O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 22 sty 2017, 13:57

powiedziałabym, że Ci wierzę, ale niestety nie mogę
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 23 sty 2017, 11:38

Natasza pisze:ilu jest tu nas? Mag pisał powyżej 3?
najgorzej jak pamięć się ulotniła i kluczy się wokół swojej jaźni
gdyby można było załozyć na tych ,, powyżej 3,, płaszcze to już widzę jak miotają się i plączą ich poły wokół nóg , jak wiją się i szamoczą
hahahh co za obrazek

Co Masz na myśli droga koleżanko forumowa?! Nie bardzo rozumie :mrgreen:
"pamięć się ulotni i kluczy wokół swej jaźni" bo stoję w szeregu gdy jestem nie wcielony? :) No to stoję w tym "szeregu" - a ci co tam stoją gdy na swą materialną matkę przyjmą i poproszą o takie przyjęcie Marię matkę Jezusa jak ja uczyniłem w...końcu :D
...nie są w stanie uwolnić się w końcu od tegoż "szeregu"?! Są!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 23 sty 2017, 12:03

Magu, kiedy następnym razem staniesz w szeregu i z chęci zmiany stanu przestrzeni będziesz trochę z nudów, trochę dla innej przyczyny chciał zmienić swoje lokum , zrób tym razem inaczej

nie zawieraj żadnych paktów z tą ładną panienką i spróbuj narzucić jej swoją wolę
zajrzyj pod sukienkę - moja dobra rada - a zobaczysz jaka z niej lala - aż się zdziwisz

o zdziwieniu - kiedyś na pewno napiszę
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 23 sty 2017, 12:33

Natasza pisze:Magu, kiedy następnym razem staniesz w szeregu i z chęci zmiany stanu przestrzeni będziesz trochę z nudów, trochę dla innej przyczyny chciał zmienić swoje lokum , zrób tym razem inaczej

nie zawieraj żadnych paktów z tą ładną panienką i spróbuj narzucić jej swoją wolę
zajrzyj pod sukienkę - moja dobra rada - a zobaczysz jaka z niej lala - aż się zdziwisz

o zdziwieniu - kiedyś na pewno napiszę

Słyszałem informację od medytującego: "nagle pojawiła się Maria matka Jezusa i dusze ją otoczyły a ja dojrzałam jej stopę i to była łapa krogulca" :) Ale ja nie o tej z łapą/nogą krogulca :)
Ci co po śmierci swych materialnych matek idą przed Marię mówiąc do Niej "Tyś moją matką obecnie" nie mają wątpliwości !
Oczywiście wiem (mam świadomość) Twej wiedzy która jest bezcenna w tym temacie. Ale i Ty możesz się mylić - bo nie ma bezwzględnej racji - jest coś poza tą racją i wiedzą - coś ponad wszystko. A gdybym się jednak miał mylić - to szereg upadłych dusz nie jest ostatecznością lecz początkiem drogi w ciemno (w dobrej wierze). A ci co w dobrej wierze zaczynają kluczyć w ciemności zawsze otrzymują pomoc duchów wyższych które ich "drogą życia" same pokierują. Ja to nie opieram broń Boże tylko o siebie ale np. o taką Mikulską która mówi "poproś i podziękuj jakbyś już otrzymał a otrzymasz" i otrzymuję :)
i jedni chowają swoich ukochanych bo zawierzyli wierze a inni - tacy jak ja mówią bezczelnie "pochowałeś a nie musiałeś"!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 23 sty 2017, 13:36

przekazuję tylko to czego jestem pewna , w innych przypadkach gdy ocieram się o pewność to znaczy, że coś budzi moją wątpliwość

Masz rację , że są ,, prośby,, i ,, prośby,, - i są odbiorcy, którzy czasami usłyszą tego kogo sobie wybiorą za interesujący obiekt

chyba nie mamy wątpliwości, że tyle ile na ten dzień żyje ludzi tyle jest próśb zaokrąglając do najniższej wartości na jedną osobę 1 osoba = 1 prośba
liczba odbiorców nie jest taka sama, dużo mniejsza

wszystko zależy od kontraktu
bo gdy człowiek mówi ,, Panie w niebiosach, boże wszechmogący błagam pomóż mi , wysłuchaj mnie ..., zlituj się nad nami itp itd,,

to kogo wzywa? konkretnie - imię, nazwisko, adres
ktoś powie, że bóg nie ma adresu bo jest wszystkim i we wszystkim - to powiem, więc czekaj na odpowiedź
o ile ktoś Cię zauważy to bądź pewien , że w pierwszej kolejności będzie to wezwanie ,, wirusa,, z twarzą jakiej nie chciałbyś zobaczyć

Ten kogo Magu wspominasz , że zajrzał w swej medytacji na stopę świętej - musi być Mistrzem i to nie byle jakim
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 10:33

Natasza pisze:wszystko zależy od kontraktu
bo gdy człowiek mówi ,, Panie w niebiosach, boże wszechmogący błagam pomóż mi , wysłuchaj mnie ..., zlituj się nad nami itp itd,,

to kogo wzywa? konkretnie - imię, nazwisko, adres
ktoś powie, że bóg nie ma adresu bo jest wszystkim i we wszystkim - to powiem, więc czekaj na odpowiedź
o ile ktoś Cię zauważy to bądź pewien , że w pierwszej kolejności będzie to wezwanie ,, wirusa,, z twarzą jakiej nie chciałbyś zobaczyć

Ten kogo Magu wspominasz , że zajrzał w swej medytacji na stopę świętej - musi być Mistrzem i to nie byle jakim

Jak człowiek ułoży swe ciało brzuchem na ziemi i rozłoży swe ręce w znak krzyża i powie: "Jezu jam niegodny ale ja proszę o..." i będzie tak czynił przez "x" razy to dostanie odpowiedź w końcu - odpowiedź która podniesie tą osobę z ziemi! i którą ta osoba PRZYJMIE i się z tą odpowiedzią ZGODZI!
...a jak nie to napisz mi (osobistą odpowiedź), że tak się nie stało gdy tak uczyniłeś!!!

Nie wierzę, że tak się nie stanie jak Twa wola się nie zgodzi!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 24 sty 2017, 13:11

o jakaż to ironia , stworzyciel doprowadził do zaistnienia wszelakich ułomności, zakręcił cyrkiem a na końcu pozwala paść na twarz i prosić
nastawia wtedy ucho bliżej duszy?
słyszy lepiej i rozumie sprawniej potrzeby?

stworzenie marne , ledwie dychające , z brakiem sił i grzeszące?
grzeszące bo jego wątłe członki wraz z duchem są stworzone dla hecy ?

stworzenie wymknęło się stwórcy czy wymknęło pozornie bo tworzone tak aby wymknęło?
doskonały przewidujący? czy może twórcy nie grzeszyli swą doskonałością

DNA nie poszło?
może troszkę, ociupinkę, gdy tworzy się dla żerowiska
ZOO
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 14:21

Natasza pisze:o jakaż to ironia , stworzyciel doprowadził do zaistnienia wszelakich ułomności, zakręcił cyrkiem a na końcu pozwala paść na twarz i prosić
nastawia wtedy ucho bliżej duszy?
słyszy lepiej i rozumie sprawniej potrzeby?

stworzenie marne , ledwie dychające , z brakiem sił i grzeszące?
grzeszące bo jego wątłe członki wraz z duchem są stworzone dla hecy ?

stworzenie wymknęło się stwórcy czy wymknęło pozornie bo tworzone tak aby wymknęło?
doskonały przewidujący? czy może twórcy nie grzeszyli swą doskonałością

DNA nie poszło?
może troszkę, ociupinkę, gdy tworzy się dla żerowiska
ZOO

Ja miałem na myśli siebie - Wy rasa boska możecie patrzyć jak zakopują waszą miłość i się wzruszać lub powiedzieć jedną z tych sentencji chwytających za serce że człowiek ma karmę która się dopełniła! Ja nie jestem żaden człowiek - jam duch który akurat sprawdza ciało tego Waszego człowieka i ja zawsze jestem z poza :twisted:
Wszystko co robię, robię jakby z poza - ja nie człowiek! Dlatego ja mogę Tobą jak chorągiewką zakręcić - wybacz
:twisted: ale ja jestem duchem wcielonym i nie wcielonym gdyż coś mnie do tego wcielenia przymusza - ja po prostu chciałem (gdybym nie chciał to by mnie tu nie było!). Nie mam żadnej karmy i nie mam obozu którego wybieram - ja testuję.
Byłem w obozie "szturmujących kopiec owadocośtam" i byłem w obozie szturmującym ludzkie miasto i mam kły :lol:
to taka spuścizna duchowa :)

A teraz poproszę inny sposób na np. życie gdy nauka mówi że 24 godziny to max - no proszęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 24 sty 2017, 14:25

Mrówki, kowale i tym podobne robaki, to żyją stadnie i posiadają jedną zbiorczą świadomość, tyle mają do roboty co użyźniać glebę, czyli przygotowywać grunt, by potem ktoś inny decydował o tym co na mim wyrośnie :D .
danut

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 14:29

danut pisze:Mrówki, kowale i tym podobne robaki, to żyją stadnie i posiadają jedną zbiorczą świadomość, tyle mają do roboty co użyźniać glebę, czyli przygotowywać grunt, by potem ktoś inny decydował o tym co na mim wyrośnie :D .

Ale to nie ludzie decydują o czymkolwiek tylko Bóg :)
Ludzie mogą zasiać i umrzeć a kto przyjdzie po nich tego nie wiedzą!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm