Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: soldado » 23 kwie 2016, 21:19

OneNight pisze:A dlaczego inni mieliby się go bać? Czemu nie można przeganiać w imieniu Wiesława? To tylko imię.

Przeganiam Cię w imieniu Stephena Howkinga! Akysz, bo Ci zaraz o fizyce wykład zrobię!

Widzisz, dla Ciebie to tylko imię.
Dla mnie z 7 lat temu też to było tylko imię... :lol:

Ale z Ciebie czarodziej... :lol:
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 23 kwie 2016, 21:47

OneNight pisze:Nataszo, co jest w takim razie tym prawdziwym celem? Strażnicy, kosmici i masa stresu, żeby stworzyć temat na forum, w który ?uwierzy? jedna osoba? Jedna, bo jest tu tyle wypowiedzi, że nie da się odczytać wszystkiego, o czym napisałaś.

mój cel został osiągnięty , tak , w którymś poście - zadziwiające ile tego się tu zrobiło, prawda????? :P - napisłam, że choćby to co piszę pomogło choć JEDNEJ OSOBIE będzie dobrze, nie liczy się liczba , tu nie ma targetów ; a ja nie jestem jedyna i inna osoba pomogła innej osobie , a tamta pomoże kolejnej
ten proces jest rozpoczęty; ale to nie jest mój cel ostatecznej drogi , ten tu był przy okazji ;

OneNight - pomyśl , gdybym napisała wszystko co widziałam to sądzisz , że byłby sens skoro tak jak sam piszesz, jedna osoba mi uwierzyła?
wiara, ludzie wierzą niewidzialnym opiekunom , których w życiu nie widzieli, a nie wierzą żywym realnym Istotom, paradoks , heh
jaki byłby większy sens publicznego negliżu skoro próba ujawnienia minimum z minimum stanowi bezsens ? a może te minimum wystarczyło by osiągnąć cel ?

co do imienia Jezus - tak wiem, że ma ogromną moc , oczywiście ,że działa, korzystałam z niego także

świat jest niesamowicie bogaty, dzisiaj się zastanawiałam co by było gdyby te wszystkie rzeczy niewidzialne objawiły się w każdym domu, przed każdym człowiekiem, doszłam do wniosku, że jest to śmiertelnie niebezpieczne, ludzie mdleli by na samą wiadomość usłyszaną w telewizji, a co dopiero gdyby ukazała się cała prawda

ludzkość czeka z wytęsknieniem na powrót mesjasza, wkroczenie boskiej armii, ukazanie boskiej areny
konfrontacja z prawdą będzie konfrontacją umysłu, a póki co ludzkie umysły nie są na to gotowe by udźwignąć obrazy, głosy, zaakceptować coś czego się w życiu w najbardziej kontrowersyjnych myślach się nie spodziewali

i mówię to z pełną świadomością powtarzając, Ich wygląd zegnie Wasze kolana , nie w modlitwie , ze strachu przed nieznanym
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 24 kwie 2016, 08:11

aniele boży stróżu mój ty zawsze przy mnie stój..

to taka ,, mantra,, z dziecięcych lat, pierwsza jaką nauczyła mnie babcia, uczono mnie wielu innych, a nawet odmawiałam wielokrotnie całe psalmy z biblii, ale psalmy odeszły a została zawsze ta jedna z dziecinnych lat

późnej zobaczyłam, że ,, aniołowie,, skrzydlaci wysłannicy z niebios , wcale nie mają skrzydeł i wcale nie latają za pomocą nawet takich doczepianych piór
nie mówią też o sobie ,, aniołowie,, ale czym są słówka, skoro i tak brakuje nam zasobu językowego i ostatecznie okazuje się , że jesteśmy niemowami?
nasze narządy służące percepcji - tak, niektórzy mają świetnie rozwinięte, np. łucznicy, snajperzy, czy węch- kiperzy
ale one sprawdzają się tu , w naszej okolicy

trochę dalej posługiwać będziemy się ,, świadomością,, - zbiorem naszych emocji
ta świadomość będzie, do czego ją przyrównać? - oznaczeniem? czipem? polem energetycznym? znów brakuje mi słów, będzie jedyną identyfikacją jaka z nas zostanie i czym tak naprawdę jesteśmy;

a to co z nas zostanie zostanie przechwycone nazwijmy to umownie - przez ,, urządzenie,, ( tak obrazowo, nie dosłownie) , pole , które dosłownie nas odnajdzie jeśli będziemy rezonować z jego polem - ciężko mi to przełożyć na znane pojmowanie semantyczne

teraz się uśmiecham jak świadkowie różnych zdarzeń starają się opisać swoimi słowami coś co przeżyli i muszą przełożyć na ziemski język to co nie było ziemskiego - wychodzą z tego nieraz komiczne , wręcz infantylne skojarzenia w typie ,, to było takie coś jakby podobne do.. ale to nie było to, no jakby to powiedzieć...,, do tego towarzyszą świadkowi emocje, silne przeżycia i jednoczesna chęć szybkiego przełożenia faktów na język mówiony

łatwo nie jest:) ale przynajmniej zabawnie i świadczy o tym z jaką niepojętością mamy do czynienie
gdyby nie ,, fejki,, mielibyśmy świetny materiał poznawczy, a tak trzeba go wciąż odfiltrowywać, bo ludzie mówią prawdę i ich przeżycia są prawdziwe, wierzę ludziom ( po odfiltrowaniu , dokładnej analizie wiesz z czym masz do czynienie, i nie ważne jaki stopień dziwności ma podawana przez ludzi rewelacja, wierzę im)

ok to była dygresja

,, aniele boży stróżu mój, ty zawsze przy mnie stój..,, - to nie są ludzkie byty, i nigdy nimi nie były, nie są też bogami, ani nie pochodzą od władcy zarządzającego wszystkim:) to są Istoty o jakich powiedział soldado i to bardzo ogólnie ale na tyle by już Ich rozumieć
powtórzę , słyszą każdy nasz oddech, bo mają taką technologiczno/biologiczną możliwość
ta Ich wielowymiarowość, możliwości jakich my z pozycji ograniczeń ,,3D,, nie mamy , sprawia , że wielu może Ich mylnie brać za bogów, a nigdy nie kazali mi klękać przed sobą

wrócę do naszego wytwarzanego przez nas pola- świadomości- można nią kierować i nią swobodnie zarządzać w miarę naszego wykształconego DNA, bo splot DNA warunkuje też naszą świadomość i wolność zarządzania
jeśli jesteś w pełni zdrowy i nie masz żadnych przeszkód by za siebie i swoje wcielone czyny odpowiadać, jesteś panią / panem decydującym o sobie

pozytywne emocje budujemy w każdym ułamku sekundy
miłość- to słowo tak często jest używane , że już dawno straciło swoją prawdziwą jakość
nie musisz w ogóle go używać, bądź niemową , ale działaj
gdy idziesz ulicą ludzie są twoim zwierciadłem - dosłownie
zrób test - powiedz obcej osobie dzien dobry
głupie to????
tak?
jak można ,, obcemu,, mówić dzien dobry - fakt uznają cie za wariata
uśmiechnij się do obcej osoby na ulicy
wariactwo?
podnieś tę ,, dżdżownicę ,, i przenieś ją w bezpieczne miejsce
ktoś podchodzi do ciebie i chce pieniędzy , spytaj czy kupić mu coś do jedzenia , jeśli powiedz tak - kup jeśli masz sam za co
zadzwoń do schroniska i spytaj czego im brakuje
zadzwoń do domu dziecka, spytaj czego im brakuje, często są to prozaiczne rzeczy, sam nie uwierzysz jak bardzo
mało możliwości? zrobiłeś je wszystkie?

ok
sięgnij za telefon i dowiedz się o organizacjach jakie robią zbiórki na wodę dla ludzi w Afryce
dowiedz się gdzie ratuje się zwierzęta z masowych mordów

mało możliwości?
zobacz czy Twój sąsiad ma za co kupić leki , bo może głoduje by zrealizować receptę

czym jest miłość- nic nie znaczącym słówkiem
czyny tworzą człowieka
nie ważne jak często się modlisz, ile razy powoływałeś się na boga, a może i całą serię bogów i świętych
możesz być ateistycznym niemową a robić rzeczy tak wielkie , tymi malutkimi elemencikami, że zostaniesz zauważony i będziesz pasował do energii ,, urządzenia,, które Cię przechwyci a palcem nie będziesz musiał nawet kiwnąć

to oczywiście była tylko moja refleksja, osobiście pisana, czytaj , ignoruj, wolny wybór
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 24 kwie 2016, 08:27

ta świadomość będzie , do czego ją
przyrównać? - oznaczeniem? czipem ?
polem energetycznym? znów brakuje
mi słów , będzie jedyną identyfikacją
jaka z nas zostanie i czym tak
naprawdę jesteśmy ;

Tobie brakuje słów, nie nam :D To się nazywa ident i służy do identyfikacji duszyczek :)

zrób test - powiedz obcej osobie
dzien dobry
głupie to ????
tak?
jak można ,, obcemu,, mówić dzien
dobry - fakt uznają cie za wariata
uśmiechnij się do obcej osoby na
ulicy
wariactwo?
podnieś tę ,, dżdżownicę ,, i przenieś
ją w bezpieczne miejsce
ktoś podchodzi do ciebie i chce
pieniędzy , spytaj czy kupić mu coś
do jedzenia , jeśli powiedz tak - kup
jeśli masz sam za co
zadzwoń do schroniska i spytaj czego
im brakuje
zadzwoń do domu dziecka, spytaj
czego im brakuje, często są to
prozaiczne rzeczy, sam nie uwierzysz
jak bardzo
mało możliwości ? zrobiłeś je
wszystkie?

Nie jestem aż taki bogaty, żeby rozdawać kase wszystkim organizacjom. Do obcych ludzi dzień dobry nie powiem, bo mnie wezmą za pajaca i tyle z tego pożytku.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 24 kwie 2016, 08:29

:P uratuj ,, dżdżownicę,, na pewno mijałeś ją nie raz
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 24 kwie 2016, 08:31

:lol: Nie w moim mieście.

A nawet jeśli, to po co? Trzeba się rozglądać przechodząc przez ulice, a nie pełzać po niej w kółko.

Nie bądźmy nadgorliwi, bo niedługo będziemy chronić śmieci przed rozkładem.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 24 kwie 2016, 09:29

Gdy człowiek osiągnie swój cel lub jego postępowanie oddała duszę od osiagnięcia celu, to opuszcza Ziemię
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 24 kwie 2016, 11:03

OneNight pisze:
Tobie brakuje słów, nie nam :D To się nazywa ident i służy do identyfikacji duszyczek :)

być może to mi brakuje słów , dlatego jeszcze będą długo ci co sami się nazywają ,, niskimi duchami,, i swoją świadomość określają ,, duszkami,,
a może to nie mi brakuje słów, ale czegoś tym , którzy ich nie rozumieją albo udają , że ich nie rozumieją i spalają energię zjadając się i goniąc króliczka, a jak go złapią zobaczą, że to tylko wypchana zabawka

zabawka , przytulanka do snu, sen i powtarzalność i znów to samo, wcięcie w inny obraz będzie trwało i trwało
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 24 kwie 2016, 11:20

Kto się tu sam nazywa niskim duchem?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Arronax » 24 kwie 2016, 11:24

Nie wezma za wariata. Ja czesto z racji pracy mam okazje to zagaduje, usmiecham sie. Nigdy nikt nic zlego mi nie powiedzial. A usmiech na Twarzach ludzi, tych czesto zgnebionych jest bezcenny. Wtedy czujemy ze jestesmy jednym, pod powlokami ego, stereotypow, chcemy tego samego ...
Soldado, Nataszo oni sa niesmiertelni, ich esencje jak nasze? Czym zasluzylismy na taka opieke? Ja powtorze raz jeszcze wiem ze mowicie prawde. Wiec ten temat pomogl wiecej niz 1 osobie ... Dodalbym wiecej ale nie mam teraz slow na to. To emocje by wszystko powiedzialy.
Awatar użytkownika
Arronax

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm