Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: soldado » 25 kwie 2016, 20:46

Natasza napisała:

,, aniele boży stróżu mój, ty zawsze przy mnie stój..,, - to nie są ludzkie byty, i nigdy nimi nie były, nie są też bogami, ani nie pochodzą od władcy zarządzającego wszystkim:) to są Istoty o jakich powiedział soldado i to bardzo ogólnie ale na tyle by już Ich rozumieć
powtórzę , słyszą każdy nasz oddech, bo mają taką technologiczno/biologiczną możliwość

Słyszą - poprzez telepatię, przy czym odległość nie ma żadnego znaczenia i widzą - aurę każdego człowieka, jej kolory, które doskonale znają. Poprzez nie wiedzą od pierwszej sekundy z jakim człowiekiem mają do czynienia. Wiedzą na jakim etapie rozwoju jest dany człowiek, jakie w danej chwili targają nim emocje, czy do tej pory więcej wyrządził dobra, czy zła, wreszcie w jakiej kondycji jest jego ciało.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 26 kwie 2016, 06:32

DNA ,RH plus/ RH minus

dodam tylko, że Ziemia nie jest jedynym miejscem we wszechświatach (wymiarach) , a te nie stanowią stałej/niezmiennej
nasz wewnętrzny układ egzystujący w ,,3D,, nie jest w stanie pojąć elementarnych jednostek takich jak czas , przestrzeń - mamy ograniczoną percepcję i nie ogarniamy obrazu w naszych umysłach; nie jesteśmy w stanie wytworzyć w naszym ,,abstrakcyjnym widzeniu,, obrazu jednego wszechświata - jego całości ( on wciąż się rozciąga ), jak powiem wyobraź sobie cały wszechświat, nie ma na to szans!

to są laboratoria, wyszukujące możliwości istnienia
latający bogowie - to nie jest armia, ale liczba wystarczająca by tworzyć zarodki życia, szuka możliwości w formach biologicznych już istniejących na danej ziemi
tak jest najłatwiej, bo formy już istniejące są zaadoptowane do warunków tam panujących; robi się kombinacje co nie jest łatwe , ale zabiera czasami TYSIĄCE lat ( w naszym pojmowaniu czasu ), są to długoterminowe etapy, bez pośpiechu, powoli

czasami przenosi się już wcześniej utworzony materiał genetyczny z innej części wszechświata , tworzy się różne mutacje dlatego obraz naszych braci nie jest zbieżny z naszym i dla naszej percepcji mogą być dla nas inni a nawet brzydcy, nie mieszcząc się w naszych kanonach piękna
jednocześnie my możemy ich odstraszać - akceptacja jest najtrudniejszym z doświadczeń ; nie akceptujemy ras, chorych, kalekich i biednych a co dopiero wychodzenie poza naszą stratosferę ? nie ma sensu, nie jesteśmy na to gotowi

wracając do tworzenia
proces co jakiś czas jest badany i weryfikowany w jakim stopniu zmierza ; utworzone życie zostawia się dalszej ewolucji , doglądając jej subtelnie
bywało prawdopodobnie tak, że Ci co doglądali, widząc jak ciężko idzie nam z technologią , pchnęli nią w nas pokazując co i z jakiego źródła można robić
pamiątek po nich trochę na ziemi zostało, a sami oni uwiecznieni przez naszych przodków także zostali

celem życia jest samodzielne , wolne istnienie - dlatego w jednej z mądrych ksiąg wszech czasów zapisano zdania typu ,, bóg stworzył ludzi na swój obraz i podobieństwo; zaludniajcie ziemię;,, itd itp.
księga ta czy inna , pisana ludzką ręką na podstawie natchnienia, ludowych przekazów z ust do ust może znajdować zapisane prawdy procesu powstawania życia

boga nikt nie widział, ale ten kto w niego wierzy wie , że jest stworzony na jego obraz i podobieństwo, krew z krwi? nie???
zawsze można dopisać - chodziło o bycie jak bóg, miłosiernym , dobrym
cóż, krzyżówka nie zawsze idzie w parze z tym co chcieliśmy przekazać naszym dzieciom, możemy mieć dwoje dzieci , jedno zostanie księdzem, drugie ateistą , jedno może być niczym malowana lalka, a drugie nie, jedno zostanie multimilionerem, a drugie stoczy się na samo dno

to tylko moja refleksja, osobiście pisana
p.s.

OneNight pojmowanie dosłownie zdania ,, kiedyś podniesiesz tę ,, dżdżownicę'' nie oznacza tylko i dosłownie robaka,, to moja odpowiedź :)
ech OneNight, OneNight :)
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 26 kwie 2016, 11:03

Duzo nowej wiedzy. Czyli oni nas stworzyli? Na swoje podobienstwo? Jak mozna dac komus niesmiertelnosc... Niepojete.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 26 kwie 2016, 13:18

nie mam cienia wątpliwości, choć nie wyglądają tak jak my , nie dosłownie , wiem BO ICH WIDZIAŁAM mają zupełnie inną swoją ,, biologię,, stąd ich wielowymiarowość

,, stwórca ,, (właściwie STWÓRCY) został zawężony przez wiele kultur do jednopostaciowego bytu, wszelkie pisma , przez jednych czczone jako pisma święte , przez innych obśmiewane jako podania i legendy, mają w sobie swoją pierwotną prawdę; dziś jako ludzie sami jesteśmy takimi bogami i stwórcami , doszliśmy już w biotechnologii i inżynierii genetycznej do niezłego poziomu, a laboratoria potrafią skrywać nie jedno w swoich przestrzeniach i oby wiele z tego nie znalazło swojego zastosowania , nie licząc tych prób , które są wspaniałą wizją odnawiania nas, rekonstrukcji i tworzenia coraz zdrowszych i długowiecznych cywilizacji przyszłości :)

i jeszcze raz : duchy to duchy ludzkie , nigdy nie będą miały możliwości zachowywania formy wielowymiarowości - przenikania raz do jednego wymiaru raz do drugiego ,, na zawołanie,, , zmiana ich ,, stanu ,, jest procesem

Osoby o jakich mówię z soldado - są zbudowane zupełnie z innej nazwijmy to po ludzku ,, gęstości,, ich ciała zachowują się inaczej - potrafią wykorzystać wszystko w każdej dowolnej chwili - zmieniać wymiary jak i kiedy chcą, manewrują prawami znanej nam fizyki, oraz taką jaka jest w głowach geniuszy teoretyków wszelkich dziedzin naukowych a nawet takie o jakich i oni nie śnili w najśmielszych wizjach

to kim są nie mieściło się w moim pojmowaniu i rozumieniu świata jaki znałam, nie pomogła mi moja styczność z duchami ludzi, nawet to było niewielką pomocą ogarnięcia tematu z jakim się zetknęłam, potrzebowałam drugiej osoby dokładnie z taką samą wiedzą ,by to w miarę ustabilizować i próbować ułożyć i akceptować , jeśli ktoś będzie miał z Nimi bezpośredni kontakt i najlepiej niech się tej osobie ujawnią w tej liczbie co mi około 10 postaci - to ta osoba dopiero zrozumie to co piszę od tylu miesięcy
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 26 kwie 2016, 18:10

Wlasnie tej roznicy ... czy nasze drogi sie kiedys splota? Kim my jestesmy dla nich. I jakie jest nasze przeznaczenie gdzie jest nasz sufit?
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 26 kwie 2016, 18:39

dotknąłeś najgłębszego punktu

jest pewien mit o dobrych i złych

analizując to co wyprawia się po drugiej stronie czytaj ,, po śmierci fizycznej ciała ,, , na podstawie moich tylko moich doświadczeń oraz znając doświadczenia innych ludzi, uważam, że to co Wam przekazałam iż zobaczycie twarze jakich się nie spodziewacie, zgraję kuglarzy, podszywających się pod ludzkie pragnienia i oczekiwania zwłaszcza te religijne podtrzymuje wszystko co zapisałam wcześniej byście mieli się na baczności, wystrzegajcie się zwłaszcza ,, złotej świątyni, będzie tam tłum ludzi, i ołtarz, i hostia i obrazy i święci,,, inni dostaną inne holograficzne rejony

po tamtej stronie dalej zachowujemy wolną wolę i sami podejmujemy decyzje
jedyną ochroną będzie Twoja własna emanacja - Twój zapis Ciebie , ta identyfikacja da Ci wsparcie
pisaliśmy z soldado wystarczająco dużo o emocjach, i tym po czym zostaniemy odnalezieni

Arronax emanacja a ona da Ci pewność , że to TY chcesz być tam gdzie chcesz, a nie , że coś ,, musisz,,
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Kalina03 » 26 kwie 2016, 19:06

Nataszo, w takim razie według Ciebie jak rozróżnić prawdę od fikcji ? Rozumiem, że jeżeli ktoś nie czuje mocy w różnego rodzaju relikwiach czy narzucanych nam tu obrazach zła lub dobra to zakrecą go w sposób odpowiedni do uczuć, które daną jednostką kierują?
Skąd wiadomo, którzy chcą dla nas dobrze? Jak rozróżnić ten "cyrk" od prawdy?

Pozdrawiam Cię Nataszo :)
Kalina03

Postautor: Natasza » 26 kwie 2016, 19:12

cyrk trwa od zawsze, stąd wiele osób jest dosłownie zawieszonych i porzuconych między ,, wymiarami,, to nie są żarty, energie są dosłownie ,, zamotane ,, i pozostają później np. w domach, miejscach jakie znały np. jako ostatni zapis swojej pamięci; tracą czasami własną tożsamość i nie wiedzą kim są - dosłownie, nie w przenośni; niektórzy nazywają to ,, programami,,

nie znam wszystkich odpowiedzi , ale wiem , że najważniejsze znaczenie ma emanacja
to co wiem zapisałam
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 26 kwie 2016, 19:28

Nataszo, jak wyjaśnisz miejsce zwane przez oobenautów "parkiem", w którym przebywają świeżo zmarłe dusze? To też hologram? :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 26 kwie 2016, 19:31

nie należę do żadnej grupy do której Ty nalezysz, nie chodzę Waszymi ścieżkami
Wasz język nie jest moim językiem
a mój nie jest znany Wam
dlatego mnie nie rozumiesz
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm