Jednak wyklucza je ten fakt, że mamy wolny wybór, a więc nie ma przyszłości.

OneNight pisze:Nie udawaj, że nie pochodzisz z Ziemi i nie znasz słów, jakimi się posługujemy.
mówiłam, że pochodzę z 3 miejsc na ziemi
Przyszłość = future = framtid = avenir = futuro!
znajomość języków posiadłeś, a teraz powiedz co znaczy ten zbiór słówek - co to jest przyszłość?
skoro mówisz, że jej nie ma to dlaczego znasz aż tyle słówek do niej![]()

nie mówimy o
zakładaniu przyszłości niczym gry
losowej z pewnymi chybieniami , ale
o pełnym zbiorze danych , które
dotyczą danej osoby, miejsca i
konkretnego zdarzenia

Natasza pisze:jesli myślisz o jakimś pisarzu przyszłości, skrybie który niczym starzec siwobrody zasiada z gęsim piórem i zapisuje dla każdego przyszłość - to ja nie o tym:)
nie wierzę, że w żadne nadane nam losy
to o czym piszę to możliwość ,, zaglądania,, przez Istoty wielowymiarowe do sekwencji naszej postrzeganej rzeczywistości - jak zagięcie kartki w czasoprzestrzeni , jak ten mechanizm działa? fizyka teoretyczna mogłaby coś podpowiedzieć, jednak ludzie nie mają takiego stworzonego instrumentu do badania przyszłych strumieni zdarzeń - nie mówimy o zakładaniu przyszłości niczym gry losowej z pewnymi chybieniami, ale o pełnym zbiorze danych , które dotyczą danej osoby, miejsca i konkretnego zdarzenia; takie mam dowody , nie hipotezy, nie grę losową
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość