to nasi bliscy, jeżeli gdzieś są skontaktowaliby się z nami bez pośredników !!!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ryszard

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi