Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Pawełek » 16 paź 2015, 11:52

Xsenia pisze:Nikita znasz mnie już na tyle by wiedzieć, że chrześcijańska indoktrynacja na mnie nie działa :D I dlatego dla mnie wielką moc to ma Bóg, a nie jakieś dusze poniżej. Gdzie sens i logika zwracać się o pomoc do jakiejkolwiek duszy, a nie do Boga?
Może i Jezus jest wyższą duszą, nie wiem, nie znam, nie spotkałam i nie wystawię opinii. Ale drażni mnie przyrównywanie go i jego mocy do Boga. Bóg jest jeden. Amen.

Ja również tak sądzę :) Uznaje Jezusa jedynie za wyższego ducha. A czy jest synem boga? Czy przypadkiem ny wszyscy nie jesteśmy dziećmi bożymi? ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 16 paź 2015, 12:13

Xsenia pisze:Nikita znasz mnie już na tyle by wiedzieć, że chrześcijańska indoktrynacja na mnie nie działa :D I dlatego dla mnie wielką moc to ma Bóg, a nie jakieś dusze poniżej. Gdzie sens i logika zwracać się o pomoc do jakiejkolwiek duszy, a nie do Boga?

Czasami duchy wcielone na ziemi mają różne możliwości pomagania, więc zwracamy się do nich o pomoc... i czasami jej udzielają. Czy jeśli tracimy ciało nikt już nie może się do nas zwracać? ;)

Ale rozumiem, że chodzi Ci o kontekst religijny, a więc nie o zwracanie się jako zwykłe zwracanie, ale o modlitwę, kult... to rozumiem, sam mam pewne opory w tym względzie, może pozostaje tylko zwracać się do światłych duchów jak do przyjaciół - tych mądrzejszych i starszych, ale ciągle przyjaciół ;)
W chrześcijaństwie mówi się, że Jezus przybrał postać człowieka, i przez to stał się naszym bratem czy przyjacielem ludzkości, tylko że tak często się to powtarza, że w ogóle nie przestaliśmy zwracać uwagę na znaczenie tych słów.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 16 paź 2015, 12:17

Xsenia pisze:
soldado pisze:Imię Jezusa Chrystusa jest tak potężne, że w Jego Imię można je dosłownie wypędzić i nie chodzi mi tylko o opętane osoby.

Przedkładanie człowieka nad Boga. Ładnych kilka milionów ludzi nie wie nawet o istnieniu takiego człowieka jak Jezus, a kilka miliardów nie wierzy w jego boskość. Ja też się do nich zaliczam. Wątpię by Bóg, tak zaawansowana istota, wysłał na tak zacofaną ziemię własnego syna. Dla mnie to nielogiczne.

Nie piszę tutaj o wierze, nie piszę o tym, że ludzie Go nie znają i nie namawiam nikogo w tym Ciebie do zmiany swoich przekonań.
To indywidualna sprawa dla każdego.
Napisałem o praktycznym sprawdzalnym zastosowaniu tego Imienia.
Nie lubię ferować wyroków, nie piszę co Bóg może, lub nie i nie stawiam się za mądrzejszego od Boga.
Mam w sobie tyle pokory, że dopuszczam do siebie myśl, że to co może być dla mnie nie logiczne, dla Boga może być oczywiste.
Jestem tylko ,,marnym pyłkiem'' i nie mi się do Niego porównywać.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 16 paź 2015, 12:40

Alez ja Cie nie indoktrynuje...tylko wyjasniam jak ja to rozumiem. Jasne, ze mozna sie zwracac bezposrednio do Boga ale jak ktos chce to moze tez do jego wyslannikow bo poprzez tych wyslannikow tez trafimy do Boga.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 16 paź 2015, 14:52

soldado pisze:
Natasza pisze:Te Istoty przewidują każdy ruch człowieka, napisałam wcześniej w którymś poście, że mam informacje z około miesięcznym wyprzedzeniem, więc potrafią korzystac z nazwijmy to ,, zagięcia,, czasu , pytania moje to : kim są i po co mi to mówią?
Te pytania mam bez odpowiedzi póki co. Chcę to rozgryźć w sposób naukowy, nie metafizyczny a już na pewno nie filozoficzny, bo to zakłóca jasne i zdrowe myślenie.

totalny matrix dla wszystkich - zycie jest odjechane bardziej niż myślimy:

https://www.youtube.com/watch?v=IvjwTcb ... kP3ORwvdne

W 1997 roku widziałem z kolegą 2 jasno świecące kule, które latały ok. 300 metrów od nas, wyprawiały niesamowite piruety, żadne racjonalne wytłumaczenie, nie pasowało, bo zachowywały się w sposób inteligentny, jedna zbliżyła się wtedy do nas na bardzo bliską odległość, Następną scenę, którą pamiętam, to jak ta kula odlatuje, jednak już w znacznej odległości ode mnie wraz z tą drugą kulą...

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Piorun_kulisty

Nikita pisze:Alez ja Cie nie indoktrynuje...tylko wyjasniam jak ja to rozumiem. Jasne, ze mozna sie zwracac bezposrednio do Boga ale jak ktos chce to moze tez do jego wyslannikow bo poprzez tych wyslannikow tez trafimy do Boga.

Głupota. Tworzenie sobie kolejnych bogów.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 16 paź 2015, 15:17

Piorun kulisty być może, ale zazwyczaj występuje w czasie burzy, powinni usłyszeć też jakiś huk, a do tego trwa incydentalnie kilka - kilkadziesiąt sekund; wystąpienie dwóch piorunów ,, podróżujących ,, wspólnie no to dopiero rzadkość.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 16 paź 2015, 15:42

Czytaj uważnie: Zdarzały się przypadki, że widziano je w biały dzień.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 16 paź 2015, 16:23

tak a nawet wpadają do mieszkań i nie wiem czy wiesz ale potrafią ,, gonić ,, człowieka,, , nie byłam na miejscu soldado ; niemniej jednak jak znajdziesz wyjasnienie mojej zagadki będę Ci wdzięczna ( kim są ,, ONI,, ) powodzenia

chcę też dodać, że soldado ma bez wątpienia zdolności , które w pełni uznaję za prawdziwe i wyjątkowe, jak kiedyś już napisałam, zanim udzielił mi odpowiedzi dosłownie dzień wcześniej ustaliłam dwie rzeczy po jakich mam poznać tę osobę - te dwa warunki spełnił bez cienia wątpliwości dla mnie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 16 paź 2015, 16:37

A czy soldado powiedział Ci kim są "oni"?
Czy jego rady pomogły Ci się ich pozbyć?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 16 paź 2015, 16:57

odp.1
myślę , że soldado sam zastanawia się kogo wyczuł i kim są , niemniej jednak w 100 % potwierdził przekaz tej Istoty, choć nie rozumiał co ta osoba miała na mysli, ja wiem

odp.2
jest lepiej, ale nie pozbędę się
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm