JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: bernadeta1963 » 06 sty 2015, 17:09

Witam.Przeczytałam dzisiaj wasze wpisy i już wiem co chce robić. Jestem medium , wiem o tym.Myślę że każdy kto jest nie musi tego udowadniać .Nie chcę omawiać w jakich okolicznościach upewniłam się że mam ten dar.Były to dziwne testy przeprowadzane przez bioenergoterapeutę i radiestetę.Zaświadczenie potwierdza predyspozycję w kierunku bioenergoterapii, jasnowidzenia i telepatii.Przestanę się przejmować tym co mówią ludzie.Gdy otrzymam przekaz od ducha dla danej osoby po prostu powiem jej o tym. Za czym mnie uzna za psychiczną może uwierzy.Chyba nic więcej nie wymyślimy.Nie chce myśleć że może uda mi się w następnym wcieleniu.Jak będę siedzieć w domu i tylko opisywać swoje kontakty z duchami, opisywać co mi się śniło ,nigdy nie zacznę robić tego do czego mnie wybrano.Po co nam dar jak go w pełni nie wykorzystujemy,żeby sobie popisać?
bernadeta1963

Postautor: gaba75 » 07 sty 2015, 19:49

Bernadeta,
masz słuszność. Po co nam dar, którego nie można wykorzystać. A najlepiej wykorzystany przynosi wielką radość i siłę, siłę i jeszcze raz siłę. Człowiek zaczyna w siebie wierzyć, jak odpowiednio wykorzysta swój dar.
Ze mnie wszyscy się śmieją, ja płaczę, ale idę do przodu. Kocham pomagać innym i bez względu na wszystko będę to robić, jak tylko najlepiej potrafię. Mimo wszystko.
I gratuluję Ci Bernadeta.
gaba75

Postautor: Mirek » 07 sty 2015, 19:53

Nie uogólniaj Gabrysiu. Ja się z Ciebie nie śmieję.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 07 sty 2015, 22:26

śmiech to zdrowie, więć śmiejcie się wszyscy. ja mog się tylko cieszyć, że jestem powodem sprawiania radości innych. ja niestety śmieję się przez łzy. Samotność boli, gdyby ktoś nie wiedział. ;) :)
gaba75

Postautor: światowid » 07 sty 2015, 22:53

Samotność moze byc błogosławieństwem. Zazwyczaj jest jednak bólem i cierniem ktory wbil sie nam w serce..
szkoda wielka że wiara i wiedza naszych przodków została zdeptana.
Awatar użytkownika
światowid

Postautor: bernadeta1963 » 07 sty 2015, 23:46

gaba75 pisze:Bernadeta,
masz słuszność. Po co nam dar, którego nie można wykorzystać. A najlepiej wykorzystany przynosi wielką radość i siłę, siłę i jeszcze raz siłę. Człowiek zaczyna w siebie wierzyć, jak odpowiednio wykorzysta swój dar.
Ze mnie wszyscy się śmieją, ja płaczę, ale idę do przodu. Kocham pomagać innym i bez względu na wszystko będę to robić, jak tylko najlepiej potrafię. Mimo wszystko.
I gratuluję Ci Bernadeta.

Witaj. To chyba jesteśmy dwie , które postanowiły wyjść z ukrycia.tak trzymaj. Mniej płaczu więcej pogody ducha,tego ci życzę z całego serca.Pomaganie daje siłę do działania.
Przedwczoraj przyszedł do mnie duch dziewczynki.Spytałam ją jak ma na imię ,a w odpowiedzi usłyszałam Ewunia.Otrzymałam przekaz ,że muszę jej pomóc odejść w stronę światła. Przyszedł po nią dziadek i zabrał ją z sobą.
Takie chwile dają nam radość, którą trudno opisać.Dlatego nie ważne jak inni to odbiorą.Ważne że właśnie to chcesz robić.
bernadeta1963

Postautor: światowid » 08 sty 2015, 09:17

Bernadeta, gratuluje Ci Twojego poziomu rozwoju.. To naprawdę musi być niesamowite uczucie, pomóc istocie która tak bezradnie czeka na pomoc..

Za ostatnie zdanie, powinnaś dostać nagrodę :) lub chociaż podziękowania za takie świeże słowa, które mnie akurat bardzo urzekły..

pozdrawiam, M.
Awatar użytkownika
światowid

Postautor: Nikita » 08 sty 2015, 12:55

Bernadetta mozesz mi powiedziec dlaczego niektore dusze maja problemy z przejsciem na druga strone? Nie dzieje sie to jakby w sposob automatyczny...czyli tunel, opiekun, film z zycia i swiatlo?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danvue » 08 sty 2015, 14:41

Iza napisała świetny artykuł o tym niedawno ;)
www.portal.spirytyzm.pl/uwiezienie-ducha-ziemi/
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: światowid » 08 sty 2015, 15:36

podany link rzucił mnie na kolana. Piękny artykuł. na razie na szybko w pracy przeczytany. wieczorkiem w domu na spokojnie..

jedno mam pytanie odnośnie:

przesuwające się przedmioty, dziwne odgłosy, stukania, kroki, wrażenie czyjejś obecności, wrażenie bycia obserwowanym, zimny podmuch, a nawet odczuwalny czyjś dotyk..Wrażliwe osoby o zdolnościach mediumicznych mogą dostrzegać „cienie”, ruch na granicy pola widzenia lub całe postacie...

czy możecie coś napisać o cieniach i widzeniu na granicy pola widzenia...
Awatar użytkownika
światowid

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm