JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Mirek » 17 sty 2015, 20:51

Osobiście uważam, że zanim Bernadeto weźmiesz się za literaturę spirytystyczną powinnaś poczytać twórczość Michaela Newtona.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: soldado » 18 sty 2015, 23:30

Mirek pisze:Osobiście uważam, że zanim Bernadeto weźmiesz się za literaturę spirytystyczną powinnaś poczytać twórczość Michaela Newtona.

Jestem tego samego zdania, tym bardziej, że poniższą książkę wskazały mi kiedyś same duchy.

KLIK

Uzyskałem z niej wiele odpowiedzi na pytania, które trapiły mnie przez większość życia.
Po tej książce bardzo dużo mi się rozjaśniło.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 19 sty 2015, 22:53

nie czytałam Newtona, ale uważam, że ktoś powinien sam zdecydować od czego pierwszego zacznie. ja dziękuję Pablowi serdecznie, że nie naciskał mnie bym przeczytała KD. Zrobiłam tak jak mi zaproponował. Zaczęłam od KD i cieszę się, bo na tym przede wszystkim bazuję. obecnie jestem na etapie Ewangelii... a potem zamierzam studiować Księgę Mediów.

Jesli mogę Bernadeto, spróbój rozpocząć od KD.
gaba75

Postautor: gaba75 » 19 sty 2015, 22:58

Jeśli mogę zaproponować.

życzę owocnych studiów. żebyś Bernadeto spijała nektar delektując się uczuciem, które Cię otuli i dzięki któremu poczujesz siłę.
gaba75

Postautor: Mirek » 20 sty 2015, 09:05

Jeżeli Gaba mówisz, że czegoś inni nie powinni robić, to sama robić tego nie powinnaś ;-)
Skoro nie czytałaś Newtona nie powinnaś sugerować, że najpierw ma być KD.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: bernadeta1963 » 20 sty 2015, 09:33

Dzięki wszystkim za miłe słowa pod moim adresem .Nie chcę , żeby prze ze mnie doszło do rękoczynów :D Jak tylko znajdę chwilę zaczynam studiować. Na razie znowu będę bezrobotna, tzn o marca , bo są redukcje, ale to już taki mój los ''kobiety pracującej''. Zaraz przejrzę co tam słychać :)
Pozdrawiam.
bernadeta1963

Postautor: Mirek » 20 sty 2015, 09:39

Może nie dojdzie do tego abyś była bezrobotna. Może szykuje się tylko kolejna zmiana w Twoim życiu? ;-)
Myslałaś aby ze swoimi zdolnosciami pracować w hospicjum?
Ileż tam jest ludzi potrzebujacych duchowego wsparcia.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: bernadeta1963 » 20 sty 2015, 09:55

Właśnie tu jest mały problem ,inaczej mogłabym pracować w każdym z tych zawodów ,które mam. Niestety mam wadę kręgosłupa , o której dowiedziałam się przypadkiem w wieku 50 lat , Już jako nastolatka powinnam wybrać inny zawód. Teraz mam III gr , to się nie cofnie , a ja muszę znaleźć pracę gdzie nie podnosi się ciężarów. Do biura nie mam kwalifikacji . Ostatnio ,jak szukałam pracy to jeden miły pan stwierdził ,że chciał coś ''młodszego''. No niestety (jak to mówili na filmie) na wygląd trzeba zapracować :D .Jak zwykle coś znajdę.
bernadeta1963

Postautor: Arronax » 20 sty 2015, 10:05

Powodzenia, przede wszystkim :D na twarzy i do przodu.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: soldado » 24 sty 2015, 22:10

bernadeta1963 pisze:Właśnie tu jest mały problem ,inaczej mogłabym pracować w każdym z tych zawodów ,które mam. Niestety mam wadę kręgosłupa , o której dowiedziałam się przypadkiem w wieku 50 lat , Już jako nastolatka powinnam wybrać inny zawód. Teraz mam III gr , to się nie cofnie , a ja muszę znaleźć pracę gdzie nie podnosi się ciężarów. Do biura nie mam kwalifikacji . Ostatnio ,jak szukałam pracy to jeden miły pan stwierdził ,że chciał coś ''młodszego''. No niestety (jak to mówili na filmie) na wygląd trzeba zapracować :D .Jak zwykle coś znajdę.

Rób po prostu swoje, a Oni zajmą się tym co trzeba w tym Twoją pracą.
Słuchaj tylko cały czas swojej intuicji, a szczególnie myśli, które kilkakrotnie, natrętnie będziesz miała.
Nawet jak będzie Ci się coś wydawać nieprawdopodobne, to zrób dokładnie tak, jak masz o tym natrętne myśli.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm