O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: danut » 16 gru 2016, 11:45

Bo nie mogą mnie zobaczyć w astralnych wizjach, ci którzy do tych terenów gdzie ja jestem nie mogą mieć dostępu. I tu warto by wytłumaczyć ludziom to czym się tak często tu posługujecie, terminem - astral- co to jest według Ciebie? I bez owijania mi tu w bawełnę przez przytaczanie ezoterycznych cytatów.
danut

Postautor: Natasza » 16 gru 2016, 11:53

słyszałaś o wymiarach? z czego one są zbudowane nie wiem , ważne że są i można czuć całego siebie i tę drugą osobę
niektórzy wrzucają tu termin ,, hologram,, ,, inna rzeczywistość,, świat alternatywny ,,
,, niebo,, ,, piekło,, itp

jest to poziom mentalny - świat funkcjonujący na zakresie myśli - myśl jest twórcza i w tamtym zakresie częstotliwości wchodzi w wieloukład innych świadomości
współtworzy świat i pozwala lub nie na wpuszczenie w swój system inne jednostki
może stworzyć więzienia i cele, może stworzyć raj , wszystko co chcesz - problem w tym w którym kręgu się znajdziesz i pod czyją będziesz kontrolą
a o tym mówię już tyle, że nawet głuchy i ślepy by dostrzegł i żeby nie było, że nie zostało to wielokrotnie przekazane - to jest zrobione
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 16 gru 2016, 12:30

Natasza pisze:słyszałaś o wymiarach? z czego one są zbudowane nie wiem , ważne że są i można czuć całego siebie i tę drugą osobę
niektórzy wrzucają tu termin ,, hologram,, ,, inna rzeczywistość,, świat alternatywny ,,
,, niebo,, ,, piekło,, itp

jest to poziom mentalny - świat funkcjonujący na zakresie myśli - myśl jest twórcza i w tamtym zakresie częstotliwości wchodzi w wieloukład innych świadomości
współtworzy świat i pozwala lub nie na wpuszczenie w swój system inne jednostki
może stworzyć więzienia i cele, może stworzyć raj , wszystko co chcesz - problem w tym w którym kręgu się znajdziesz i pod czyją będziesz kontrolą
a o tym mówię już tyle, że nawet głuchy i ślepy by dostrzegł i żeby nie było, że nie zostało to wielokrotnie przekazane - to jest zrobione

I proszę jak to sobie ludzie wyobrażają. :shock: A to w żadnym wypadku nie ma nic wspólnego z wielowymiarowością - zupełnie nic, a ze światem alternatywnym, z inną rzeczywistością - a jak? Skoro to nie jest skupione w materię, więc jaka to rzeczywistość? - w żadnym wypadku, z holografią po części, bo świat który znamy jest tak naprawdę światem tworzonym przez oddziaływanie na siebie pół fizycznych zatem wszystko to co wpada w to twoje pole każda informacja tworzy twój astral, a sposób łączenia tych informacji zależy od ciebie i jeszcze to jakie będą mieć one na twoją rzeczywistość oddziaływanie, a one często informują na jakie ma to wpływ zdarzenia, przewidują je według reakcji łańcuchowych, nawet z uszczerbkiem na zdrowiu włącznie, jednak to zachodzi najbliżej nas( to nasze pole nasza otoczka i żadne przebijanie się dalej) i jest ekspansją oddziaływań najbliższych, od twoich osobistych marzeń i skrytych pragnień po intencje ludzi z tobą związanych i dołącz to tego swą twórczość i fantazje. A tu tyle chwalby o astralach :D
danut

Postautor: soldado » 16 gru 2016, 12:41

Mirek pisze:A ktoś wywiera na Ciebie nacisk Danut abyś to demaskowała? Czy to taka Twoja misja zbawcza dla innych forumowiczów? :D A co w przypadku, gdy Ty jesteś w błędzie, a Natasza ma rację? Nie twierdzę, że tak jest lecz taką opcję biorę również pod uwagę.

,,Zbawcza misja dla innych forumowiczów'' :D

No to mamy Wielką Inkwizytorkę na forum :lol:
Ostatnio zmieniony 16 gru 2016, 12:47 przez soldado, łącznie zmieniany 1 raz
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 16 gru 2016, 12:43

danut pisze:
Mirek pisze:A ktoś wywiera na Ciebie nacisk Danut abyś to demaskowała? Czy to taka Twoja misja zbawcza dla innych forumowiczów? :D A co w przypadku, gdy Ty jesteś w błędzie, a Natasza ma rację? Nie twierdzę, że tak jest lecz taką opcję biorę również pod uwagę.

No oczywiście nie pozwolę szargać swoim imieniem i podpisywać mnie pod chłam. Nie, Natasza nie ma racji, podłapała te modne Meierowskie, Ickowskie i tym podobne teorie, które dawno upadły, zostały ośmieszone właśnie przez rok 2012, Sektę Cheopsa i wiele innych nadających się do kosza na śmieci publikacji rozpowszechniane przez ten nurt. Wiele ludzi się przy okazji dorobiło na tym majątku przez gadżety w stylu złotych prętów, odpromienników, itp. a ja śmiem im zaprzeczać? Zauważ co ich boli najbardziej.

Trochę się pogubiłem. Demaskujesz "nieprawdę" o kosmitach, czy szykany pod Twoim adresem?
Zastanawia mnie jedno, dlaczego niektóre rzeczy są wyśmiewane, a niektóre nie jak np. religia Darwina o stworzeniu świata i pochodzeniu człowieka? Teoria, którą trzeba brać na wiarę, a która zagnieździła się nawet w podręcznikach szkolnych.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 16 gru 2016, 12:54

danut pisze:
I proszę jak to sobie ludzie wyobrażają. :shock: A to w żadnym wypadku nie ma nic wspólnego z wielowymiarowością - zupełnie nic, a ze światem alternatywnym, z inną rzeczywistością - a jak? Skoro to nie jest skupione w materię, więc jaka to rzeczywistość? - w żadnym wypadku, z holografią po części, bo świat który znamy jest tak naprawdę światem tworzonym przez oddziaływanie na siebie pół fizycznych zatem wszystko to co wpada w to twoje pole każda informacja tworzy twój astral, a sposób łączenia tych informacji zależy od ciebie i jeszcze to jakie będą mieć one na twoją rzeczywistość oddziaływanie, a one często informują na jakie ma to wpływ zdarzenia, przewidują je według reakcji łańcuchowych, nawet z uszczerbkiem na zdrowiu włącznie, jednak to zachodzi najbliżej nas( to nasze pole nasza otoczka i żadne przebijanie się dalej) i jest ekspansją oddziaływań najbliższych, od twoich osobistych marzeń i skrytych pragnień po intencje ludzi z tobą związanych i dołącz to tego swą twórczość i fantazje. A tu tyle chwalby o astralach :D

masło maślane - śmietana i ubijaczka i gotowe
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 16 gru 2016, 12:56

Natasza pisze:i po tak długim pisaniu ze mną uwierzyłabyś w to, że jestem w czyichś rękach? ,, zwykłym narzędziem,,?

Uważaj, żebyś nie wylądowała na stosie tak jak bębny neurona :lol:
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 16 gru 2016, 12:58

Mirek pisze:
danut pisze:

No oczywiście nie pozwolę szargać swoim imieniem i podpisywać mnie pod chłam. Nie, Natasza nie ma racji, podłapała te modne Meierowskie, Ickowskie i tym podobne teorie, które dawno upadły, zostały ośmieszone właśnie przez rok 2012, Sektę Cheopsa i wiele innych nadających się do kosza na śmieci publikacji rozpowszechniane przez ten nurt. Wiele ludzi się przy okazji dorobiło na tym majątku przez gadżety w stylu złotych prętów, odpromienników, itp. a ja śmiem im zaprzeczać? Zauważ co ich boli najbardziej.

Trochę się pogubiłem. Demaskujesz "nieprawdę" o kosmitach, czy szykany pod Twoim adresem?
Zastanawia mnie jedno, dlaczego niektóre rzeczy są wyśmiewane, a niektóre nie jak np. religia Darwina o stworzeniu świata i pochodzeniu człowieka? Teoria, którą trzeba brać na wiarę, a która zagnieździła się nawet w podręcznikach szkolnych.

Jedno i drugie wzięte razem, bo nie pozwalam podpisywać swoich doświadczeń pod teoryjki o kosmitach. Teoria Darwina ma luki , no ale przecież ewolucji zaprzeczyć nie można.
danut

Postautor: Natasza » 16 gru 2016, 12:59

hahahha już o stosie słyszałam tekst tu , że szkoda, że wszyscy ci co powinni to na nim nie spłonęli
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: neuron » 16 gru 2016, 15:39

soldado pisze:Uważaj, żebyś nie wylądowała na stosie tak jak bębny neurona

:) :) :)

bębny to zuo :)
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą