JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: gaba75 » 04 sty 2015, 21:09

Co do przedstawiana się policji, sugerowałabym rzedstawienie się jako wróżbita lub jasnowidz. Słowo medium już na samym wstępie przyniosłoby negatywne skutki.
gaba75

Postautor: gaba75 » 04 sty 2015, 21:10

Ludzie jeszcze nie są gotowi na przyjmowanie takich wiadomości.
gaba75

Postautor: danvue » 04 sty 2015, 21:26

O wiele bardziej zaufałbym komuś, kto przedstawia się słowem "medium" niż "wróżbita". :)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 04 sty 2015, 21:48

Ja bym tam za pierwszym razem przedstawił się tylko imieniem i nazwiskiem.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 04 sty 2015, 21:49

A ja osobiscie ufam sama sobie. I wcale mi nie jest z tym źle. I niewiem kim według Was jestem, może kosmitką :D . Jeszcze nadal czuję że
żyję na Ziemi więc jestem człowiekiem. I tak zawsze uczyłam swoją młodzież, pamietajcie-mówiłam- najpierw się rodzicie i jesteście człowiekiem, a potem dopiero nabywacie pewnych cech, zyskujecie jakieś preferencje itp.
Tak więc ja osobiście idąc na policję z taką rewelką niewiem jak bym się przedstawiła i co powiedziała. W pewnych sytuacjach nie należy gdybać. Albo soudak chce iść albo nie. To jego decyzja.
Ja gdybym wiedziała na bank że wiem iż jestem medium, to poszłabym od razu. Ale pewnie poszłabym z kims kto potwierdziłby moj dar
Moja rada dka soudaka: jeśli chcesz być pomocą dla ludzi i dychow, to bierz kogoś kto potwierdzi twe zdolności i wal śmiało.
Potem możesz mieć wyrzuty sumienia, że to nie ty pomogłeś Duchowi tej dziewczyny pierwszy, albo w ogóle.
gaba75

Postautor: soldado » 04 sty 2015, 22:25

Tak czytam sobie Wasze wypowiedzi i myślę, ze jakbym poszedł na policję i przedstawił się jako wróżka, jasnowidz, czy medium, to nikt nie potraktowałby mnie poważnie.
Nawet jakbym przedstawił się z imienia i nazwiska, a następnie powiedziałbym to co wiem, to padłoby pytanie skąd to wiem, a wtedy znowu nikt by mnie nie potraktował poważnie.
Krzysztof Jackowski rozwiązał ponad 700 spraw i dalej w tym środowisku przez większość traktowany jest albo jako szarlatan, albo dziwak.
Ostatnio rzecznik policji źle się o nim wyrażał, pomimo, podkreślam jeszcze raz, rozwiązaniu ponad 700 spraw zaginięć.

Dobrze by było samemu to sprawdzić, ale jestem z Opola, a Gdańsk to dla mnie drugi koniec Polski.
Na innym forum namawiałem osobę, która pytała o nią, żeby sprawdziła to, co napisałem, ale do tej pory bez echa.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 04 sty 2015, 22:36

Poszukaj po znajomych jakiegoś policjanta. Jemu przekaż co wiesz, a on może to sprawdzi.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: soldado » 04 sty 2015, 22:42

Mirek pisze:Poszukaj po znajomych jakiegoś policjanta. Jemu przekaż co wiesz, a on może to sprawdzi.

Nawet znajomy policjant w końcu spyta skąd to wiem, bo nie zajmie się tym osobiście, tylko co najwyżej przekaże to dalej policji miejscowej.
Spyta, bo o to samo będzie pytany. I będzie dokładnie tak jak napisałem w poprzednim poście.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 04 sty 2015, 22:55

Mirku, zakasaj rękawy i pomóż koledze a nie gadaj.
Filmiki i lektury to niewielka pomoc, zaledwie 10%.
gaba75

Postautor: Mirek » 05 sty 2015, 07:44

Czyli podsuwamowując masz dar, ktorym się dobrze na forum pochwalić. Strach przed wysmianiem jest większy niż chęć i działanie pomocy z jego wykorzystaniem.
Pamiętaj, w życiu najbardziej żałuje się nie rzeczy źle zrobionych, a tych, ktore mogliśmy zrobić, a nie zrobiliśmy.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm