O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 24 sty 2017, 14:32

wy rasa boska - proszę ....
jesteś z tego samego domku co ja i paru ,, Magów,, już zorientowanych i przebudzonych na pół, jeszcze masz oczy na wpół otwarte , ale jeszcze trochę i może się stanie

24 h to wymóg tej strefy, a nie tamtej
czas w 3 D jest narzucony przez fizykę a nie przez ,, stwórcę,, - to stwórcy kolejnych etapów muszą się z tym mierzyć i ciężko im to idzie w tej gęstości

p.s.
witaj danut , znowu
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 24 sty 2017, 14:34

czarnyMag pisze:
danut pisze:Mrówki, kowale i tym podobne robaki, to żyją stadnie i posiadają jedną zbiorczą świadomość, tyle mają do roboty co użyźniać glebę, czyli przygotowywać grunt, by potem ktoś inny decydował o tym co na mim wyrośnie :D .

Ale to nie ludzie decydują o czymkolwiek tylko Bóg :)
Ludzie mogą zasiać i umrzeć a kto przyjdzie po nich tego nie wiedzą!

Bóg jest decyzyjnym prawem przyczyną i skutkiem i z pod tego się nikt i nic nie wyłamie, jeśli zrodziłeś się człowiekiem to to według tego prawa tak się stało i nie masz takiej siły by ci się nagle odechciało nim być, bo chcesz być np. kosmitą, czy ptakiem.
danut

Postautor: Natasza » 24 sty 2017, 14:37

czarnyMag pisze:Ale to nie ludzie decydują o czymkolwiek tylko Bóg :)

o taaak, bóg tej planety decyduje
a po ludzi wyjdą ich oczekiwania
a czy wiedzą kto się za tym kryje?
już tak, dostali na tacy informacje

teraz każdy niech robi co chce
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 24 sty 2017, 14:41

danut pisze:Bóg jest decyzyjnym prawem przyczyną i skutkiem i z pod tego się nikt i nic nie wyłamie, jeśli zrodziłeś się człowiekiem to to według tego prawa tak się stało i nie masz takiej siły by ci się nagle odechciało nim być, bo chcesz być np. kosmitą, czy ptakiem.

nazwisko proszę tego waszego boga
każda istota ma przydomek , przezwisko
a TA ISTOTA, KTÓRA NIE CHCE PODAĆ IMIENIA , PRZEZWISKA, IDENTYFIKATORA JEST WROGIEM

ten bóg. co nie ma włosów, i skórę nieco inną , zarządza poprzez zaciemnienie i zniewolenie
narzucając obraz i chcenie na niewolników swoich holograficznych programów

krogulczy palec? stopa ptaka a może gada? pióra ? czy może chropowata skóra
piękność to on nie jest ale ok, akceptuję inność fizyczną , ale nie mentaloność
i każdy może się wyłamać i mu sprzeciwiśc - to tylko ,, inżynier,, projektu, nikt więcej w obliczu wszechświatów
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 24 sty 2017, 14:49

Nie ma imienia, ani nazwiska jest tym kim jest, żadną cząstkową komórką - isotą, a całością zbudowana z nich wszystkich, najwyższą inteligencją nadświadomością wszystkich nadświadomości, prawem, siłą, mocą posługującą się wszystkimi z możliwych ze zjawisk fizycznych, przyczyną i skutkiem, do Jego Umysłu dochodzą wszystkie sygnały od czegokolwiek co ma życie i co istnieje. To ten Umysł daje życie i tym wszystkim kieruje, dlatego wszystko co jest i co się dzieje jest świadome, jest inteligentne.
danut

Postautor: Natasza » 24 sty 2017, 14:51

i kto Ci to powiedział i kiedy to usłyszałaś?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 24 sty 2017, 14:54

Natasza pisze:i kto Ci to powiedział i kiedy to usłyszałaś?

Ja z Tobą już dawno zakończyłam dyskusję, to tylko moja grzeczność, że ci jeszcze odpowiem na to pytanie - Ja nie zdobywam wiedzy przez przyswajanie sobie cudzych dogmatów, nikt mi ich nawet nie jest w stanie wklepać do głowy, choćby tak chciał bez mojej osobistej analizy- zdobyłam tę wiedzę sama i przez własne doświadczenie, ujrzałam gdzie tkwi i w czym tajemnica.
danut

Postautor: Natasza » 24 sty 2017, 14:56

to ja Ci również z uprzejmości mej odpowiem:

to zapędzenie w kozi róg, najprostsze pytanie rozwaliło Twój system
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 14:58

danut pisze:
czarnyMag pisze:
danut pisze:Mrówki, kowale i tym podobne robaki, to żyją stadnie i posiadają jedną zbiorczą świadomość, tyle mają do roboty co użyźniać glebę, czyli przygotowywać grunt, by potem ktoś inny decydował o tym co na mim wyrośnie :D .

Ale to nie ludzie decydują o czymkolwiek tylko Bóg :)

Bóg jest decyzyjnym prawem przyczyną i skutkiem i z pod tego się nikt i nic nie wyłamie, jeśli zrodziłeś się człowiekiem to to według tego prawa tak się stało i nie masz takiej siły by ci się nagle odechciało nim być, bo chcesz być np. kosmitą, czy ptakiem.

Danut Ziemia to wytwór genetyki ras kosmosu a duch który tu przyszedł nie ma pojęcia czemu tu jest!
Bóg uczy a my próbujemy zrozumieć.
Czasami ta nauka Boga jest bardzo trudna i niezrozumiała - zwłaszcza jak z jednej strony stanie duch wcielony z pamięcią "szczątkową" dwóch żyć wstecz a po drugiej stronie filozof empata bez wiedzy wstecz.
Wtedy jest karambol - bo ten pierwszy nie ustąpi (nie po to pamięta :) by klęknąć przed teorią jaka by nie była piękna!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 24 sty 2017, 15:04

Ja tam zdobyłam wiedzę o sobie wstecz i naprzód, więc takiego problemu nie widzę czarny magu. :D
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm